Vota
Resultat:
9 vots
Actualitzat el 20/02/2011 a les 00:01h

El debat és Barcelona

Hores d’ara ja sabem qui serà candidat/a a l’alcaldia de Barcelona pel PSC. No és un assumpte banal: Barcelona és la capital de Catalunya i és l’aparador (mundial) des del qual caldrà avançar cap a la independència. Ni que sigui donant a conèixer el tema. No és exactament això el que té al cap el PSC.

Vaig anar a un cara a cara. Sorprenent. Al marge de les característiques de cadascú –Hereu s’ha recrescut un pam i mig!-, eren dos discursos que no toquen terra. Tura viu en un univers conceptual maragallista (no és cap mal, eh), com si hagués après tot el que sap de les reunions de Govern del primer tripartit. Flota. Sembla sòlid però és pa tou.

Hereu té un discurs tècnic i perfecte que no frega la realitat de Barcelona. Ens explica des d’una “euroregió” que no ha avançat ni un centímetre en el seu mandat, fins a uns controls urbanístics que planten cara a la cobdícia del mercat: immediatament diu que els plans de Can Batlló estan en espera, i sap per què, senyor alcalde? Perquè els pisos de luxe que havien de finançar la cosa no tiren. La ciutat d’Hereu no té pobres, no té problemes de convivència, no hi ha robatoris als pisos (ara mateix, esport en alça): no li passa res. Ja m’agradaria, que Barcelona fos com és en el discurs de l’alcalde!

Els dos coincideixen que la dreta ho espatllarà tot. A Madrid hi ha barraques, diuen. I tant. Però a Catalunya, no: ni una (bé: hi ha campaments al Poblenou, senyor Hereu, des de fa un parell d’anys…). Vull dir que Barcelona patrimonialitza un afany social que de fet és català: les ciutats governades per CiU o per ERC o per la CUP fan equipaments, cohesió, integració, cultura, el que vulgueu, igualet que Barcelona.

No és aquest el problema. El problema 1 és que cap dels dos sap mirar més enllà de l'Àrea Metropolitana: el país no existeix, núvol sense matèria. El problema 2 és que, si hi posem en Xavier Trias, ens podem trobar que no té ni tan sols discurs: de tan petita, la seva Barcelona no toca una dent.

COMENTARIS

+5
-1

Anònim, 20/02/2011 a les 09:55
Araki,estic d'acord amb el que dius però votar el Trias per fotre a fora els socialistes es força trist també.
+1
-3
Baixa casta
Anònim, 20/02/2011 a les 06:17
Els politics catalans son d'una casta baixísima; tant que et fa pensar sobre la qüalificació del propi païs. Es per això que no li recomano potsar tots els ous a la cistella independentista ni a cap d'altre, sra. Gabancho... ves no quedi "como Cagancho en Almagro".
+11
-0
Cal continuar
Araki, 20/02/2011 a les 03:39
Benvolguda Patrícia, el no-discurs de Trias és evident per a tothom. Però és completament irrellevant. Ara el que cal fer és continuar amb el tractament profilàctic i la purga de la màfia socialista arreu de Catalunya.

Certament, en Trias hi està fotut fins a les celles i ja ha dit que no pensa obrir els armaris. Socialment, a més, forma part d\\\'aquella pudent crosta social sarrianenca que de Catalunya en vol saber com menys millor. És un fet conegut que la meitat de la família és directament castellanoparlant, per molts seixanta-quatre cognoms catalans que tenen, i que tota ella és més aviat nostàlgica d\\\'altres temps.

Però de moment, cal evacuar el PSC, amb urgència. El problema que hem tingut els demòcrates catalans, tradicionalment, és que ho hem volgut fet tot i per això no hem pogut fer res. L\\\'altre problema ha estat que CiU ens ha venut que per fer alguna coseta, calia fer el contrari del que s\\\'ha de fer (\\\"gradualisme\\\"). La solució és precisament fer les coses, sense dubtes, però una a una.

I el que cal fer ara, és eixugar-nos la merda socialista de la sabata, i després ja ens preocuparem de si ens hi ha quedat enganxat el kleenex.
+0
-8
Alcaldes a fer l'alcaldes
Anònim, 20/02/2011 a les 01:00
Ara com ara l'administració sobrant, per contraproduent, per posar pals a les rodes, es la Generalitat, i órgans colpistes afins.

Se sol parlar de la descentralització com quelcom de positiu per a la productivitat... tot invocant als sistemes empresarials. Però el cert es que a cap companyia veureu una delegació negant la major; en tot cas l'autonomia dependrà de la lleialtat al conjunt. Amb lleialtat estats federals o el que es vulgui; sense lleialtat traïcions, corrupteles i ruina: catalunya, per entendre'ns.

Aquí s'extranyen de que un alcalde pensi en la ciutat sobretot... Com si no estiguessim parlant de funcionaris gestors, amb un horari laboral.

Sr. Merkel, li ho preguem, destrueixi l'independentisme; es a dir, faci tallar l'aixeta. Ja veurà com els profetes aquests deixen d'alimentarse per obra i gràcia del seus déus, i regnen la pau i el silenci.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Patrícia Gabancho
Com que va néixer a Buenos Aires, no té problemes per xerrar. Com que viu a Catalunya, sap que Catalunya és el problema. Li agrada opinar des que tenia 5 anys. Per això fa tertúlies, conferències, xerrades, comentaris, sobretaules, simposis, llibres i articles com ara aquest.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: