| Actualitzat el 04/03/2011 a les 15:01h

L'Estat assumirà finalment la rebaixa dels bitllets de Rodalies

Alfredo Pérez Rubalcaba ha anunciat que convocaran al Govern català per veure "què cal pagar" i fer càlculs

El vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres Foto: Maria José Fidalgo

El portaveu del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que l'Estat està disposat a assumir el deute que pugui generar la rebaixa del preu del bitllet dels trens Regionals i de Rodalies. Rubalcaba ha afirmat que seria convenient que la rebaixa arribés a Catalunya i Madrid, les comunitats que han decidit no aplicar-la perquè l'executiu de Zapatero no havia explicat qui n'assumiria els costos. Per això el govern espanyol convocarà al Govern català i al de la comunitat de Madrid en els pròxims dies i “veurem què cal pagar”. “Estem disposats a posar aquests diners, i naturalment cal fer els càlculs i veure quin és el resultat de la mesura perquè esperem que hi haurà més gent que utilitzi el transport públic”, ha dit.

El secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Damià Calvet, considera positiu que el govern espanyol “rectifiqui”, però ha remarcat que “la veritable millora del transport públic passa per impulsar les actuacions previstes” que permetin completar les infraestructures pendents. Avui mateix, el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, havia reiterat que només s'aplicaria la rebaixa cas que l'Estat n'assumis els costos. Ara el govern central està disposat com a mínima negociar-ho.

Vigència de quatre mesos

El portaveu del govern espanyol ha explicat que tan aquesta rebaixa dels preus dels bitllets com la reducció a 110 km/h del límit de velocitat a les autopistes i autovies tindran una vigència de quatre mesos prorrogables, de manera que com a mínim s'aplicaran fins el 30 de juny.

Les dues mesures formen part d'un paquet de 20 iniciatives que tenen com a objectiu rebaixar la despesa energètica com un pla renove de pneumàtics, foment del transport públic i canvis en l'enllumenat de les ciutats a càrrec de les empreses privades. En el cas del pla “renove” l'Estat pagarà 20 euros per pneumàtic canviat. En total el pla ha de permetre reduir en un 5% les importacions de petroli i rebaixar en un 12,5% les tones de CO2.

COMENTARIS

+0
-0
EL PSOE ES LA CROSTA NACIONALSUCIA"LISTA"
PUTA ESPANYA, INDEPENDENCIA RADICAL, 04/03/2011 a les 18:24
INDEPENDENCIA PURA I DURA. CIU FES EL FAVOR JA DE PROCLAMAR L'ESTAT CATALA...
+0
-0
I TU RUBAS CAVA ???
EL "ROBAELCAVA" ES FOT EL CAVA I LA PASTA CATALANA, 04/03/2011 a les 18:22
UI SI....... AQUESTES MOLLES MISERABLES DE PA QUE ENS DONEN I ELS CATALANS A XUPAR EL TERRE,. AU COLLA D'ECSPANYOLS, FOTEU-VOS LA RENFE PEL CUL, DESGRACIATS, NO VOLEM RES I EL QUE S'HA DE FER ES NEGAR-SE A PAGAR NI UN PUTO EURO A L'ESTAT DES DE DEMA MATEIX. I ELS FERROCARRILS CATALANS QUE AGAFIN EL RELLEU D'AQUESTA RENFE CORRUPTA I PODRIDA DE CATETOS TREBALLANT-HI

MIRA RUBALCABA VESTE'N A ROBAR EL CAVA AL TEU PUTO PAIS DE LLADRES. . ESTEM FINS EL TUPÉ DE "ROBA-EL-CAVES" COM TU, TIFA DE GOS BULLIT I TREPANAT !!!
+0
-0
PAGAMENT DIFERIT
ANTON, 04/03/2011 a les 18:19
Si es calcula que segurament ens tornarant aquest diners el 2.031.
¿Com ho fara espanya?...facil ens expoliaran un milionet mes tots els anys fins el 2.031 i despres ens els tornaran, resultat final.....ho pagarem els catalans com sempre.
+0
-0
el CD, sense preposició
innisfree, 04/03/2011 a les 17:35
"...que convocaran EL Govern..."

El CD, sense preposició.
+0
-0
primer els calers
Joan Crosta, 04/03/2011 a les 17:35
No us deixeu fotre. Primer els calers, i un cop ingressats rebaixeu el preu del bitllet. Ah! i l'any que vé RENFE a pastar fang!
+2
-0
No ens en podem fiar del govern d'Espanya
Anònim, 04/03/2011 a les 17:25
Bla,bla, bla, ...

Ja sabem que valen segons quines promeses.
+1
-0
Pensaben que encara manaba el seu encarregat.
Isidre M, 04/03/2011 a les 17:24
Els del C/ Ferraz encara pensaben que a la Generalitat manaba el seu encarregat, un tal José Montilla.
+3
-2
butxaques buides
asco de gusano, 04/03/2011 a les 16:27
De la roja ni las migas, del Richelieu del PSOE no se cree nadie ni cuando cuenta que ha dormido. O paga por adelantado o que calle, que los gusanos catalanes pagaremos, ¡seguro!
+2
-2
Qui ho paga tot això?
Arnau_, 04/03/2011 a les 16:23
Quan l'Estat Espanyol diu que assumirà el cost vol dir que ho acabarem pagant els de sempre, és clar. Com deia aquell, et conviden a cafè i després te'l fan pagar... :)
+1
-2
Fum, fum, fum
Fart d'escanya, 04/03/2011 a les 16:22
Parole, parole, parole
+2
-1
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 04/03/2011 a les 15:54
Mes val que cobrem per endavant. Qualsevol se'n refia!.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: