Barcelona

Trueba i Mariscal presenten "Chico i Rita" a Barcelona com un film d'animació per a adults

Actualitzat a les 17:27 h   23/02/2011

Fernando Trueba i Javier Mariscal han presentat a Barcelona el llargmetratge que han creat junts. Es tracta de "Chico i Rita", una pel·lícula d'animació molt realista i per a adults, tal com ha destacat el dibuixant a Catalunya Ràdio, on ha explicat el repte que ha suposat per ell encarregar-se de la part gràfica del film. Mariscal ha reconegut que "Chico i Rita" l'ha obligat a "posar-me les piles" i a innovar deixant de banda el seu estil característic, amb un dibuix molt més trencat.

Envia-ho
(Opcional)
Fernando Trueba, cerebral i tranquil, no havia fet mai un film d'animació. Javier Mariscal, més nerviós i arrauxat, no s'havia estrenat en un llargmetratge. Però els seus camins s'han encreuat per aconseguir noves fites i reptes, amb un tercer mosqueter, Tono Errando, per certificar la química cinematogràfica.

La història que han creat junts és també la de dos artistes que es troben, i posterioment es distancien, per diferents escenaris com l'Havana, Nova York i fins i tot Barcelona. Una veritable història d'amor animada entre un pianista i una cantant cubans els anys 40, que batega a ritme de bolero, ritmes cubans i jazz llatí i que compta amb la veu d'Estrella Morente.

El film que s'estrena aquest divendres a les sales de cinema de la capital catalana arriba avalada per les crítiques elogioses que li han dedicat als Estats Units i després de rebre el Goya a la millor pel·lícula d'animació.

Abans, però, Trueba la va voler mostrar a Bebo Valdés, inspirador i "alter ego" del protagonista Chico, i a més, compositor de la banda sonora. Als seus 92 anys, Trueba li va projectar la pel·lícula en un cinema de Màlaga.


comentaris - (0)

 

Avís:

Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.

Aquests comentaris són l'opinió dels usuaris i no la d'aquest portal.

No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents.

No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.

No es publicaran els comentaris que incompleixin les condicions d'ús que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Recomanacions per als comentaris:

  • Els comentaris han de ser educats i no poden caure en el mal gust.
  • Aconsellem fer servir una ortografia correcta, amb punts i comes, perquè l'opinió sigui més entenedora.
  • Recomanem escriure amb un ús adequat de les majúscules i les minúscules: un comentari tot en majúscules fa la sensació que s'està cridant, mentre que un comentari tot en minúscules es pot malinterpretar o no entendre's correctament si conté noms propis o topònims.
Envia-ho
(Opcional)
VÍDEO
Trueba i Mariscal s'uneixen a "Chico i Rita"
 
3cat24 és a Facebook

publicitat

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO
Televisió de Catalunya, S.A. - Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. - CCRTV Interactiva, S.A.
Llibre d'estil de la CCMA | Mapa web | Arxiu notícies | Avís legal | Segell de qualitat |
Qui som | Participa | Atenció a l'Audiència Atenció a l'Audiència