Vota
Resultat:
13 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 04/02/2011 a les 23:59h

Ho Txi Min ajudarà el comandant Ramius?

Aquesta setmana els passadissos del Parlament han vist que Ho Txi Min té al seu ADN la necessitat de la guerra de guerrilles. Una guerra pastoral, rural i murri, molt murri. "Paso corto, vista larga y mala leche".

Deien que els efectius soldats del Vietcong tenien dues grans avantatges: estaven entrenats amb disciplina japonesa i amb tàctiques franceses. L'Ho Txi Min del Parlament és valencià - terra de la Geperudeta, les Falles i les bandes estridents de música-, i ensinistrat en una maceració llarga i pausada en la biosfera del dret espanyol i l'oligarquia madrilenya. La combinació és explosiva, perspicaç i no tan ingènua com alguns arriben a pensar.

El fet d'haver registrat, a l'estil abertzale, una proposició de llei per tirar pel dret cap a la independència pot ajudar al comandant Marko Ramius de la Generalitat de Catalunya. Ramius, protagonista de la novel·la de Tom Clancy La caça de l'Octubre Roig, és un comandant desencisat del comunisme i la guerra freda que un bon dia decideix desertar als Estats Units, acompanyat d'un magnífic submarí que no fa soroll.

Ramius és un vell llop de mar que utilitza una tàctica de combat extraordinària. Quan disparen la seva nau, l'acosta al projectil fins que hi topa sense més danys que quatre bonys a la xapa. El truc és no donar temps al míssil perquè arribi a armar-se durant el trajecte del projectil.

El comandant Ramius ha ordenat a la tropa que escampi que la caixa està més eixuta que una orella de gat. El seu número dos, Oriol Pujol, adaptat a la fórmula PNB de dos fronts, esvalota la infanteria de camp avisant que no queda ni per les nòmines. La resta de l'estat major, Boi Ruiz i Mas-Colell, salpebren més l'ambient. Amb la mar agitada, Ramius es pot bellugar millor davant l'enemic i, de moment, convé que Ho Txi Min faci de les seves. Un membre de la capitania, del batalló d'Unió, que com se sap són uns oficials poc proclius als escarafalls del front obert, han deixat entreveure que els aniria bé que la guerrilla anés guanyant terreny sobre el mapa i que la agosarada proposta anés fent caminet.

Ramius comunica a l'enemic que la marineria del vaixell de proa de l'economia espanyola s'amotina i, a sobre, quatre vietcongs fan de les seves pel Parlament. Si se'n surt i paguen el que deuen, Ramius acosta la nau i atura el projectil de la proposició de llei. 62 diputats només poden patir quatre bonys, Ho Txi Min ha complert, s'atura la febrada, i queden quatre anys per reparar danys. A Ho Txi Min li agraden les guerres llargues.

Notícies relacionades

COMENTARIS

+0
-0
dues grans avantatges ?
Jan, 05/02/2011 a les 21:07
....els efectius soldats del Vietcong tenien "dues" grans avantatges?, jo diria que tenien dos grans avantatges.
+4
-2
Pel consultant de la Wikipedia de la 01:09
Anònim, 05/02/2011 a les 17:25
En aquesta tripulació ja hi ha capitalistes però, per damunt de tot, son catalanistes i d'aquí que tant us dolgui.
+2
-2
Ohhh
Anònim, 05/02/2011 a les 15:25
A mi m'agraden més els Txu Minus que els Txi Mins. I em sembla que a tu també Quico.
+7
-0
Mmmm
Garn Atxa, 05/02/2011 a les 15:24
Quico, realment brillant el teu article. Ara bé, quan hagi entés que repunyetes dius potser canviarè de parer o em refermaré.
+3
-3
Ai senyor!!
Anònim, 05/02/2011 a les 15:13
S'està demostrant que Ho Txi Min treballa per Ramius.
+11
-1
Objectiu: Llibertat
Anònim, 05/02/2011 a les 04:54
Bon article. Tant de bó hi hagi una estratègia tan ben acurada, la fita s'ho val. De fet ambdós personatges metafòrics, tan el real com el de ficció, se'n van sortir força bé en els objectius marcats i els dos protagonistes que, tots entenem, no sembla que siguin mancats d'aptituds per a la maquinació d'estratègies. Tan sols esperem que no es doni cap Ngô Đình Diệm de torn (Unió) que ho esguerri.
+1
-0
Fe de erratas...
Anònim, 05/02/2011 a les 01:13
Ramius, Ramius, Ramius...
+9
-10
Me encanta, Quico
Anònim, 05/02/2011 a les 01:09
Lo has conseguido. Lo van a entender dos gatos mal contados. Aunque el despiste no lo generará solo lo de la "mala leche", ya que en el original resulta ser la "mala intención". Ni mucho menos ;-(). Sólo un "pero". A los que les suene lo de Điện Biên Phủ ¿recordarán que Remius desertaba y que le apoyaba un equipo de la tripulación del submarino "capitalista"?.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: