Xavi Tedó | Actualitzat el 02/03/2011 a les 19:00h

Es busquen socialistes

A la Cerdanya el PSC no troba candidats per presentar-se a les municipals. El partit reconeix que la gent "està desmotivada"

Puigcerdà des de Guils de Cerdanya. Foto: Pere.Wikimedia Commons

Quan queden només dos mesos per a les eleccions municipals, el PSC encara no ha trobat candidat per a Puigcerdà. Una problemàtica que s’estèn a la resta de la comarca. Ara per ara només hi ha confirmats els caps de llista d’Alp i Isòvol, Cosme Ruaix i Esteve Maurell, fet que posa de manifest les dificultats que té el partit per presentar candidatures a la Cerdanya, una comarca on històricament hi ha tret bons resultats.

Maurell, president comarcal del partit, reconeix que “"la gent està molt desmotivada, no té ganes d'agafar responsabilitats i costa molt tancar les llistes" i adverteix que veu “bastant difícil” que el partit pugui presentar candidatures a Bellver, Martinet i els altres municipis més petits. Puigcerdà, on el PSC sempre ha tingut representació, també perilla. L’expulsió del seu cap de llista, Ramon Serra, aquesta legislatura per afiliar-se a Reagrupament, ha enterbolit les aigües al sí dels socialistes.

Maurell admet que queda poc temps però es mostra confiat a poder presentar llista a la capital de la Cerdanya. També hi ha dificultats a Llívia, on el grup municipal del PSC s’ha desvinculat del partit i es presentarà com una agrupació d’electors independent perquè no se sent “identificat” amb el projecte socialista arran d'algunes actuacions que han marcat tant l'anterior govern tripartit com l'actual govern de l'Estat espanyol.

Navega per les etiquetes

PSCCerdanyamunicipals 2011

COMENTARIS

+1
-3
Quedarse en cruz y cuadro
Eduardo González Palomar (Manlleu), 03/03/2011 a les 11:59
En la vasta trayectoria pública del partido “socialista” en Catalunya (PSC), durante el actual período democrático, jamás se le vio tan contra las cuerdas como en estos días. Sacudido sin piedad por los resultados electorales del pasado 28 de noviembre, sorprende que sus líderes no cierren la guardia a puro garrotazo y tente tieso. Tal es así, que, la visión múltiple sobrevenida por años de arriesgada actividad, ahora, tras el golpe directo recibido, parece haberles producido incluso un desdoblamiento de personalidad o lo que es lo mismo… de alma. Mudables como la Luna, algunos de sus componentes, pertenecientes al sector ultracatalanista, prosiguen en su recital de fintas sobre refundación, de cara a la concurrencia, cual macarenos de taberna. No satisfechos con los golpes bajos lanzados durante dos legislaturas en el poder en contra de su parroquia de electores catalanes (que no catalanistas), ahora pretenden rivalizar con el mismísimo PSOE en el cuadrilátero del Congreso de Diputados. Entre asaltos, conmueve ver a los dirigentes derrotados en su esquina mirando el moco y no de dónde cuelga, mientras el ala más nacionalista, a su alrededor, no ceja en hacer mangas y capirotes con sus morrocotudos dislates patrióticos. Hay dicotomía en el verdadero púgil socialista que no muda cada semana, como camisa limpia: los partidos políticos como las instituciones públicas se deben a los ciudadanos y nunca al contrario como pretende el nacionalista a ultranza. Pero, en las postrimerías de la pugna, es de ver al cuidador de las esencias “verdaderas” ocultando la toalla mientras advierte al árbitro, en cómica pantomima, de la inminente mudanza del Partido al barrio de los calvos; es decir, a la fantasmagórica sepultura que él mismo ha excavado en el cementerio. ¡Jesús, María y José!
+4
-0
Visca la Cerdanya
Jan, 03/03/2011 a les 11:37
Me'n vaig a viure a la Cerdanya tan aviat com pugui !!
+2
-0
Bons resultats ????
Albert de Bellver, 03/03/2011 a les 10:59
El PSC-PSOE mai ha tret bons resultats a Cerdanya. Qui ho afirmi, menteix. Ni els sociates ni els peperos, ni els progres d'ICV-EUA-Els Verds- violetes i tota la gama. A Cerdanya, els vot patriòtic s'apropa al 90 %. I Punt.
+3
-0
No m'estranya
Montserrat, 03/03/2011 a les 10:59
No m'estranya gens. I tan de bo que passi a més comarques.
PSC ha deixat més que clar que és PSOE.
I el PSOE ha deixat mésd que clar que vol la nostra total assimiliació amb Espanya.
No puc entendre com un català que estima la seva llengua i cultura continui dins del PSC.
+3
-0
Pobrets
Jep, 03/03/2011 a les 10:25
Pobrets, no troben a ningú que els representi, hi ha una dita catalana que diu; "TAL FARÀS, TAL TROBARÀS" bet a quí.
el psoe català ara recull el que ha sembrat i aegueix sembrant, val, d'acord l'anomenarem psc, perdó. Tenen
25 diputats a Madrid de "FLORERO" aixó sí, la culpa de tot es del 11 diputats de ciu, si no m'erro 25 es més del doble que 11, crec que podrien fer molt més per Catañunya.
+4
-0
Hi ha càrrecs?
Anònim, 03/03/2011 a les 09:55
És que si no hi ha càrrecs a repartir, no hi ha socialistes a sortir.
+5
-0
Endrecem
Catalunya, 03/03/2011 a les 09:21
Quina pena que em fan, pobrissons. Sempre poden anar coaligats amb el PP, Cs i UPyD. Total, tenen el mateix discurs. En voleu un exemple? L'Ajuntament de Tarragona fa un homenatge als "18.000 andalusos residents a la ciutat". Tot un exemple de... "desintegració". A Catalunya només hi ha catalans. Cal que ensenyem a aquesta gent que viuen de tenir els catalans dividits nostàlgicament segons el seu origen que aquest "cuentu" se'ls acaba. TOTS SOM CATALANS. Cal mirar el futur i no al passat. I el futur és una Catalunya lliure nacionalment, i lliure de partits que ens volen dividits.
+3
-0
Endrecem
Catalunya, 03/03/2011 a les 08:57
Quina pena que em fan, pobrissons. Sempre poden anar coaligats amb el PP, Cs i UPyD. Total, tenen el mateix discurs. En voleu un exemple? L'Ajuntament de Tarragona fa un homenatge als "18.000 andalusos residents a la ciutat". Tot un exemple de... "desintegració". A Catalunya només hi ha catalans. Cal que ensenyem a aquesta gent que viuen de tenir els catalans dividits nostàlgicament segons el seu origen que aquest "cuentu" se'ls acaba. TOTS SOM CATALANS. Cal mirar el futur i no al passat. I el futur és una Catalunya lliure nacionalment, i lliure de partits que ens volen dividits.
+6
-0
Desmotivats o avergonyits?.
Siscu, 03/03/2011 a les 07:44
Més que desmotivats el que deuen estar és avergonyits.

La part negativa és que aixó, sempbla que només passa a la Cerdanya, quant hauria de parssar arreu de Catalunya.
+10
-0
ES QUE SÓN MOLT DOLENTS.
FRAN, 03/03/2011 a les 01:48
I sentir aquell tal Zaragoza diguent que volem privilegis,la gent que vivim i treballem a Catalunya,ja li val.
Aquest paio es un vivillu dels que voldria empobrir-nos tant com es pugui.Uns falsos vaja.L´enemic a casa.Però la gent ja els hi ha vist el plumero; que vaguin a cagar i no tornin,home!!
+9
-0
desmotivats
Anònim, 03/03/2011 a les 00:02
Si estan desmotivats els candidats, imagineu-vos com deuen estar els possibles votants.
+12
-0
quina pena...
Anònim, 02/03/2011 a les 23:00
quina pena... ha, ha, ha!
+11
-0
fora botiflers
someten, 02/03/2011 a les 22:56
No m´imagino un extremeny d´almendralejo defensant la independencia de catalunya,per això mateix no m´imagino un catala ( digne ) defensant els interesos dels sociatas escanya-catalans
+4
-3
No és fàcil avui ser polític
Anònim, 02/03/2011 a les 22:45
I això és molt mala cosa en una democràcia.I la culpa és de les primeres figures per un fals sentit de leialtat
+2
-0
Jo
Anònim, 02/03/2011 a les 22:20
Jo en tinc un d'amagat...
+11
-0
home,si no manen enlloc i no poden xuclar doncs ningu es ficarà al PSZzzzzzzzzzz
Socialistes o SociaLISTOS?, 02/03/2011 a les 21:19
vividors SOCIOLISTOS
+30
-1
La gent no està desmotivada...
testudo, 02/03/2011 a les 20:38
... la gent comença a obrir els ulls. Tot cau pel seu propi pes: Catalunya, proper Estat d'Europa.
+6
-2
Voluntari
AliBay, 02/03/2011 a les 20:38
Ep, que si volen algú per a escalfar una trona i paguen bé, jo m'ofereixo! Ho sento nanos, ja sé que és una traició als meus ideals però com deia mon àvia de Cartagena "pa ser puta y no ganar nà, mà vale ser mujer honrà".
+11
-0
Això no hauria de ser rar
Manel Prior, 02/03/2011 a les 20:32
Un partit que ha fet tant de mal a Catalunya, que tingui problemes per presentar-se a la Cerdanya, demostra ancara la misèria moral de molts catalans, a Euskadi tenen problemes per presentar-se en qualsevol poble de 5.000 habitant o menys, a Catalunya en pobles de 1.000 habitants tenen majories absolutes.
Per això, tenim la societat que tenim, ah i no cal mirar a València que de merda ja en tenim prouta a casa nostra.
+18
-1
PP i PSOE són la mateixa me
XX, 02/03/2011 a les 20:28
No m'estranya, la gent comenca a adonar-se que ser sociata és com ser del PP. I en un poble on es coneix tothom ha de ser bastant desagradable.
+13
-1
//*//
Anònim, 02/03/2011 a les 20:10
VISCA L'ESTAT CATALÀ
+10
-1
que fotin com el PP
innisfree, 02/03/2011 a les 20:03
Que fotin les llistes com les fa el PP a molts pobles d'arreu del país, amb gent que ningú coneix ni sap d'on són.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: