Govern respecte la llei d'independència:"Res aturarà la transició catalana cap el dret a decidir"
Quico Sallés/Parlament | Actualitzat el 08/02/2011 a les 12:00h

El Parlament debatrà la declaració d'independència de Catalunya

La Mesa accepta a tràmit la proposició de llei de Solidaritat Catalana per la Independència


"És un dia històric" afirmava aquest migdia el diputat gironí de SI, Toni Strubell, pocs minuts després de confirmar-se que la Mesa del Parlament havia admès a tràmit la proposició de llei per la Independència de Catalunya registrada pel seu grup.

Amb els vots a favor de CiU, encapçalats per la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, i els vots en contra dels membres de la Mesa de PSC i PP, la proposició ha tirat endavant. (4 'sí' de CiU i 3 'no' de PSC i PP)

Ara s'obre un termini que es pot allargar fins a  dos mesos aproximadament. La Junta de Portaveus decidirà a quin plenari es portarà a debat. Un debat que inclourà les esmenes a la totalitat que presentin els grups. Si la proposició supera el tràmit, s'entrarà en fase d'esmenes fins la seva resolució final en un ple de la cambra.

El vicepresident primer del Parlament, el convergent Lluís Coromines, ha explicat en una compareixença posterior a la reunió de Mesa que "no hi havia cap motiu formal per no admetre-la; la Mesa no pot entrar a valorar el contingut i per tant, aquesta ha estat la postura dels representants de CiU a la Mesa". Per la seva banda, el vice-president segon, el socialista Higini Clotas, ha argüit la seva oposició al fet que el contingut de la llei és "al·legal", opinió compartida per Montserrat Tura, secretària segona de la Mesa.
  

Navega per les etiquetes

independènciasolidaritat catalana

COMENTARIS

+1
-2
Aixo no es tan dificil
Anònim, 08/02/2011 a les 14:14
ERC per dues vegades ja ha fet que el parlament catala votes a favor de l'autodeterminacio de catalunya. Aixo eran altres temps, no com ara que quasevol pot parlar lluirement d'independencia, aquells dies si que van ser historics, ara no te merit, algu te memoria??
+1
-3
D'acord amb capsigrany
Anònim, 08/02/2011 a les 14:10
Podeu fer el que vulgueu pero aixo no surtira be, i aixo ho sap SI i tothom, sera una frustracio mes d'aquest partidet i les seves figures que es pensen que fan un be al independentisme amb accions tan burdes com aquesta. SI nomes fa merits pels que ja estem convençuts, pero si ho comparem amb ERC que va voler integrar al vot independentista a partits i persones que mai haguessin mogut un dit,desde abaix, desde els barris on sempre te majoria el espanyolisme, la lluita dificil, tot plegat va acabar amb el 10 J i ara venen aquests i diuent que es un dia historic, mes aviat "cutre" com ells.
+3
-0
catalunya
jeronimus stilton, 08/02/2011 a les 14:07
has triat un nom perfecta per el nivell dels teus comentaris(capcigrany),aquí el que hi ha és gent amb molta il.lusió,i el més important amb dos collons,no com els votans i simptitzans de cyu que no sou més que uns heunucs porucs i llepaculs borbònics
+3
-0
catalunya
jeronimus stilton, 08/02/2011 a les 14:01
first step to the freedom
esquerda ves prenen nota,30 anys vegetant,i fen perdre el temps
+1
-2
molt de fum
capsigrany, 08/02/2011 a les 14:00
em sap greu la ignorancia que es posa de relleu en alguns comentaris. això te un recorregut molt curtet.aquin el que cal veure es si CiU vota a favor perque es pugui seguir tramitant com tots els projectes de llei. Si vota que no s'ha acabat. Aleshores també direm gracies CiU? Molt pasarells en aquest diari digital, veig.
+11
-1
Bé per SI.
Carles Viñals Casado, 08/02/2011 a les 13:26
El meu agraïment i sincera felicitació per a aquesta formació, i un aprovat justet per a CiU, car considero que la seva obligació moral és no solament donar suport a aquest tipus d'iniciatives, sinó que hauría de ser la primera en promoure-les.
+11
-1
Comença la independència
Anònim, 08/02/2011 a les 13:10
Què vol dir alegal? Que no està regulat, ni prohibit o previst a la llei. Per tant, tot i que sigui alegal no hi veig cap problema. A partir d'ara s'obrirà un debat i possiblement una votació, que si serà legítima. A més, per sobre dels temes legals o no, està el dret a decidir en llibertat del nostre poble. Comença el camí a la independència, ningú sap com acabarà, però si que pot ser una gran oportunitat per fundar un nou país a Europa. Necessitarem suport internacional i molta unió entre el poble català, hem de ser una roca sòlida. Vull felicitar als valents que l'han presentat SI.
Endavant!!!
+9
-1
El PSC VOL TRENCAR la cohesio democratica
postfederalista, 08/02/2011 a les 13:09
El no del PSC , negant el dret a un partit a presentar una proposta es solament una petita mostra de la deriva lerrouxiste i qué volen dir "quees trencarà la cohesio". EL PSC vol trencar la cohesio democratica que es més que la social
+4
-3
Acció unitaria catalanista
Rupert Figols, 08/02/2011 a les 12:53
Aixó vá bé. Amb tal moviment politic quedar clar l´esperit majoritari independiste de CiU. Encare hi ha algú que pense d´altre manera ?. Ara cal seny i acció unitaria catalanista en positiu.
+10
-0
Felicitats!!!!
Gelet, 08/02/2011 a les 12:51
Ens hem de felicitar tots els catalans en un dia com avui.
+8
-0
Arribarà la democràcia?
Manuel Rodriguez Ruiz, 08/02/2011 a les 12:41
Amb reiteració: Arribarà la democràcia? a pleret,
xano-xano, a passetes de formiga: me n'alegro!
+11
-0
Dia històric
Marcel, 08/02/2011 a les 12:40
Moltes felicitats als independentistes de tots els grups de la cambra que han fet possible aquest moment. Per primera vegada en 300 anys, la llibertat plena serà en mans de 135 dits. Un gran pas endavant. Vegeu el bloc
http://perabonspatricis.blogspot.com
+18
-0
Felicitats!
Anònim, 08/02/2011 a les 12:39
Moltes felicitats a SI: ha fet amb tres diputats i dos mesos de legislatura el que Erc no ha fet ni amb sis anys d'estar al govern. Felicitats també a Ciu per acceptar el tràmit a la mesa (cosa que no va fer, com tampoc Erc, a la passada legislatura). Felicitats!
+11
-0
Cal saber què vol dir "supera el tràmit"
Pirineus, 08/02/2011 a les 12:18
Cal que aquest diari ens expliqueu en pels i senyals què vol dir:

"Ara s'obre un termini que es pot allargar fins a dos mesos aproximadament. La Junta de Portaveus decidirà a quin plenari es portarà a debat. Un debat que inclourà les esmenes a la totalitat que presentin els grups. Si la proposició supera el tràmit, s'entrarà en fase d'esmenes fins la seva resolució final en un ple de la cambra."

Moltes mercès.
+42
-1
esperança
un senyor antic, 08/02/2011 a les 12:10
Tan de bo aixo sigui la primera pedra de la Nova Catalunya, Sobirana i amb Estat propi. Un acte funadacional o Constituent.
+31
-1
Dia històric
Marcel, 08/02/2011 a les 12:07
Moltes felicitats als independentistes de tots els grups de la cambra que han fet possible aquest moment. Per primera vegada en 300 anys, la llibertat plena serà en mans de 135 dits. Un gran pas endavant. Vegeu el bloc
http://perabonspatricis.blogspot.com

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: