Vota
Resultat:
19 vots
Actualitzat el 16/02/2011 a les 00:19h

Tresserras i la marca blanca de Solidaritat

Divendres al vespre. Palau de Congressos de Barcelona. El final de la Diagonal té poc trànsit, però és atrafegat. Ignorants a la realitat mundana de la descoordinació semafòrica més de cent persones entren amb mirada sospitosa. Amb la mateixa mirada de reüll de les persones que entren en un banquet i no saben el menú que s'hi servirà. Convocats a un críptic conclave per aquell que un dia va ser un heroi de la pàtria - potser no vam saber entendre que un home sol no pot aguantar a sobre tot el pes d'Espanya-, s'asseien amb a l'aguait de qualsevol sorpresa.

Josep-Lluís Carod-Rovira oficiava un acte entre amics, coneguts i saludats, si és que al partit que milita aquests adjectius existeixen. Era una trobada per parlar de política. Més aviat per parlar de metapolítica, de la mateixa manera que els filòlegs enraonen del metallenguatge.

Jordi Carbonell, Carles Bonet, Jordi Portabella i Oriol Amorós, escoltaven els ponents i complien amb disciplina espartana la crida de l'heroi.
Va ser un acte que tant pot ser definit en negatiu - no era la constitució d'un corrent, ni un aquelarre, ni una mostra de revenja- o en positiu - potser era tot això concentrat. Com una mena de Lactocaseis Immunitas per agafar embranzida en un llarg camí que no va enlloc.

Un dels missatges més sorprenents va ser el pronunciat per Joan Manuel Tresserras. L'exconseller de Cultura va regalar a la parròquia l'esbós del que ha de ser la seva profecia de salvació, d'expiació i reinvenció d'ERC. Personalment crec que a Tresserras aquesta tasca li fa més mandra  que a un violinista visitar la fira de tractors de Santa Eulàlia de la Ronçana.  El professor va explicar convençut que "ERC havia de combatre les marques blanques de l'independentisme ara que són dèbils". "Han entrat al supermercat però no tenen la força de la marca" sentenciava. "Volen la independència, però quina independència volen?" es preguntava patidor.

Dilluns al migdia. El sacerdot màxim dels republicans, l'etern Joan Ridao - és el gat d'ERC, o com a mínim té tantes vides com diuen que tenen els felins- es vantava d'haver donat el vist-i-plau al discurs de Tresserras abans que el pronunciés. Dada, que si coneixen Ridao, entendran que més que un detall és una amenaça.

Si després de la patacada del 28N, la "intelligentsia" encara està convençuda que el poble català és idiota; si a hores d'ara sospiten que els van deixar de votar perquè no van entendre el senderi i el bon criteri de l'estratègia d'uns predestinats a ser els camàlics messiànics de la Icària catalana de la llibertat, estan equivocats.

La perspectiva d'ERC i el seu politburó recorden els pescadors ajaguts a les roques de l'escullera de Blanes un diumenge d'agost. Allí s'acredita que el destí d'un pescador de canya és no pescar. Junqueras, hauràs de picar molta pedra. 

Navega per les etiquetes

erc

COMENTARIS

+2
-0
Guru
Rural, 16/02/2011 a les 12:54
Els nous independentistes sabeo criticar molt be ha Esquerra.
Si hara sou tant ortodocses amb al independentisma malt hos pesi es gracies ha Esquerra.
Sols ancara esteriau ha la influencia de CiU ho PSC.
+3
-2
E (Ex-ERC) cada dia més mesquina
Joan Vaicaure, 16/02/2011 a les 10:41
Caram amb els grans perdedors del 28-N! Així que cal "combatre les marques blanques de l'independentisme"? Però, encara es creuen "independentistes"? Suposo que es creuen independentistes de poltrona, no? I, jo us pregunto, quina independència voleu vosaltres? La d'aquests últims 7 anys al govern català amb els colonitzadors espanyols del PSc-OE? Si és així: visquin les marques blanques independentistes i fora "la marca" de la mentida i la farsa!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Quico Sallés
Vaig néixer abans d'ahir i ja som demà passat. Sóc calderer d'ofici, però he escorxat porcs, he recollit escombaries, he treballat de paleta, d'advocat i cambrer. Ara sóc periodista. Com que sóc home de molts oficis, sóc pobre segur i per tant, no tinc res per perdre. Cosa bona per explicar el que veus.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: