Vota
Resultat:
17 vots
Actualitzat el 03/03/2011 a les 00:02h

Retallar revistes velles

Arriba un moment que has de fer dissabte. És quan les revistes se t’amunteguen i ja no et deixen espai lliure. Llavors has de prendre una decisió i reconèixer que no ho pots conservar tot. Això és el que he començat a fer aquests darrers dies, a estones lliures... Sap greu desprendre’t  de publicacions que has anat acumulat al llarg de molts anys, en algun cas una quarantena: El Temps, Serra d’Or, Lluc, El Mirall, Xarxa, Saó, El Món, Set Dies, L’Avenç i d’altres.

Tornar a fullejar revistes velles és un plaer. Descobreixes articles, entrevistes, treballs que ni recordaves que existien i que poden ser d’una gran utilitat, tant per ara com per al futur. És fantàstic, llavors, anar cercant, revista a revista, tot allò que t’interessa i, un cop retallat, passa ja a engrossir, de seguida, els arxius temàtics i biogràfics que ja tens.

Hi ha imatges sorprenents, que fan somriure. Per exemple, els pèls llargs i les barbes progres de fa quatre dècades, al cap i a la cara de segons qui; en Josep M. Llompart, sense barba; Quim Monzó amb bigoti, pèl arrissat i ulleres; Amadeu Fabregat, pelut, confraternitzant amb tota la catalanitat intel·lectual; dos homes tan diferents com Pla i Fuster, xerrant animadament...

Però hi ha temes que semblen ser eterns. Si no fos per la cara dels protagonistes, increïblement rejovenits, que en delata la data, hi ha afirmacions que poden passar per ser d’ara mateix. Per exemple, “vivim una ofensiva espanyolista contra Catalunya”, “la virulència de la campanya anticatalana”, “el centralisme ha revifat com mai”, “a Madrid hi ha un ambient anticatalà d’una extensió social i una intensitat que no s’havien vist mai”, “la llengua catalana amenaçada”, etc.

Tenim dret a pensar un futur millor i diferent. Seria fantàstic que no haguessin de passar gaires anys perquè tots els titular, comentaris i informacions, de fa pel cap baix trenta anys, no ens semblessin d’actualitat rigorosa i, doncs, perfectament aplicables al dia d’avui, com si el temps no passés en allò que es refereix a la catalanofòbia espanyola, madrilenya més particularment. Mentre aquests dies no arriben, no tenim més remei que donar la raó als llatins: nihil novum sub sole, res de nou sota el sol.

COMENTARIS

+1
-1
Sempre
Anònim, 03/03/2011 a les 17:02
Carod,

sempre em van agradar les teves idees (ho dic seriosament): el 1er tripartit (després de 23 anys de CiU, tocava), el 2on tripartit (que evitava la bruta sociovergència), l'independentisme integrador, de pluja fina, independència2014, reunió a perpinyà, declaracions de què españa no mereix uns jocs olímpics si no reconeix les seleccions catalanes, el vot nul polític, ...

M'agradaria que tornessis a estar a la cresta de l'onada. Si no es com a membre d'ERC que sigui d'una altra manera.

Un admirador
+1
-0
Visc a Catalunya
Manifestat, 03/03/2011 a les 15:09
Cal reconèixer una molt important aportació del "gobierno amigo" en l’augment d’estima assolit en les relacions bilaterals entre les esquerres de Catalunya i de l’estat espanyol, en particular durant els últims 7 anys!

Tot va ser un camí de seda, ple d'afecte i respecte, de transparència pura i honestedat dura. Les transferències varen ser puntuals i generoses i els pactes ferms i decidits. I sobre tot, les mans netes han quedat totalment netes, ja que no s’han embrutat treballant!

És per això que vivim millor que mai i no notem de cap manera els efectes de la crisi financera global!
+2
-2
s'esta treballant
ase, 03/03/2011 a les 11:57
això requereix temps i complicitat però tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a vencer, no et capigui cap dubte company JL.
+5
-4
ENDAVANT CAROD
Anònim, 03/03/2011 a les 10:49
Josep LLuis. No sols et van possar la corona d'espines, si no que et van crucificar! Però diuen que el mort resucità. Molts esperem que resucitis i encapçalis l'independentisme d'esquerres.No ets cap mesies ni profeta.. Ets un català millor que molts "millors".
+6
-6
A veure si us perdem de vista ja.
Ex votant d'ERC, 03/03/2011 a les 07:53
Quines ganes que tinc que passin les punyeteres municipals, a veure si d'una vegada per totes us perdem de vista a tots els que heu patrocinat, participat o recolzat el misserable tripartit P$OElerrouxista.
+9
-4
JL, torna!
Anònim, 03/03/2011 a les 00:41
Quines ganes que tinc que passin les punyeteres municipals, a veure si comenceu ja a moure fitxa!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep-Lluís Carod-Rovira
Em dic Josep-Lluís, aquí i a la Xina. I Carod-Rovira, amb guionets, d’ençà que als 13 anys vaig descobrir B. Rosselló-Pòrcel. Tinc uns quants carnets, dels quals, en aquests moments, gairebé no n’hi ha cap que m’acabi de fer el pes, començant pel DNI, que no me’n fa gens ni mica. Llegeixo, escric, viatjo, col·lecciono, somio i sóc molt ric en amics i en llibres. També faig política, d’ençà que als 12 anys vaig fundar Catalunya Unida i Lliure. M’agrada la sèpia amb patates, l’allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots que fa la Montserrat Coll, el cava/xampany ben fred i el vi del Montsant/Priorat. I moltes coses més, feliçment!


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: