Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Economia

Economia

Les millors gangues a Rebaix

frame_02426.20Cornellà ha viscut aquest cap de setmana la seva campanya de rebaixes particular. Durant tres dies el recinte firal s'ha omplert de comerços on s'han ofert les gangues més singulars. Des de roba, lots d'alimentació, electrodomèstics, articles per a la decoració o, fins i tot, joguines i productes frescos. I tot a un preu molt llaminer. Les paelles sembla que han sigut, juntament amb els aliments, els producte estrella. Compradors provinents de diversos punts de Catalunya són fidels a la cita anual amb Rebaix. Els comerciants, però, coincideixen en què ha estat una fira fluixa pel que fa a les vendes respecte l'any passat. La necessitat dels comerços de liquidar l'estoc acumulat i la predisposicó dels compradors a adquirir productes a preus reduïts ha fet que Rebaix hagi comptat amb un 15% més d'expositors respecte l'edició de l'any passat.

Viladecans facilita la feina als emprenedors amb un nou espai de negocis

frame_02406.59Els emprenedors que vulguin desafiar la crisi disposen d'un nou centre de negocis: el Delta Business Center, ubicat al parc de Negocis de Viladecans. Més de 1.700 metres quadrats amb serveis i recursos adaptats per als negocis actuals dels emprenedors i les microempreses. La ubicació dels empresaris al nou espai permet reduir fins a un 90% la inversió inicial requerida per a la posada en marxa d'un negoci en una oficina tradicional. D'aquesta manera, es poden reduir despeses i costos administratius. Tot i que aquest dimarts se n'ha fet la inauguració oficial, el Delta Business Center ja té ocupat el 65% de la superfície. Empreses innovadores emergents en són els principals usuaris i les les plicacions per a vehicles elèctrics, la robòtica o l'aeronàutica, les principals activitats desenvolupades.  L'alcalde de Viladecans també ha dit que aquest parc empresarial solucionarà gran part dels problemes que té el municipi, com són la manca de suficients llocs de treball per a la població de Viladecans o la descentralització de l'economia del municipi. Aquest innovador centre de negocis afavoreix la relació entre els seus clients i potencia la creació d'una xarxa empresarial, de la qual els usuaris se'n puguin beneficiar mitjançant iniciatives conjuntes. El Delta Business Center és propietat del grup d'inversió immobiliària Goodman.

a El 2010 amb un miler d'aturats més i el primer descens al desembre en cinc anys

frame_02390.681Desembre, en que l'atur es va reduir un 0.33%. Aquest desembre 1.900 persones han trobat feina a Catalunya, de fet feia cinc anys, des del 2005, que l'atur no es reduia l'últim mes de l'any. Tot i això el 2010 tanca amb 562.000 persones aturades a Catalunya. Per demarcacions, el nombre de desocupats va baixar a Barcelona i Girona al desembre, mentre que va augmentar a Lleida i Tarragona. Catalunya ha tancat el 2010 amb gairebé un miler d'aturats més que al 2009. Una variació negativa enfront les dades lleugerament positives del mes de La lleugera recuperació de les xifres d'atur en el darrer mes de l'any es deu, fonamentalment, al bon comportament del sector serveis, que va recuperar gairebé 2.800 llocs de treball a Catalunya. L'altre costat de la moneda és la construcció, que continua siguent el principal llast del mercat de treball i va destruir més de 2.600 llocs durant el desembre. Aquestes dades no han desfermat l'optimisme del nou conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, que ha advertit que 2011 serà un exercici complicat. Mena ha reiterat el seu compromís personal per reduir l'atur a la meitat en els quatre anys de legislatura.

La venda de vehicles cau un 23% al desembre però tanca el 2010 amb un augment del 4,7%

frame_02387.934A Catalunya durant el mes de desembre s'han venut 10.700 turismes, xifra que representa un descens del 23,5% respecte el mateix període del 2009 segons la patronal del sector, l'Anfac. Aquesta dada confirma la tendència a la baixa al sector automobilístic en els darrers mesos, només salvat, en part, pels efectes sobre les compres que va tenir el Pla 2000E durant els primers mesos de l'any. Això ha fet que l'any 2010 en el seu conjunt tanqui malgrat tot amb un increment de les vendes del 4,7%, i amb prop de 147.000 vehicles venuts. Per marques, la catalana Seat, encapçala la llista de vendes. Entre gener i desembre de 2010, la marca de Martorell ha venut gairebé 90.000 vehicles al conjunt de l'estat, amb els models Ibiza i Leon, que es troba entre els 10 vehicles més venuts de l'any. Les previsions per al 2011 també són negatives, segon l'Anfac, aquest any que comencem tampoc s'arribarà al milió d'unitats venudes a tot l'estat espanyol, per tercer any consecutiu.

La UGT proposa un canvi en la llei hipotecària davant els desnonaments

frame_02379.521Una de cada cinc famílies espanyoles que no poden pagar la hipoteca són catalanes. De les gairebé 250 mil execucions hipotecàries que s'han produït des del 2007 a Espanya, més de 47 mil s'han fet a Catalunya i han acabat amb desnonaments. La UGT ha denunciat aquestes dades revelades pel Consell General del Poder Judicial i que també apunten que la xifra de desnonaments al 2010 és 4 vegades superior a la de fa 3 anys. Des de la UGT s'ha posat en marxa una iniciativa per promoure els canvis normatius necessaris perquè les famílies un cop hagin entregat el pis deixin de ser deutores de les entitats financeres. D'aquesta manera l'UGT proposa que s'estableixi una relació equilibrada entre les entitats financeres i la ciutadania a través d'un canvi en la llei hipotecària.

Pàgina 1 de 5