Ricard Camprubí - 20/01/2011, 13:22 h. - Imprimir Correu electrònic Twitter Facebook Myspace Delicious MyYahoo La Tafanera
El Betis va fer bones les advertències de Guardiola

Betis 3 – FC Barcelona 1

Àngel Bravo Almirall

El Barça es classifica a les semifinals de la Copa del Rei perdent contra un Betis que ho deixa tot al camp.

El tècnic blaugrana ho tenia clar. En aquest partit no s’hi podia anar confiat tot i comptar amb el 5 a 0 de l’anada. Amb aquesta premissa, poc hauria d’haver sorprès que en 7 minuts de joc el davanter Jorge Molina fes el que cap jugador rival ha aconseguit encara aquesta temporada: marcar dos gols al Barça. Els de Pepe Mel  van entrar endollats al Benito Villamarín, demostrant que estan preparats per competir a primera divisió i exhibint un joc dinàmic i efectiu en tot moment, on el Barça no va trobar espais suficients per desenvolupar el seu joc, i sols Afellay, amb alguna creació per la banda, va destacar en el seu primer partit com a titular blaugrana.

Messi, el de sempre, va trencar l’encanteri bètic al minut 37 amb una escapada per velocitat i rematant per sota de les cames del porter, però el Betis, que en cap moment no va llençar la tovallola, va anar sempre al somni real de guanyar el partit. Així, amb un xut d’Arzu al minut afegit de la primera part, va arribar el tercer gol definitiu de l’equip local. La segona part no va oferir més gols per cap bàndol tot i que l’afició bètica va quedar més que satisfeta amb tanta exhibició futbolística. I encara el pilota d’or va tenir el gust d’enviar l’esfèric a les grades quan Clos Gómez va xiular penal al minut 53 per unes mans d’Isidoro.

Els 35 000 espectadors que van omplir l’estadi, si bé eren prou conscients que l’eliminatòria estava dada i beneïda, tenien ganes de festa i no van deixar d’animar els seus. Els jugadors van correspondre’ls amb una victòria més que merescuda i el Barça va aprendre la lliçó de no entrar relaxats mai a un terreny de joc.

Propera parada, Almeria

El Campionat de Copa no descansa i el Barça s’encararà a un Almeria que ha vençut al Depor i que, sota les ordres d’Oltra, ja no és el del 0-8. Guardiola adverteix que l’equip andalús ho posarà difícil, i si Guardiola adverteix, ja se sap no s’ha d’abaixar la guàrdia.

Reial Betis: Casto, Isidoro, Roversio, Belenguer, Nacho; Iriney (Cañas, min.61), Arzu, Salva Sevilla; Ezequiel (Fernando Vega, 65’), Jorge Molina (Isarel, 78’) i Jonathan Pereira.

FC Barcelona: Pinto, Adriano, Piqué, Milito, Maxwell, Mascherano, Xavi (Busquets, 78’), Keita, Bojan (Jeffren, 85’), Messi i Afellay (Abidal, 78’).

Gols: 1-0 Jorge Molina (2’), 2-0 Jorge Molina (7’), 2-1 Messi (37’), 3-1 Arzu (45’).