Vota
Resultat:
16 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 12/02/2011 a les 09:36h

La costella de CiU

La setmaneta ha estat distreta i profitosa per a la costella sobiranista de CiU. Una costella que a mida que el radar de la federació detecta moviments, els seus cuiners tomben a gust del consumidor.

L'estil és plagiat al del PNB. El Govern de CiU diu, explica i remuga a l'estil memorial de greuges. "Som gent seriosa", deia Mas a Madrid dilluns, tornant a la vella marca catalana dels intèrfons de Jaume Canivell. D'altra banda, Oriol Pujol, número 2 del partit, interpreta un paper d'Arzalluz - òbviament salvant les distàncies- i dispara ràfegues absolutament coordinades amb Palau. Mas el "renya" tot seguit, i aquí pau i després glòria. Però el fet és que el seu pensat missatge "no podrem pagar les nòmines" ha frapat, i això té el seu mèrit.

La doble funció de CiU s'incrementa en utilitzar la costella sobiranista de la formació -hi ha bona gent a CiU, que això s'ho creu-, que per coure-la s'ha de tombar ara d'un costat i ara d'un altre.  Escarafalls de concert, jugar amb l'obligació legal d'acceptar a tràmit una norma parlamentària per la independència i apuntar-se-la com un gol, jugar al fet i amagar reclamant deutes de l'any 2008... Però n'hi haurà prou amb això perquè el Regne ens concedeixi la butlla d'endeutar-nos, de sobreviure? Ja sabem com acaben les negociacions amb Espanya.

La resposta és difícil. Històricament dos complexos tensionaven les relacions Catalunya i Espanya. Per part catalana, el complex d'inferioritat política. Per part espanyola, el complex d'inferioritat econòmica. El problema és que Espanya ja no té complex d'inferioritat econòmica, i que amb una costella tombada a gust del suposat consumidor no n'hi ha prou per eliminar la llosa del complex d'inferioritat política. I la brasa, agradi o no a CiU,  ara crema més que abans, i correm el perill de passar gana.  

Navega per les etiquetes

ciuindependènciala gran retallada

COMENTARIS

+8
-0
Com el PNB, CiU no en traurà res
Oriol (Montreux), 12/02/2011 a les 10:14
L'estratègia del PNB - fer la puta i la ramoneta - no duu enlloc. I la prova n'és l'atzucac on és situat actualment. Només si la nova Batasuna pot concòrrer a les eleccions té possibilitats de tornar al govern.

L'estratègia de CiU és .... la "NO ESTRATèGIA". Mai l'he entesa si és que n'hi havia alguna.

L'únic element del Pujolisme clar fou la "col.laboració" amb els Ocupants Espanyols. I als Catalans no els ha aportat res de res. A ells, als dirigents i amics de CiU sí que els ha aportat i els aporta.


FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: