Europa press

Logo ep

El Mobile World Congress obre la seva sisena edició a Barcelona

13:0513.02.2011

BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

El Mobile World Congress (MWC) preveu continuar creixent a Barcelona en la seva edició de 2011, incrementant visitants i espai d'exposició i generant un impacte econòmic a la ciutat d'uns 225 milions d'euros, en línia amb les xifres precrisi del 2007.

Així, l'esdeveniment preveu atreure entre dilluns i dijous uns 52.000 o 55.000 assistents, respecte dels 49.000 del 2010, procedents de 200 països i la meitat d'ells directius d'alt nivell.

També hi haurà una representació institucional "rècord" de 110 països, un 30% més que en l'edició anterior.

A més, continuarà ocupant el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, tot i que disposarà de més espai al pavelló 6 i augmentarà l'ocupació dels espais exteriors, amb 1.300 expositors entre els quals figurarà Google per primera vegada a Barcelona. Hi haurà 67 empreses espanyoles, de les quals 35 seran catalanes.

Les sessions i conferències comptaran amb 250 ponents d'arreu del món en una cinquantena de convocatòries en les quals tractaran sobre noves tecnologies mòbils i la millora de les actuals (com la connexió 'wireless' o el núvol), salut, compres i aplicacions per a dispositius mòbils.

Aquest últim àmbit comptarà per segona vegada amb un espai propi en el qual participaran 200 empreses i es preveuen 10.000 assistents, així com ponències de 12 empreses que explicaran la seva experiència en desenvolupament d'aplicacions.

Els premis del congrés --un total de 26 repartits en 10 categories-- comptaran amb la presència de la cantant Duffy, qui també participarà en la festa de benvinguda del congrés.

OCUPACIÓ HOTELERA

La GSMA --organitzadora de l'esdeveniment-- preveu una preus per a l'allotjament iguals als de l'any passat i fins i tot "un poc per sota en alguns casos" dins de l'acord amb establiments del Gremi d'Hotels de Barcelona, amb el qual preveu seguir col·laborant en el futur.

El Gremi d'Hotels de Barcelona preveu uns ocupació del 95%, fet que suposa un 5% més que el 2010, després de posar a disposició de l'organització 21.000 habitacions --de les 31.000 totals a la ciutat--, 3.000 més que el 2010.

Davant d'informacions que alguns hotels de la ciutat s'han aprofitat del congrés per apujar excessivament els preus, el Gremi ha insistit que ha aportat l''estoc' necessari d'habitacions que necessita l'organització, i que les que queden fora del paquet es poden vendre al preu que l'empresari consideri.

MÉS DE 330 MOSSOS PER GARANTIR-NE LA SEGURETAT

Els Mossos d'Esquadra destinaran 330 agents a mantenir la seguretat i a combatre els carteristes durant la setmana del congrés, en una edició que és especialment important perquè enguany es decideix si Barcelona es convertirà en la seu oficial del congrés entre el 2013 i 2017.

Patrullaran pels voltants del recinte, auditoris, hotels on s'allotgen els congressistes, zones d'oci i turístiques i mitjans de transport públic per prevenir tota mena d'incidències, si bé el delicte més comès aquests dies són els furts.

És el tercer any que els Mossos dissenyen el pla director de seguretat, en què participen Fira de Barcelona, els organitzadors del congrés, la Guàrdia Urbana, l'Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona, el Gremi d'Hotels i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha dissenyat un dispositiu per evitar aglomeracions de vehicles, sobretot perquè aquests dies es mobilitzaran unes 800 limusines i uns 8.000 taxis.

FUTUR 2013-2017

Barcelona és una de les quatre finalistes per a ser la capital del mòbil entre 2013 i 2017 --organitzadora del MWC i seu d'un centre que impulsi el desenvolupament mòbil treballant tot l'any--, però la guanyadora no es coneixerà fins a finals de juny.

A la presentació del congrés a la premsa en gener, el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, es va mostrar "orgullós" de l'acollida de la ciutat al certamen i de la seva candidatura per ser elegida capital del mòbil entre el 2013 i 2017, tot i que ha matisat que no es poden avançar esdeveniments.

Cercador

Últimes notícies