Tunis

El govern tunisià acorda una amnistia general per als presos polítics

Actualitzat a les 18:34 h   18/02/2011

El govern de transició tunisià ha decidit concedir una amnistia general per a tots els presos polítics del país i aprovarà un decret llei en aquest sentit "en els pròxims dies". El ministre de Justícia, Lazhar Karoui Chebbi, va dir dimecres que s'havia concedit la llibertat condicional a 3.000 presos, sense especificar si eren delinqüents comuns o polítics. El mateix dia, unes 200 persones es van manifestar davant del Ministeri de Justícia per exigir l'alliberament dels seus fills detinguts i l'aplicació de l'amnistia general. Segons diverses fonts, encara hi deu haver entre 300 i 500 presos polítics a les presons.

Envia-ho
(Opcional)
El primer govern de transició va adoptar el 20 de gener, sis dies després de la caiguda del règim de Ben Ali, un projecte de llei d'amnistia que va quedar bloquejat per la seva caiguda. La setmana passada, l'Assemblea Nacional i el Senat van aprovat una llei que permet al president interí Fouad Mebazaa governar per decret-llei, sense passar per les dues cambres del Parlament heretat de l'antic règim.
comentaris - (0)

 

Avís:

Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.

Aquests comentaris són l'opinió dels usuaris i no la d'aquest portal.

No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents.

No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.

No es publicaran els comentaris que incompleixin les condicions d'ús que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Recomanacions per als comentaris:

  • Els comentaris han de ser educats i no poden caure en el mal gust.
  • Aconsellem fer servir una ortografia correcta, amb punts i comes, perquè l'opinió sigui més entenedora.
  • Recomanem escriure amb un ús adequat de les majúscules i les minúscules: un comentari tot en majúscules fa la sensació que s'està cridant, mentre que un comentari tot en minúscules es pot malinterpretar o no entendre's correctament si conté noms propis o topònims.
Envia-ho
(Opcional)
 
3cat24 és a Facebook

publicitat

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO
Televisió de Catalunya, S.A. - Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. - CCRTV Interactiva, S.A.
Llibre d'estil de la CCMA | Mapa web | Arxiu notícies | Avís legal | Segell de qualitat |
Qui som | Participa | Atenció a l'Audiència Atenció a l'Audiència