Vota
Resultat:
5 vots
Actualitzat el 23/02/2011 a les 00:02h

Inclemències de l'oposició

El dolorós aterratge del PSC a les files de l’oposició ha trasbalsant el partit fins extrems alarmants. Fins i tot engranatges que havien funcionat amb la precisió d’un rellotge suís acaben grinyolant dolorosament com peces rovellades. Mai el PSC havia viscut un moment de feblesa tan gran com el que pateix ara. Mai un congrés socialista s’havia vist precedit per un festival de candidatures on qualsevol dirigent del partit es veu amb cor de postular-se a la primera secretaria com si es tractés d’una tómbola. Aquesta situació no es deu a un desbordant atac de democràcia interna sinó a un dramàtic buit de lideratge.

La profusió de candidats no amaga la falta real d’un rostre capaç d’encapçalar el partit. I aquest és el gran dubte: Qui pot liderar el PSC, amb tota la seva complexitat, a partir de la pròxima tardor?Aquell PSC que sempre havia comptat amb un planter de líders de pes avui busca sota les pedres algú amb cara i ulls i capacitat per dirigir-lo. Ja hi ha qui parla fins i tot d’una sortida de transició encapçalada per Joaquim Nadal mentre el partit intenta construir un relleu.

En aquest escenari, la patinada tàctica del primer secretari José Montilla a Barcelona ha resultat dramàtica. L’inèdit enfrontament que ha provocat entre la direcció nacional del partit i la cúpula dels socialistes barcelonins és sorprenent i sens dubte tindrà efectes en el pròxim congrés. En aquella cimera, el pols entre la federació del Baix Llobregat, que fins ara ha controlat còmodament el PSC, i la federació de Barcelona, alliberada de les tensions internes que durant anys l’ha mantingut neutralitzada, pot resultar molt dur. Aquest serà uns dels autèntics debats del congrés, més enllà del famós dilema segurament més estètic que real, entre l’aparell i els dividits catalanistes –per cert que  val més deixar córrer el paper d’estrassa que ha jugat Montserrat Tura posant-se en les primàries al servei de l’aparell que tant havia criticat-. I tot plegat en el pitjor moment, a les portes de les municipals, les eleccions que històricament han sustentat els fonaments dels socialistes catalans.

Navega per les etiquetes

PSC

Referències a Internet

PSC

COMENTARIS

+0
-0
Fent el ridicul
David Forner, 23/02/2011 a les 16:15
El no saber perdre i estar a l´oposició com un partit digne , fá que el PSC es mogui fent el ridicul al Parlament, sempre disparant contre el Govern i ignorant la seva recent responsabilitat del tripartit. La Sra Lasalas h´encertat molt bé en el seu comentari.
+0
-0
...
Anònim, 23/02/2011 a les 14:04
No és un problema de lideratge, és de discurs. Donat el fracàs el seu projecte polític (federalisme i convivència amb Espanya), la única sortida lògica del PSC és esdevenir un partit netament unionista/espanyolista.

Aquesta opció (fereralisme/convivència) ja no és al centre polític i per tant els hi restarà molt de poder. Passar de competir amb CiU a haver-ho de fer amb el PP o Ciudadanos és dur. A mitjà termini el PSC haurà desaparegut. Mascarell va saltar del vaixell a temps.
+3
-1
Com els crancs
Heribert Falcó, 23/02/2011 a les 11:28
El Montilla ha sigut un "viuet " de la politica catalana que el jaquet li ha anat molt gran. El classic sargent xusquero de la politica, quintacolumnista per excel.lencia. Així va el PSC..... com els crancs i perduts.Confiar la direcció a gent com el Montilla i el Zaragoza porta aquests resultats tant dolents.
+1
-1
El P$C és un muntatge de cartrò-pedra completament buit
Guillem de Varòic, 23/02/2011 a les 10:00
La articulista ens parla d'"Aquell PSC que sempre havia comptat amb un planter de líders de pes".

I si resultes que no, que aixó només fou un miratge impulsat per la propaganda que s'ha esmicolat quant s'han possat a l'aparador que és la Generalitat?.

No és el mateix estar camuflat en un ajuntament presidencialista i pràcticament sense oposició que ser al front d'un "govern" fet de perdedors de les eleccions que ha de donar comptesd a un Parlament a on hi ha una oposició potent i recolzada per una gran majoria de la societat.

Com deia aquell personatge televisiu anomenat Rafeques, "no es pot matar tot el que és gras", aquest ha sigut el seu gran error, el seu excés d'avaricia, que a més ha possat en evidencia la seua incapacitat com a gestors i la seua, sent indulgents, seua manca de rigor en l'administració dels cabdals pùblic.
+1
-1
PSC partit de nomines altes
Anònim, 23/02/2011 a les 07:02
Del PSC hi viu molta i molta gent, que si no té carrecs veurà disminuida la seva font d'ingressos en més d'un 200%; les municipals son importantissimes per a molts socialistes, que si juguen el menjar; Santa Rita, al pati de la catedral està plena de roses roges

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Marta Lasalas
Després de treballar més de vint anys a la secció de política del diari Avui, des de fa uns mesos he deixat la redacció. Des d’aleshores col·laboro a diferents mitjans com RAC-1, Catalunya Ràdio, COM-Ràdio, Televisió Espanyola,...


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: