Vota
Resultat:
25 vots
Actualitzat el 05/03/2011 a les 00:02h

Iceta l'abstencionista

Llest sempre m’ho has semblat, Miquel Iceta, però em temo que ara t’has passat de la ratlla. Has amenaçat el president de la Generalitat que si votava a la consulta del 10 d’abril, retiràveu tot el suport polític al govern. Tu sabràs amb quines intencions ho fas, i si realment el suport esmentat és més o menys suculent, però diria que la jugada implica un error ètic de primera magnitud. Un error de baixa intensitat democràtica, m’atreviria a dir.

Per començar, confons la consciència personal, o la conducta d’un elector a les urnes, amb els acords entre partits. I jo juraria que d’això se’n diu coacció política. Provar d’impedir que la gent voti (en el sentit que sigui, en això no hi entres pas) tot avisant que es trencarà un acord anterior, és gairebé insultant. Diria que en trenta anys d’eleccions lliures, no havia vist mai una amenaça d’aquest calat. Imagina que algú t’amenaça que, si votes al referèndum de l’Estatut, el de la NATO, el de la reforma de la Diagonal o el de l’escala de veïns, trencaran l’acord que va servir per constituir la mesa del parlament.

Repasso les hemeroteques, i veig que ni tan sols la CNT-FAI en els seus millors moments apolítics, es va atrevir a amenaçar la gent que volia votar. Tal icterícia a les urnes només la recordo en alguns grups de signe feixista, com el que es va presentar a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009. Del que fas se’n diu xantatge polític, i a sobre pretens forçar una abstenció d’un president, el nostre president, quan sempre t’has erigit en defensor de la participació i del vot. Per què en aquest referèndum et veus amb cor d’exigir una abstenció? Per què al president, precisament? Tal vegada perquè en aquesta ocasió no es tracta d’una consulta organitzada per la teva gent?

Coaccionar algú perquè no voti és d’una gravetat colossal, és un fet insòlit en aquest país, m’atreviria a dir inèdit en seu parlamentària. Com a tota explicació, dius que un líder elegit amb un programa moderat no pot votar en un referèndum sobre la independència (on, t’ho recordo per si finalment t’animes, es pot votar que “no” i es pot votar en blanc, així com es pot votar que “sí”). Doncs saps què et dic, inefable martell de votants? Que tinc la impressió que el Molt Honorable acaba d’esbandir els últims dubtes que tenia, gràcies a les teves pressions. No saps el favor que acabes de fer al país, inefable Iceta, no saps l’enormitat del teu favor.

I per acabar explica’m, diputat Iceta, i per pura curiositat, amb quin argument vau fer president Montilla i vau governar el país en aliança amb una formació d’independentistes. No estic parlant d’una actitud personal, de dipositar una papereta en una urna a consciència i punt, estic parlant d’un autèntic pacte de govern. Explica-m’ho si no et fa res, atès que se m’escapa del tot. Explica’m perquè el separatisme només fa gràcia quan hi festegeu vosaltres, i ja que hi som, explica’m si et plau perquè les consultes només són bones quan les feu vosaltres.

COMENTARIS

+0
-2
héroe
Anònim, 05/03/2011 a les 13:22
El único que tiene un par de huevos para plantarse ante el secesionista Mas.
+3
-0
Fòbia a les urnes
Jan, 05/03/2011 a les 12:50
La fòbia a les urnes no és de Gadaffis o de Talibans, és senzillament.... d'espanyols.
+2
-0
...
Anònim, 05/03/2011 a les 11:18
És por, senzillament. Veuen que la cosa va dedebó.
+4
-0
Avís per a navegants
AliBay, 05/03/2011 a les 10:22
El PSC va d'Iceta en Iceta fins al desastre final.
+4
-0
greu
un senyor antic, 05/03/2011 a les 09:37
Les declaracions del Sr. Iceta son greus, molt greus , per la democracia, ens vol amb un morrio i ben callats i quiets, es com enten la democracia aquest "senyor", "quan a mi no m'agrada una cosa no bull que la facin", infantil en el pitjor sentit del terme, de nen consentit i malcriat, aixo es lo que es aquest aprenent de flautista de Hämmelin, i aquest "pajaru" ens ha governat!, mes aviat diria que ens ha manipulat i vol seguir fent-ho.
+3
-0
No merexeu les sigles PSC
Anònim, 05/03/2011 a les 09:31
Iceta, Montilla, etc, No merexeu les sigles PSC. Sortir-ne ja !!! i feu el PSOE i no mentir tant al congres no hi ha 25 diputats catalans del PSC sino els companys del PSOE a Catalunya. Tura, Maragalls, Obiols, Castells , etc a que espereu !!!. Si hi ha crisi però no tots i tot ha de ser per a la crisi
+3
-0
I tant
canari, 05/03/2011 a les 09:22
Genial, l'article. Això d'impedir votar la gent -la gent que sigui- amb amenaces, em sembla de Gaddafi o de talibà. Senyor Iceta, prengui nota del meu comentari.
+1
-1
no ens passem
Antònium, 05/03/2011 a les 07:56
Escolta, jo de sociatat res, però l'Iceta fa política, no exagerem. Diu que si el Mas fa un gest polític, ells reaccionaran amb un altre gest polític. No n'hi ha per tant.
+3
-0
El nou caciquisme
Ex votant d'ERC, 05/03/2011 a les 07:50
Però qui se'n pot extranyar?...els P$OElerrouxistes sempre han sigut així, cacics de baixa estofa.

Sembla que els ùnics de tot el mon mundial que ho ignoraben son els grapalluts d'ERC.
+2
-0
Els PSC deriva cap el feixisme
Anònim, 05/03/2011 a les 07:36
Els sociates anadaluso-catalans del PSC demostren ven clarament el seu tarannà. S'han venut per un lloc de treball al PSOE,i ja només els hi falta amenaçar dient-nos que anirem a l'infern per trencar la convivència di voler deixar'estar ben fermats i agenollats sota l'imperi esoanyol
+2
-0
EXELENT ARTICLE
Xavier, 05/03/2011 a les 03:46
Recomano la lectura d'aquest article, que fa entenedor l'important que es per als polítics el poder, per damunt de l'ètica amb el desenvolupament de la seva feina. Una raó mes per no creure amb l'actual manera de fer política que posar per damunt els interessos dels polítics a les necessitats de la gent.
+2
-1
I el Duran, també.
Marcel, 05/03/2011 a les 03:28
En Duran també fa la seva particular campanya contra la participació. Quins polítics més impresentables.
+9
-0
"Avís per a navegants"
Acrònim, 05/03/2011 a les 00:35
transcric del diari ARA:

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha alertat avui que si el president català, Artur Mas, accentua la seva "deriva" sobiranista, insistint en el concert econòmic o donant suport explícit a les consultes independentistes, els socialistes veurien "inviable un escenari de col·laboració futura". En un apunt en el seu bloc a internet, amb el títol d'"Avís per a navegants", Iceta ha subratllat que els socialistes no es prestaran a un "joc d'ambigüitats i equívocs" sobre autogovern i finançament.

haha, quina gràcia, qui és aquest mariner d'aigua dolça per parlar de la 'Deriva de Ciu' quan el vaixell del Psc està tocat i enfonsat

No combrego amb el Convergent però encara flipo més amb els arguments economicistes d'un PSc que li tapa les vergonyes al PPSoe, i són co-responsables de la ruïna catalana i peninsular

Tens raó Alfred, aquest pobre home, insigne representant del bastió federalista ja caducat, sembla que ha entrat en fase de delirium tremens

+10
-0
Com s'expandeix el franquisme residual
Anònim, 05/03/2011 a les 00:22
Aquesta fòbia per les urnes que no estan avalades per "la autoridad competente" son una herencia de la dictadura i formen part d'aquell "atado y bien atado" amb que ens amenaçaven els ultims anys del franquisme.

Semble mentida com persones que es creuen demòcrates o que volen pasar per democrates es deixen entabanar en aquesta maranya antidemocrática que és la alergia a la llibertat de pronunciament del poble, sino és dintre de lo que "la autoridad competente" li permet.

El nucli dur son els fatxes i tota aquesta pandilla, el PP però fins i tot els socialistes en son les comparses.
+7
-0
Molt bo
Jo mateix que llegeixo això, 05/03/2011 a les 00:08
Molt bon article, has dit amb bones i ben posades paraules justament el que jo penso. Gràcies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: