Vota
Resultat:
34 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 23/02/2011 a les 23:59h

Una Catalunya més barata

Crida l'atenció l'oblit absolut en què han caigut la majoria dels debats que van protagonitzar l'actualitat al llarg dels anys en què aquest país va ser governat pel tripartit. Una a una, qüestions que aleshores semblaven del tot essencials han anat decaient, fins arribar a una total indiferència per part de la societat.

El túnel de Bracons és una infraestructura normalitzada, fes molta falta o poca. El Quart Cinturó ha deixat de despertar passions, i ara només se'n sent a parlar, de tant en tant, quan s'allarga -encara més- algun termini de la construcció. El gran debat sobre la pluralitat als mitjans de comunicació públics s'ha abandonat completament, i ara només preocupen els diners que costen. La controvèrsia, intensa, que es va generar sobre l'obra pública arran de l'esfondrament del túnel del Carmel no ha deixat rastre. I menys encara la polèmica sobre el famós tres per cent.

Ningú no vol entrar a discutir sobre el finançament, perquè tothom sap que ha estat/és/serà l'estafa de sempre. Les sentències del Tribunal Constitucional i del Suprem ja no desperten interès, per previsibles, i la controvèrsia, furiosa, sobre una nova cultura de l'aigua fa temps que va ser tallada d'arrel per la Moreneta.

La paradoxa és que la major part d'aquestes qüestions
no s'han resolt, només s'han oblidat. I el nou Govern, aparentment, s'esforça en fer un país més barat, però no millor.

COMENTARIS

+3
-0
respecte!
toni avinyó, 25/02/2011 a les 16:29
els que no enteneu res sou gent com vosaltres ,anònim del perro,no sou prou intel.ligents per veure que catalunya no és pas un país per caprici,sóm un país per historia , cultura, llengua,tracidions...que hem mantingut al llarg de segles malgrat el menyspreu de altres pobles propers a nosaltres i per això volem una mica de respecte..la llibertat és una cosa que ho pot defensar gent de tot el món ,però la dignitat del país només ho podem fer nosaltres mateixos
+7
-0
Que pleguin
monras, 24/02/2011 a les 21:16
aaquests que se´ls hi ha d´amagar el comentari, són uns inùtis totals , cal proclamar l índepndència al Parlament , aixì deixaran de cop de molestar-nos més i podrem ser el quart paìs d Europa
+1
-14
A ver cuando Inventan el Perro Que No Defeca
Anònim, 24/02/2011 a les 16:44
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-3
futur
toni avinyó, 24/02/2011 a les 14:43
és així i si no hi ha un canvi sobtat de mentalitat ,ens trobarem en un pais en plena decadència i plé de gent sense pensar com si fossim una gran residència de gent gran a punt d'extingir-se ;ahir varèn cumplir-se trenta anys del 23 F que va ser l'acabament de les nostres aspiracions patriotes del nostre pais,doncs va servir per tallar-nos d'arrel els nostres drets de pais lliure i tot això ens ho han amagat les nostres politics catalans i varèn permetre que espanya és tranformés en uan serie d'autonomies que són totalmennt artificials i en les quals la majoria d'espanyols no hi creuen i tot això ha portat a una societat que no té cap mena de fé a les institucions i als seus politics provocant una decadència de valors i portant a l'estat a una crisis politica i economica molt més grossa de la que ens volen fer creure.......per donar un cop d'efecte a tots els nivells..els catalans no tenim cap mes remei que donar un pas definitiu a canviar el nostre futur i això passa per proclamar l'estat català lliure e independent ...i això només podem aconseguir-ho unint totes les forces socials i politiques i anar tots a una com és va veure en la manifestació del juliol de l'any passat...i això crec que aniria bé a tothom, a espanya també doncs crec que és bó que tots els pobles puguin decidir lliurement el seu futur i més si són pobles que tenen un passat historic tan ric com el nostre.......per un estat català lliure e independent volem I N D E P E N D È N C I A .....ja !
+4
-18
Pués imagínate lo de la independencia
Anònim, 24/02/2011 a les 13:17
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-8
oposició dretana
Acrònim, 24/02/2011 a les 00:50
L'oposició dretana ja se sap: erosionar i erosionar, tant se val quin sigui el debat
I el tripartit, uuuuh, és un monstre amb banyes i cua

Ho vàrem dir molts, en vigílies electorals, que els nous gestors de la Generalitat no teníen un projecte valent i que simplement retornaven al poder per fatídica la llei del pèndol (i els mèrits mesquins de l'adversari)

Ara, amb tots els altaveus reconsagrats, ens faran creure que són salvadors de les essències pàtries, però que la situació és tant i tant greu que no s'hi pot fer res més, i que ens hem d'estrènyer el cinturó i fuetejar, i resar en silenci perquè la cosa no empitjori

No siguem mesells cagondena, i estiguem a l'aguait per quan arribi el moment de sortir al carrer a proclamar que ja no ens mamem el dit i que volem solucions duradores, que no ens serveixen més les excuses dels anteriors 23 anys, i que no ens expliquin més rebaixes ni retallades ni humiliacions

Volem el que és nostre, i ho volem ara, i ho volem en la nostra llengua i ho volem per al nostre futur, i prou de dil·lacions i collonades!
+33
-2
L'exemple gallec
Saa, 24/02/2011 a les 00:48
La nació gallega va veure com els seus ciutadans amb més empenta i ambició al veure el negre futur del seu país, decidí emigrar a cercar un millor destí. La desídia o hostilitat espanyola i uns interessos gallecs de mentalitat colonial van fer la resta, i els gallecs foren durant uns anys un dels col.lectius mundials amb major nombre d'emigrants.
Catalunya pateix una llarga decadència des de mitjans dels anys 90, amb un pujolisme esgotat i provincià.Primer fou la decadència dolça amb el miratge olímpic i els inicis de la bombolla immobiliària,ara és una decadència depriment i esborronadora gràcies a aquesta cruel crisi.
Convergència i Unió, igual que abans el Tripartit no podrà resoldre els greus problemes de Catalunya.La hostilitat espanyola i una classe dirigent catalana amb mentalitat de colònia de la metròpoli acabarà de matar la nació.
O donem un cop de timó,o haurem d'emigrar com aquells gallecs que fugien de la misèria i el caciquisme .
El govern dels milors senyor Mas ?.
+10
-2
Visca!!!
Toni2011, 24/02/2011 a les 00:12
Com m'agrades, Cot!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: