Vota
Resultat:
2 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 14/02/2011 a les 08:17h

Francesc Colomer i Marina Comas, actors revelació dels Premis Goya

Els joves actors osonencs, protagonistes de “Pa Negre”, s’emporten els premis al millor actor i actriu revelació, en la gran festa del cinema espanyol. El film dirigit per Agustí Villaronga triomfa i s’enduu nou estatuetes de les 14 possibles, entre elles les de millor pel•lícula i millor direcció. La pel•lícula té un alt component osonenc.

Foto de família dels guanyadors de 'Pa negre'. Foto: ACN

“Pa Negre” ha triomfat a la gala dels Premis Goya. De les 14 estatuetes a les quals optava, s'ha endut nou premis entre ells els de millor actor i actriu revelació per a Francesc Colomer i Marina Comas, els dos joves actors osonencs. El film també s’ha emportat el premi a la millor direcció per Agustí Villaronga i millor pel•lícula.

Els Goya també han premiat '”Bicicleta, cullera, poma” com a millor documental, i “Chico y Rita” com a millor pel•lícula d'animació. “Buried” s'ha acabat enduent tres premis, mentre que “Biutiful” només ha rebut el guardó a millor actor, per Javier Bardem. “También la lluvia”, d'Iciar Bollaín, ha recollit tan sols tres estatuetes, una més que “Balada triste de trompeta” que ha estat la gran perdedora.

Després d'haver tingut èxit a taquilla, bones crítiques i premis a Catalunya, “Pa Negre” ha tornat a arrasar. En aquesta ocasió ha estat a la gran festa del cinema espanyol, i ho ha fet enduent-se nou estatuetes de les 14 a les quals optava.

L'adaptació cinematogràfica de la novel•la homònima d'Emili Teixidor ha estat l'autèntica protagonista d'aquests premis. Els joves Francesc Colomer i Marina Comas, que s'estrenaven amb “Pa Negre” al món del cinema, han aconseguit imposar-se en les categories de millor actor i actriu revelació i completar així, una nit màgica.  En les categories d'interpretació, “Pa Negre” ha resultat premiada en la d'actriu protagonista, per Nora Navas, que també es va endur la Concha de Plata al Festival de Sant Sebastià. Laia Marull ha superat les altres tres nominades en la categoria de millor actriu de repartiment, sumant així un tercer Goya a la seva trajectòria professional. El palmarès de “Pa Negre” el completen el premi a la millor direcció de fotografia, per Antonio Riestra, i el premi a millor direcció artística, per Ana Alvargonzález.

La pel•lícula té un alt component osonenc. A més dels dos joves actors, els escenaris del film han estat rodats a Tavertet, Manlleu i als boscos de Tagamanent. La trama també està inspirada a Osona. “Pa Negre” es basa en dues novel•les del rodenc Emili Teixidor –“Pa Negre” i “El retrat de l'assassí d'ocells”.

L'adaptació de la novel•la homònima d'Emili Teixidor va tenir una gran acollida entre el públic i la crítica des de la seva presentació al Festival de San Sebastián, on l'actriu Nora Navas es va endur la concha de plata per la seva interpretació. La pel•lícula també va arrasar als Premis Gaudí, que atorga l’Acadèmia del Cinemà Català, amb 13 estatuetes. Marina Comas támbe va guanyar el Gaudí a la millor actriu secundària.


Anar al web oficial dels Premis Goya

Tota la informació de la pel·lícula

Informació i fotos de la presentació del film a Vic

"Pa Negre" arrasa als Premis Goya

  
Francesc Colomer besa l'estatueta del Goya. Foto: ACN

Navega per les etiquetes

Pa negrecinemaGoyaEmili Teixidor

Referències a Internet

Goya

COMENTARIS

+3
-0
Felicitats
Anònim, 14/02/2011 a les 08:40
Ho heu fet molt bé, felicitats...
+7
-0
Enhorabona
Anònim, 14/02/2011 a les 09:24
Enhorabona a tot l'equip, especialment als joves de la pel·lícula.
És una satisfacció que una pel·licula catalana basada en un llibre català i amb protagonistes catalans hagi triomfat.
+3
-0
pa negre
jj, 14/02/2011 a les 10:33
moltes felicitats!!!!! good job.
+1
-0
Felicitats !
Anònim, 14/02/2011 a les 11:45
MOLT BE ! Heu fet molt bona feina : l'Emili Teixidor, el Villaronga i els actors. Enhorabona ! Això és el que ens cal, cultura de l'esforç i després a recollir-ne el fruit. I més autoestima. Vinga endavant, que els catalans tenim molt a dir i a fer al món.
+1
-0
L'enhorabona
Una vigatana, 14/02/2011 a les 11:58
L'enhorabona als premiats! Vaig poder gaudir de l'estrena de la pelicula a Vic amb les entrades de Racc1.Vaig percebre una gran pelicula, uns petits grans actors, però el més important: UN GRAN EQUIP BEN DIRIGIT...
La pluja dels Goya d'ahir cap a PA NEGRE em va omplir de satisfacció.
Felicito en especial, altra vegada, a aquests actors osonencs a qui ja vaig tenir la gosadia de fer-ho personalment, el dia de l'estrena, com a mostra de reconeixement.
+1
-0
Visca Espanya¡¡
Maulet de Talamanca, 14/02/2011 a les 12:28
Visca Espanya, aixó es el triomf de Catalunya i el Català.
+0
-0
Cinemes de Vic
Anònim, 14/02/2011 a les 15:54
M'he informat que el proper dia 9 de març, la pelicula ja surt a la venda en DVD i BluRay, però algú podría dir-me si avans la tornaran a passar als cinemes de Vic?
No la vaig anar a veure i m'agradaria molt veure-la al cinema.
+0
-0
Felicitats
Marc Peiron, 14/02/2011 a les 18:01
Moltíssimes felicitats, especialment a en Francesc!!! :D
+0
-0
Res de nou.
Jan, 14/02/2011 a les 23:11
Res de nou, tot ha sortit segons el guió. Ara toca això.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afectarà el teu Carnestoltes?
      Vots emesos: 38
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: