Vota
Resultat:
48 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 16/02/2011 a les 23:59h

«Yo, como catalán...»

De vegades, les persones sota pressió utilitzen mecanismes automàtics de defensa que descriuen força bé de què tenen por exactament. És l'intent de no semblar culpable o, millor dit, de no ser assimilat a un grup que pateix connotacions perjudicials o una percepció social negativa en el seu conjunt. I, si hi ha individus que se'n surten, ho fan aïlladament, assimilant-se al grup dominant.

Potser per això fan patir dos catalans que, en pocs dies, han hagut de sobreactuar, ostensiblement, per tranquil·litzar i tranquil·litzar-se. Curiosament, ambdós estaven a Madrid i s'enfrontaven a alguna qüestió simbòlica que hauria pogut caracteritzar-los com a sospitosos de catalanisme.

En el primer cas, Esteve Crespo, editor del Telediario del cap de setmana, pateix un interrogatori -bastant humiliant, per cert- per part d'Helena Sánchez, Defensora de l'Espectador de RTVE, que el renya repetidament per un video que feia referència a la corona catalano-aragonesa -aquesta que va de Ramon Berenguer IV a Martí l'Humà-. "Es la Corona de Aragón lo que todos aceptamos y lo que toca", diu el pobre Crespo. Que acaba afirmant, solemnement, "yo, como catalán, ya lo he hablado con Cataluña [el centre de Sant Cugat] y con los compañeros de Baleares..."

"Como catalán me avergüenzo del tipo este imbécil que acaba de salir", va dir Andreu Buenafuente, de sortida, quan va aparèixer a l'escenari del Teatro Real, després de la invasió de Jimmy Jump. Buenafuente presentava els premis Goya, a Madrid, i, pel que sembla, va patir un atac d'ira quan va veure el de la barretina allà dalt.

A Crespo i a Buenafuente se'ls veu passar-ho malament. Com a ésser humà, ho lamento. Com a català, la veritat és que no em veig amb cor de fer cap afirmació solemne.


COMENTARIS

+2
-1
Barretina Party
Anònim, 17/02/2011 a les 23:48
Buenafuente demana perdó a Catalunya per ofendre els nostres símbols nacionals.
+2
-0
móns diferents
Anònim, 17/02/2011 a les 23:13
la realitat i la història castellana és diferent i no té res a veure amb la realitat i la història catalana
+5
-3
*Amunt Laporta * Amunt SI * Hexacampions ******
Anònim, 17/02/2011 a les 23:12
queda't a Madrid Buenafuente
+2
-0
Que més dona?
Carles I de Pubilla Cases, 17/02/2011 a les 22:43
És igual que fos Coroan d'Aragò o Corona Catalano-Aragonesa. Això ja és pasat.

A nosaltres lo que ens interessa és aconseguir l'Estat Català independents de castellans i aragonesos i de qualsevol rei d'Aragò, de Castella, o d'Espanya.
+2
-0
El Comtat de Barcelona,despres Catalunya, salva el Regne d' Aragó
Jaume Casanovas, 17/02/2011 a les 22:12
El Regne d' Aragó,s' acabava perque el seu rei, Ramir II EL Monge havia ingressat a un convent i no tenia descendéncia.El Comte de Barcelona Ramon Berenguer IV els ho va sol.lucionar ja que,amb permís del Papa Ramir surt del convent, es casa amb una francesa i a un any i mig la filla del matrimoni, Peronel.la, es casá amb l`esmentat Comte. Perdó, semble un culebrot...!
+1
-0
L'Hospitalet del L.
Charly Brown, 17/02/2011 a les 22:11
Cadascú que digui i que faci lo que vulgui, i Catalunya anar avançant cap a la indpendéncia, necessitem un estat que no sigui castellà.
+1
-0
L'Hospitalet del L.
Charly Brown, 17/02/2011 a les 22:02
Cadascú que digui i que faci lo que vulgui, i Catalunya anar avançant cap a la indpendéncia, necessitem un estat que no sigui castellà.
+1
-0
Nosaltres no som ells
Roda, 17/02/2011 a les 21:35
Nosaltres no som ells.
Cada dia es mes clar.
I ells ens volen no per com som, sino per el que ens extreuen, com si fossim coses, no persones.
No ens estimen,
ens expolien i ens atropellen.
Per a ells no tenim cap dret.
No som ells i la idea de ser com ells ens repugna.
MARXEM!!
+6
-2
Allò que ha manipulat la cort de Madrid i la inquisició
Guerau, 17/02/2011 a les 20:55
+7
-2
Com habitant de l'espai sideral
Anònim, 17/02/2011 a les 20:25
m'avergoneixo d'en Buenafuente.
+7
-6
Carles Vè d'Alemanya i I de Catalunya no viene en el Google
Anònim, 17/02/2011 a les 19:52
Qué raro...¿no?.
+7
-7
Guerau
Anònim, 17/02/2011 a les 19:48
¿Qué edad tienes?. Me refiero a la del D.N.I.
+5
-7
Preferesc ser Comte de Barcelona que Emperador dels Romans
Guerau, 17/02/2011 a les 19:37
Ja ho va dir Carles Vè d'Alemanya i I de Catalunya: Preferesc ser Comte de Barcelona que Emperador dels Romans" comte de Barcelona perquè el títol equivalia a ser Rei de Catalunya, Aragó, València, Mallorques, Sardenya, Còsega, Nàpols, Atenes, Jerusalem, Canàries, Tunis, Alger, Tremicen, Tripol i les Índies occidentals de l'Amèrica Catalana amb els seus governadors catalans: Jaume colom, Alfons Gurrea d'Aragó, o Francesc de Montcada.
+10
-4
Vinga va tots a una
Anònim, 17/02/2011 a les 19:16
Barretina sí, Buenafuente no
Barretina sí, Buenafuente no
Barretina sí, Buenafuente no
+2
-3
PROCLAMEM L'ESTAT CATALA
ESTAT CATALA, OBLIDEU DISCUTIR, 17/02/2011 a les 18:58
La única veritat possible és que CASTELLA i CATALUNYA són, han estat i seràn sempre 2 nacions diferents. De res serveix discutir. Una nació és la invasora i l'altre la invadida. No hi ha res a dir. Cadascú a casa seva i llavors començarem a respectar-nos de debò. CASTELLA segueix amb la pretensió de ficar-nos PER LA FORÇA en un marc espanyol que no és ni serà mai possible. Perquè perdre el temps i les energies ???
CASTELLA ENS ODIA, I ES EVIDENT, SOM LA SEVA PEDRA A LA SABATA. Milers de matrimonis destruits per aquesta nova onada independentista dels últims anys. Milers de persones que han trobat el seu SER, finalment. AIXO S'HA D'ACABAR, no es pot viure en permanent LLUITA per la llibertat d'un poble. S'HA DE PROCLAMAR L'ESTAT CATALÀ, SENSE MANIES NI HIPOTEQUES. Els catalans hem de renunciar a PIDOLAR RES. El que hem de fer es LLUITAR de forma decidida, politica i social sense renunciar al que és legitimament nostre. NO HI HA CAP LLENGUA AL MON QUE S'HAGI D'IMPOSAR MES ENLLA DE LA SEVA PROPIA PATRIA. No hi ha més solució. ESTAT CATALA
+6
-0
clar i català
o serra, 17/02/2011 a les 18:14
potser ja n'hi ha prou de mitges veritats o mentides políticament correctes . cal definir sense por què vol dir ser català i qui n'és . i no és una qüestió de cognoms ni d'orígens sinó d'ètica , drets humans i salut mental ! tothom que viu a catalunya té els mateixos drets i DEURES , però no tothom és català .
+9
-0
perdeu el temps
Josep X, 17/02/2011 a les 16:55
La discussió sobre si Corona d'Aragó, si Comte-Rei, etc, és inútil i banal. Suposa entrar en una discussió inútil que precisament volen els espanyolistes.

No som ni més ni menys catalans perquè un regne, principat o comtat, ja desaparegut tingués una o altra denominació. Els EEUU, per posar un exemple, té menys història que Catalunya, Castella, o qualsevol altre regió europea, i no per això perden el dret a ser i sentir-se el què són, no? O és que són anglesos, irlandesos, italians o alemanys?

No perdeu el temps discutint sobre qüestions d'aquesta mena amb aquesta gent, doncs si ells encara creuen que els hispans ja eren espanyols, de què els voleu convèncer?

Salut



+7
-4
No puc estar d´acord
Anònim, 17/02/2011 a les 16:19
La veritat, que se´m conegui com a català pel que fa el Jimmy Jump no em fa sentir orgullós.

Com ens podem sentir ni mitjanament orgullosos per un tio que ja cansa, que fa servir un nom totalment anglosaxó i que encara no m´ha dit que reivindica si no es l´us de la barretina... Jo prefereixo que se´m conegui per la Ruscalleda, per en Punset o per en Buenafuente abans que per en Jimmy Jump.

I si, a mi també en fa vergonya com a català que aquest individu faci el que fa.
+16
-1
Yo como, tu comes él come
Joan de Ripoll, 17/02/2011 a les 16:13
No hi sentit mai ni en Buenafuente, ni la Camacho, ni en Rajoy, ni el Rivera, etc, " Yo como espanyol, me averguenzo de los espanyoles que cada día insultan y se ríen de Catalunya y los catalanes". De veritat, no ho hi sentit mai a dir, per boca d´aquests senyors, ni de tants altres ben situats.
+4
-2
ROGER FALS
roger gavà-mar, 17/02/2011 a les 15:48
mediocritat, intolerància, imperialisme cavernari, feixistes, expoliadors, lladres, incivilitzats, xacra....
Mereix el contable de Solsona, el fuster de Valls o el mecànic de Tortosa insults tan greus?
Podem exigir respecte per España calificant a altres pobles així?
Es internet un clavàgueran on, amparats en l'anonimat, treu el pitjor de cadascú?
El Roger FALS i els seus grans coneixements sociològics pot ser podrien aclarir quelcom...
+6
-2
Visca Catalunya Lliure
roger gavà-mar, 17/02/2011 a les 15:45
Estic trist , doncs el meu nom es Roger , i visc a Gava Mar , veig que ho ha un individu que utilitzant el meu nom ROGER i el meu Lloc de Residencia , fa afirmacions anticatalanes .
Ell es un falsari.
VISCA CATALUNYA LLIURE
+12
-6
NO VAL RES
Anònim, 17/02/2011 a les 14:51


El Buenafuente hauria d'haver dit COMO XARNEGO QUE SOY............
+13
-4
AIXO ES
Anònim, 17/02/2011 a les 14:25
EL BUENAFUENTE NOMES COPIA AL SARDA I A LA TRINCA PER TREURE LA PASTA A LA IMBECILITAT HISPANICA. DE MOMENT FA TOTA LA PASTA QUE POT I DESPRES JA ES FARA PERDONAR. ES EVIDENT. SOU RUCS. ES UN MERCENARI DEL SHOW I COM QUE TOT LI IMPORTA UNA MERDA FA EL QUE HA DE FER.
+12
-2
terapia
Lluis de Montevideo, 17/02/2011 a les 13:42
Llegint lo que passa a Catalunya i veient que no troba el seu camí. Penso que seria un a solució consultar amb un bon psicòleg amb un gran divan que es lo que pàteixen els catalans. Es un embolic. Per mi es molt clar. Independència i estar completament separat d\\\'escanya que es un mal de cap de tots els catalans encara que alguns no es donin comta.
+24
-2
personatges
un senyor antic, 17/02/2011 a les 13:10
A mi el Bonafuente sempre m'ha semblat un "gilipollas" que va cami de convertirse en un Boadella.
+6
-2
IDIOTIZAR JO? NO!!!
atlasac, 17/02/2011 a les 12:19
IDIOTITZA, jo penso DESIDIOTITZAR...jo com TOTS segurament sols volem ser i viure com els castellans els francesos els anglesos, etc. i també que hi ha CRIMINALS que el que volen és apropiarse de la terra catalana per ells viure igual que en sa terra, jo tinc molt de manyo, i què, mai va ser criticat per ningú, PERO NO EM NEGAREU QUE EL FER DESTERRAR EL CASTELLA D´AQUESTA TERRA PER NECESSITAT A QUE NO ENS MATEN ENS ASSASSINEN ES 1000 VEGADES MÉS URGENT I NECESSARI QUE LA PROHIBICIO BRUTAL DEL TABAC, però clar si els nostres dirigents SOLS ESTAN PER SERVIR ALS DE LA MESSETA I ALS CATALANS QUE ENS DONIN PEL..i nosaltres agraïts els donem el NOSTRE VOT BRILLANT!!!!!!TU...
+2
-1
Guerau
Anònim, 17/02/2011 a les 11:55
Hasta que no me des el referit, te diría lo que al protagonista de la novela de Mika Waltari le replicaba Nefer-Nefer-Nefer. ¡Ah!...y no me vale ni Discovery Channel ni el Bilbeny. Restons sérieux.
+23
-4
Submissió
Estem fotuts, a Madrid , 17/02/2011 a les 11:45

En Buenafuente hauria pogut dir, també: "Como imbécil me avergüenzo del imbécil que acaba de salir".
O també, aquesta vegada en català :"Com a botifler em fa vergonya aquest imbècil que ha pogut molestar a tots aquells a qui manifesto la meva submissió".
+5
-8
insults
roger gavà-mar, 17/02/2011 a les 11:36
mediocritat, intolerància, imperialisme cavernari, feixistes, expoliadors, lladres, incivilitzats, xacra....
Mereix el contable de Granada, el fuster de Pamplona o el mecànic de Màlaga insults tan greus?
Podem exigir respecte per Catalunya calificant a altres pobles així?
Es internet un clavàgueran on, amparats en l'anonimat, treu el pitjor de cadascú?
joanet59 i els seus grans coneixements sociològics pot ser podrien aclarir quelcom...
+18
-3
Queixa
Anònim, 17/02/2011 a les 11:25
Expresseu les vostres queixes, de manera educada i respectuosa a: esteve.crespo@uab.cat
Jo ja ho he fet:
El Sr. Esteve Crespo és un professor del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (II) de la UAB que deu compaginar la seva tasca docent amb responsabilitats a TVE de Sant Cugat. Com a consequència d'una queixa formulada per un televident aragonés respecte de la denominació Corona catalano-aragonesa en un petit reportatge sobre el cant de la Sibil·la, el Sr. Crespo es va prestar a demanar disculpes per la utilització d'aquest terme demostrant la seva falta de coneixements historiogràfics i donant per bona una visió clarament tendenciosa des d'un punt de vista polític.
L'expressió Corona catalano-aragonesa és utilitzada per a definir el substrat nacional de la coneguda oficialment com a Corona d'Aragó. Per a identificar els dos pobles (l'aragonés i el català) que d'ençà el segle XIII i fins a començaments del XVIII, tingueren com a estructura política un poder protofederal que s'estengué per la Mediterrània. Si això molesta a algú, si a la historiografia convencional espanyola o als polítics en actiu, el rigor dels estudis universitaris ens demanen una resposta digna i no la genuflexió davant la ignorància protagonitzada pel Sr. Esteve (un professor universitari!).
El Sr. Esteve no s'hauria d'alarmar perquè un televident aragonés menyspreï el que anomenà "comtats catalans" front a la "Corona" dels reis aragonesos. Els comtats catalans s'aixoplugarien sota la denominació "Principat", fet que demostra que la democràcia estamental catalana era la més avançada dels regnes peninsulars i , probablement, dels europeus. En efecte, la figura del "Príncep", rescatada pels estudis romanístics dels nostres "Estudis Generals" es presenta com a "Primus inter pares", primer entre iguals, a diferència de la concepció més jeràrquica al capdamunt de la qual hi figura el "Rex".
Aprofundir en tot això és quelcom vedat al Sr.Esteve pel qual vaig sentir llàstima. Entenc que se li presentà un gran dilema i optà pel més fàcil, còmode i falaç, opció impròpia d'un universitari.
+22
-5
INDEPENDÈNCIA
Boi, 17/02/2011 a les 10:56
Ni vull ni hem sento espanyol, cada dia que passa ting més motius per alliberar-nos de la mediocritat i de les sangoneres, Espanya, ahir i avui representen l'intolerància i l'imperialisme tronat i cavernari, amb aquesta gent anem directes al precipici, ells el pas ja fa estona que l'han fet, nosaltres cal que camviem el nostre, la nostra marxa, directes cap a l'Independència.
+19
-5
Autoodi
ferran2, 17/02/2011 a les 10:27
Como Catalan...
El mecanismes mentals i d'autoodi processats dins del cervell pel neofeixisme vigent son aixi. Si aquest gilipollas (Buenafuente) hages nascut a Espanya mai hages dit “como espanyol...
+9
-3
EMPERADORS
Anònim, 17/02/2011 a les 10:02
Els catalans potser sí que tenim les coses clares. Llàstima que no actuem en consequència i seguim vençuts. Respecte a la polèmica dels noms, Castella al segle XIII quan encara era quasi res, el seus monarques ja s'autonominàven emperadors. Jo voldria més ser comte de Londres que emperador de Las Batuecas.
+12
-5
MAI MES HUMILIACIONS CASTELLANES, QUE ES MORIN SI VOLEN
ENDAVANT CATALANS, ARA ES EL MOMENT, 17/02/2011 a les 10:00
MAI HEM ESTAT ESPANYOLS PERQUE ESPANYA ES = CASTELLA. CASTELLA HA EXCLUIT A CATALUNYA DURANT 500 ANYS I ARA NO HI HA RECONCILIACIO POSSIBLE. S'HA TRENCAT TOT I AIXO JA NO LI INTERESSA A NINGU. ESPANYA ESTÁ EN VENDA O ES REGALA A PARCEL.LES. S'HA COMPLERT EL MALEFICI: ESPANYA ESTÁ ROTA Y BIEN ROTA !!! HO HEM D'APROFITAR I RAPID !!!! ES BEN IGUAL EL QUE PASSI, ES QUESTIO DE MIRAR A UNA ALTRA BANDA I QUE LA GENT COMENCI A PARLAR CATALA O SERA ESTRANGERA DINS D'AQUEST PAIS , NOU ESTAT CATALA QUE VE A FORCES IMPARABLES !!!!!!
+6
-3
EL QUE HI HA....
EL QUE PASSA....A ESPANYA, 17/02/2011 a les 09:56
A Espanya, s'ha d'EXPORTAR tot el que comprin, però no es pot renunciar ni que sigui secretament (AMB EL VOT), a la independencia i llibertat plena i sobirana del teu pais. Una cosa NO esta renyida amb l'altre. Però es que a més, ara Espanya VA DIRECTE CAP ABAIX, ni a europa li interessa ja RES D'ESPANYOL I EL TURISME EL TENIM A CATALUNYA, VALENCIA I BALEARS. O sigui que o els espanyols parlen CATALA, A LA FORÇA, o hauran de pidolar 500 anys. El mateix que han robat a la humanitat 500 ANYS DE DICTADURES, GENOCIDIS I ALTRES PERVERSIONS. Ara, ser ESCANYOL , es EL DESPRESTIGI INTERNACIONAL mes GRAN QUE HI POT HAVER i A MÉS, NO INTERESSA A NINGU. EL MON ES DIRIGEIX CAP L'EIX ANGLO-ALEMANY-FRANCES-RUS-ORIENTAL, i evidentment CATALA, pel passat CAROLINGI ENCARA VIU DEL QUE SOM I LA HISTORIA QUE TENIM. ESPANYA ESTA VENÇUDA PER SEMPRE. FAN LLASTIMA I FASTIC AL MATEIX TEMPS. pena, penita pena.....
+20
-4
Catalán español?
Anònimus, 17/02/2011 a les 09:37
Suposo que deu vol dir castellà que viu a Catalunya.
+4
-23
resposta
roger gavà-mar, 17/02/2011 a les 09:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-38
Catalán español
Anònim, 17/02/2011 a les 08:58
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-8
SIMPLISME ???
joanet59, 17/02/2011 a les 08:39
Desconec com el Sr. de Gavà-Mar, ha descobert que soc fill del Poble Nou, però és cert i per suposat que el nivell mitjà de cultura del meu antic barri és molt superior al de Lavapiés, on també he estat moltes vegades. Lamento que la questió estigui en criticar, sense donar dades, o encara pitjor, pretendre alliçonar des del desconeixement. I això si és més normal a Lavapiés, que al Poble Nou. La majoria de la gent del Poble Nou escolta i apren quan li parla quelcom que sap d'alguna cosa; com és lògic i normal. Per cert, tinc coneguts a Madrid amb els que es pot dialogar obertament i accepten amb naturalitat la conversa com forma de compartir coneixements, així ens enriquim tots. Aprofito per enviar una cordial salutació per a la bona gent de Gavà, que també n'hi ha i molta.
+28
-6
roger gavà-mar
Anònim, 17/02/2011 a les 08:37
Els aragonesos són l'escòria més gran de tota la claveguera espanyola. Són els primers que es van deixar encular pels castellans, canviarens de la nit al dia de llengua (utilitzen un accent abominable) i per no tenir, no tenen ni bandera. Han d'usurpar la nostra i la pengen horitzontalment per poder dir que la seva no és la bandera catalana. Ara l'escòria de bisbes psudocatalans els vol regalar l'art de Catalunya, perquè l'emboliquin amb la bandera. A Lleida d'aragonesos n'hi ha per para un tren. Van arribar amb una sabata i una espardenya i ara tots són funcioanris: un exèrcit contra la cultura i la llengua catalanes. Els aragonesos? un grapat de cellajunts amb catxirulo. Què et sembla, roger gavà-mar?
+18
-5
roger gavà-mar
Anònim, 17/02/2011 a les 08:25
roger gavà-mar, això ho vas ha explicar a Acció Cultural de País Valencià, guapo, xaxi piruli, estúpid fins al moll de l'os.
+7
-34
Catalunya i Deu.
roger gavà-mar, 17/02/2011 a les 08:11
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+32
-5
ARAGÓ
joanet59, 17/02/2011 a les 07:58
El Comtat de Barcelona va governar al presumpte Regne d’Aragó, cedit en vida pel seu regent Ramir II al nostre Comte (després Comte-Rei) Ramon Berenguer IV, amb motiu d’evitar que les tropes castellanes l’envaïssin, a part de conquerir el que ara coneixem per Aragó, no com en aquell temps que era, més o menys el que ara es la provincia d\\\'Osca (Huesca). Per això després d’uns anys (per questions d\\\'edat de la nena) es va casar amb la pubilla del regent, Peronella d’Aragó (abans Petronila), també cedida per el seu pare; la qual va arribar a ser Reina per està casada amb el legítim Rei, no per herència del seu pare; que per cert, mai va estar reconegut com Rei per el Sant Pare de l\\\'època; en canvi el nostre Comte, si ho va ser. El català va ser la llengua comuna, des del segle XII fins principis del segle XVIII, el 1714. Tots els documents d’aquell temps son a l’Arxiu Reial de Barcelona, al qual van canviar de nom vora l’any 1833, posant-li Archivo de la Corona de Aragón. També seria curiós esbrinar el motiu del canvi i qui en va ser el responsable.

Amb termes actuals, pot ser que el més fàcil seria nomenar-la Confederació Catalano-Aragonesa, però mai Corona de Aragón. Si el Regne Castellano-Leonés, fos acceptat com Corona Leonesa, ho entendria, però lògicament no ha estat així

Però, és clar; d\\\'aquesta gent que encara nomena l\\\'Armada Invencible a l\\\'única \\\"força naval\\\" europea que mai va guanyar una batalla, se\\\'n pot esperar qualsevol cosa.

Segurament el jovent de Catalunya seria una mica més Catalanista si conegués be la nostra història i no ens veuria com vells nostàlgics de quelcom que mai va existir. O no, és clar.
+27
-5
a tu
Guerau, 17/02/2011 a les 05:13
Catalunya no és el comtat de barcelona, val, tu segueix la teva historia castellana, que jo seguiré la desocultació de tot el merder castellà imposat des de la cort inquisitorial de Madrid sobre catalunya (que tots els catalanets es creuen com a bons colonitzats) si vols citacions de regne de catalunya en pots trobar a mansalva, catalunya es coverteix en regne de facto amb Ramon Berrenguer VI (alfons I de catalunya II d'aragó): Els castellans que viviu de l'HONOR i la gLòria només teniu recursos feudals i de jerarquia troglodita. i no mana la jerarquia feudal sino la potència econòmica demogràfica i cultural i aquesta es catalaunya no aragó.feudalsimes a mi pocs d'acord.
+26
-2
Dignitat venuda
Anònim, 17/02/2011 a les 03:59
Mare de Déu quin fàstic dona aquest Esteve Crespo. Tan sols li falta fotre's de genolls i donar-li un fuet a la "quefa" perquè li foti d'hòsties. Si cerqueu al Google, hi ha una fotografia d'aquest paio posant com tot un milhomes. Tot per a arribar fins on ja es veu que ha arribat en aquest video. Fins i tot sembla que llueix el front perlat de suor. Una despulla humana. Vergonya em dóna que s'en digui català. Així, els castellans, voldrien veure'ns-hi a tots.
+36
-5
Almenys a en Jimmy Jump no el paga Espanya
Anònim, 17/02/2011 a les 01:58
La barretina està de moda. Com a català jo també m'avergoneixo d'en Buenafuente, quin espanyolàs que està fet.
+37
-5
Com a català m'avergoneixo d'en Buenafuente
Anònim, 17/02/2011 a les 01:55
Buenfuente abans de tornar a parlar de la barretina catalana renta't aquesta boca tan espanyola que tens. Visca la República Catalana
+29
-6
I més coses
Josep Brâut, 17/02/2011 a les 01:48
Jimmy Jump és sabadellenc, culer, home, blanc, heterosexual, calb...
Per què ningú diu "com a calb, m'avergonyeixo d'aquest imbècil..."?
+19
-5
Amunt Laporta , Amunt SI
Anònim, 17/02/2011 a les 01:44
Amunt Laporta , Amunt SI
+4
-4
per a 300 anys
Anònim, 17/02/2011 a les 01:37
300, lo malo es que ja casi tots cobrem a traves de madrid o obeim ordres de Madrid.
+9
-20
Falsaris
Jacques, 17/02/2011 a les 01:15
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+26
-8
invenció castellanoaragonesa
Guerau, 17/02/2011 a les 00:39
Lo de la Corona D'aragón, és una invenció castellanoaragonesa, per subjugar a catalunya. perquè no li diuen Corona de León o de Navarra a Castella, si Castella era el Condao de Castilla també. és la Corona de Catalunya i Aragó, així separadament.
+34
-5
Aquet parell són espanyols
Anònim, 17/02/2011 a les 00:25
Cap català amb dignitat nacional diria res del que han dit aquets dos. En la Crònica de Jaume I aquest no parla mai de Corona d'Aragó, parla sempre de Catalunya i Aragó o Aragó i Catalunya. Que ho sàpiga el tal Crespo i l'espanyola que li recriminava el terme absolutament correcte de corona catalanoaragonesa.
+55
-6
300 anys
Anònim, 17/02/2011 a les 00:22
Aquesta és una de les xacres que ens ha deixat l'ocupació i assimilació castellana: la vergonya d'un mateix, el rebuig a ser qui s'és, haver de demanar perdó per ser català... sobretot si et guanyes el pa treballant a Madrid!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: