Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Economia Treball

Treball

Els sindicats en peu de guerra amb Foment per la privatització dels aeroports

frame_02349.282Sota el lema "Amb la privatització dels aeroports, a tú també et venen", delegats sindicats han repartit aquest matí a l'aeroport del Prat octavetes informant als usuaris de com els afectarà la privatització de l'entitat pública. Els sindicats lamenten que el govern no hagi volgut negociar amb ells i anuncien que el canvi de titularitat comportarà pitjors infraestructures, precarietat laboral i un encariment dels bitllets. A finals de febrer es començarà a desenvolupar el Reial Decret que preveu la privatització de la gestió dels aeroports de Barcelona i Madrid. Si les negociacions no avancen, els treballadors no descarten fer un pas endavant cap a les mobilitzacions. La privatització parcial dels aeroports pot afectar a un col·lectiu d'uns 10.000 treballadors. El 31 de desembre és la data final donada pels sindicats al Ministeri de Foment per aconseguir un apropament de posicions.

La UGT es menja les migues "que li deixa el Govern"

ugt_migasDia de concentracions sindicals arreu de Catalunya. Els treballadors preparen la manifestació organitzada per dissabte a Barcelona però les organitzacions comarcals s'han reunit abans en un dia de protestes organitzades per la Confederació Europea de Sindicats. Al Baix Llobregat la UGT s'ha manifestat a Cornellà contra la reforma laboral i les polítiques d'austeritat dutes a terme pels governs de la Unió Europea. També, segons el secretari comarcal del a UGT al Baix Llobregat, Francesc Xavier Juanto, per la futura reforma de les pensions. Des de la UGT demanen que el govern no prengui decisions sense el consens dels implicats, sindicats i patronals i que Rodriguez Zapatero no estigui sotmes a les entitats bancaries. Per acompanyar la concentració i la lectura d'un manifest la UGT del Baix Llobregat ha acompanyat la jornada de 'migas', un plat per simbolitzar que el govern només està deixant les engrunes als treballadors

L'Aula de Recerca Intensiva de Feina aconsegueix un 42% d'inserció

aula_recercaFa pocs mesos es va obrir a Castelldefels una Aula de Recerca Intensiva de Feina, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i el Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquesta iniciativa s'adreça als ciutadans i ciutadanes en situació d'atur que s'hagin registrat a les oficines de treball com a demandants de feina, que tinguin una intenció manifesta de voler treballar i necessitin un acompanyament específic en el procés de recerca. L'aula de Castelldefels se suma a les altres 19 que hi ha obertes arreu Catalunya i dóna servei a la zona del Delta del Llobregat. És oberta de dilluns a dijous de 9 del matí a una del migdia, i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Disposa duna plantilla de 4 tècnics i orientadors, que assessoren els usuaris i usuàries durant un termini màxim de 4 setmanes. El Departament de Treball ha atorgat l'Ajuntament de Castelldefels una subvenció de 120.550 euros pel funcionament d'aquest servei, que presenta un grau d'inserció laboral de gairebé el 42%. A més, s'han impulsat altres actuacions de formació ocupacional i d'orientació, que beneficien més de 4.500 persones de Castelldefels. El director del Servei d'Ocupació de Catalunya ha visitat l'aula i altres instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica d'aquesta ciutat, on es fan cursos de formació, orientació laboral i s'ensenyen diversos oficis.
busy

Seat de Martorell comença avui un nou ERO

EroseatA la planta de Seat a Martorell comença avui un nou ERO. L'empresa i els sindicats van acordar-ne a finals de mes les condicions d'aquest nou expedient, que esperen sigui l'últim. L'ERO preveu la suspensió de 700 contractes de treball de forma rotatòria i també introdueix jornades de no producció que afectaran els treballadors de l'àmbit de fabricació. Queden exclosos de l'expedient, però, els empleats de més de 56 anys o aquells que no hagin cotitzat els anys necessaris per percebre ajudes de desocupació. Els treballadors afectats per un ERO reben una prestació del 70% del sou, però, en el cas de Seat, la companyia ho augmenta fins al 80 o el 100%, si durant el període d'inactivitat l'empleat fa programes de formació. Aquest ERO, el cinquè a la planta de Martorell des que va començar la crisi, acabarà el 30 de juny del 2011, quan ja haurà començat la fabricació de l'Audi Q3. Amb aquest augment de la producció, tant sindicats com direcció, confien que aquest sigui l'últim expedient.

La vaga general s'ha viscut intesament al Baix Llobregat

Vaga_generalDes de primera hora diversos grups de piquets informatius s'han aplegat als poligons de la comarca per aturar l'activitat de les empreses de la zona. Els transports també s'han vist afectats i només han funcionat els serveis mínims. Pel que fa a les entitats bancàries, la majòria d'elles s'han adherit a l'aturada amb motiu de la vaga general que protesta per la reforma laboral. Els petits comerços han decidit per ells mateixos si volien baixar la persiana o preferien seguir amb la seva activitat econòmica. On la vaga s'ha viscut amb més intesistat ha estat als diferents centres comercials de la comarca, que si bé estàven oberts, la seva activitat era molt inferior a la de qualsevol altre dia. És el cas del supermercat Carrefour a El Prat, on una vintena de piquets, treballadors del centre, s'han plantat a la porta per evitar el funcionament normal del negoci i així ho han aconseguit. Els sindicalistes s'han desplaçat aquesta tarda fins a Barcelona per participar de la gran manifestació que ha tingut lloc a les sis de la tarda, acte central de la vaga general contra la reforma laboral.
busy