Vota
Resultat:
3 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 26/02/2011 a les 22:57h

Els immigrants capitalitzen la protesta a Vic contra els desnonaments

La concentració s'ha fet a la plaça del Pes i ha tingut un seguiment molt minse.

Galeria de fotos (Xavier Sanfeliu)

Alguns dels manifestants a la protesta, que ha tingut lloc aquesta tarda al centre de Vic. Foto: Xavier Sanfeliu

La protesta contra els desnonaments que s'ha fet aquesta tarda a Vic ha tingut un seguiment molt minse, amb una cinquantena de persones, la majoria immigrants. La concetració ha tingut lloc a la plaça del Pes a les 7 de la tarda. Els manifestans portaven megàfons i s'han pogut llegir cartells amb frases com "M'han estafat", "Lloguers justos" o "Prou enganys".

La protesta havia estat convocada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Plataforma per al Dret a l’Habitatge d’Osona sota el lema “Prou desnonaments! Per un habitatge digne!". La CUP de Vic també es va adherir a la convocatòria.

Els convocants han exigit que es legisli de forma que sigui possible la dació del pis en pagament, de forma que, un cop perdut l’habitatge, les persones afectades no quedin endeutades per tota la vida (a vegades amb una quantitat superior al preu de compra de l’habitatge) i puguin tornar a reprendre la seva vida accedint a un nou d’habitatge digne. Les dues plataformes adverteixen que el cas de Vic no serà un cas aïllat.

Fa pocs dies, a Vic es va produir el desnonament d’una família com a conseqüència de l’execució de la hipoteca amb el Banco de Santander. L’actuació va comptar amb el suport dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Durant tot el matí es van viure moments tensos entre les forces de seguretat i la seixantena de manifestants que es van desplaçar al lloc per donar suport a la família (un home que cobra de l’atur, la seva dona embarassada i un nen petit).


Més informació sobre el darrer desnonament a Vic


Navega per les etiquetes

CUPdesnonamenthipoteca

Referències a Internet

Vic

COMENTARIS

+16
-0
ulleres fosques
tot, 27/02/2011 a les 10:40
L'osona.com, segons quins temes, se'ls mira sempre amb ulleres fosques. Prou de manipulació!
+49
-14
pallassada
Anònim, 27/02/2011 a les 11:59
La manifestació d'ahir va ser una pallassada, ja que la majoria d'inmigrants que hi havia (exigia) una vivenda gratis, ja n'hi ha prou d'aquesta sobraprotecció als inmigrants, si volen una vivenda que treballin i se la paguin tal com fem els catalans i si no, que s'en tornin al seu pais a reclamar un habitatge digne.
+8
-8
informar?
the young one, 27/02/2011 a les 14:11
"La protesta contra els desnonaments que s'ha fet aquesta tarda a Vic ha tingut un seguiment molt minse, amb una cinquantena de persones, la majoria immigrants."

"Unes cinquanta persones assisteixen a la concentració per defensar el dret a l'habitatge de les persones."

Per què es tracta aquest tema com si fos un conflicte entre nouvinguts i autòctons???

+11
-14
No als desnonaments!
Una vigatana de tota la vida, 27/02/2011 a les 15:25
La informació i les imatges que dóna Osona.Com no són ben bé la realitat. Jo hi era, en aquesta concentració en contgra des desnonaments. Sí, és veritat que érem una cinquantena de persones. El que no és cert que la majoria fossin nouvinguts : jo diria que en un 40 0 50% al final de l'acte, al qual s'hi van anar afegint persones autòctones. per què Osona.Com no ens presenta fotos del final de l'acte i no del principi? Totes aquestes imatges eren del principi de l'acte.
El tema de les hipotectes i dels bancs no només afecta als nouvinguts, ens afecta a tots.

Aqueta persona que parla de "pallassada" no té ni la més mínima idea del que es pretenia amb la concentració. Parla per parlar en el més pur racisme i xenofòbia. Ningú demanava un habitatge gratis. El que es demanava era un canvi de legislació, que en tornar un pis al banc (lladres) el deute quedi saldat... Informa't abans de parlar.

ATENCIÓ EL TEMA DELS DESNONAMENTS TAMBÉ AFECTA A LES PERSONES QUE HAN NASCUT AQUÍ!!!!!!
+15
-3
LLadres
Prp de Manlleu, 27/02/2011 a les 18:20
Els Bancs trinquen a tots: catalans i nouvinguts. La mafia no tè miraments.....
+21
-9
fart dels de fora
Jo, 27/02/2011 a les 19:04
Si al seu país marxen perqeu no tenen res perque venen aqui a reclamar drets? perque no reclamen drets als seus paisos?
+12
-10
que s, en vagin
Anònim, 27/02/2011 a les 19:18
amb actituts aixi donem mes rao a josep anglada i potser al final tindra rao i 1 vot mes si no els hi esta be treballar com tothom per tindre una vivenda o hipoteca pperque jo la pagu no m ,agrada pero es el que hi ha que s, en vagin fora que aixo no es la jungla es una societat moderna democrata o no pero amb lleis siguis del color que siguis nomes faltaria perdoneu pero algu ho havia de dir.
+22
-11
Dignitat
Anònim, 27/02/2011 a les 20:11
Jo vull un ferrari digne...
Ah, i com que paga l'administració i tinc els mateixos drets, (que no obligacions) també em demano una caseta a la platja digne, si pot ser amb vistes al mar.
+8
-9
al·lucino!!
Anònim, 27/02/2011 a les 21:39
Finalment s'han decidit a utilitzar altres eslogans i ja no utilitzen "em sento estafat"...ja era hora!!! Esclar que no se si es pitjor "em sento estafat" o "que pagui en botín". El sr. Botín no és un dels meus personatges favorits pero el que sí tinc molt clar es que no te perque pagar les hipotques de ningú; es a dir, quan tu contractes una hipoteca ja saps el que hi ha i si ho acceptes bé i sino doncs a viure de lloguer com fem tants catalans. És curiós que tots aquests immigrants vinguin dels seus països sense res i visquin als seus països d'origen sense cap tipus de dret i quan venen aquí vulguin tots els drets del món i cap tipus d'obligació.

Es tot tan surrealista!!!!!!!!!!!!!!!!!1
+8
-6
Fracàs total
Anònim, 27/02/2011 a les 22:06
A mi m'agradaria saber com és que el dia del desnonament hi habia tants mitjants de comunicació, entre ells mitjants de comunicació "espanyols" com antena 3... això si que em sembla una pallassada però de les grosses, per una banda no voleu saber res "d'espanya" però quant us convé bé els aneu a cridar. En tot l'estat hi ha milers de desnonaments al dia i a persones molt necessitades, com és que van venir aqui expressament?? Si el desnonament hagués sigut a una familia autòctona també haurieu fet el mateix? Aquesta familia és la primera desnonada de vic?? Des del meu punt de vista només volieu fer espectacle, perque aquesta familia hauria rebut ajuda tant amb cameres de televisió com sense. Sincerament us vau pensar que tindrieu exit amb la protesta i ja heu vist que tot i saber que els desnonament pot afectar a qualsevol familia ningú us ha fet cas. Teniu bones ideies però la manera de dur-les a terme sempre són un fracàs.
+10
-9
déu ni do
Anònim, 27/02/2011 a les 22:41
sense comentaris sobre la manifestació... ridícula
+19
-7
gran pallassada
Anònim, 28/02/2011 a les 10:05
Totalment d'acord amb el comentari que diu que tot va ser com una pallassada. Ja està bé d'aquesta sobreprotecció dels immigrants. Sempre exigint drets i més drets , i obligacions, que no tenen obligacions aquests senyors ?
Jo també vaig veure la manifestació i realment..... sense comentaris, i si la senyora del comentari que diu vigatana de tota la vida vol defensar l'indefensable ella mateixa. El que si que té raó es que els desnonaments també afecten a persones d'aquí però d'aquests ni se'n parla, se'n surten com poden, i segur que n'hi ha que també tenen fills, i molts problemes per tirar endanvant o sigui que ja està bé!!!
+4
-7
Ara resulta que no.
Jan, 28/02/2011 a les 16:21
Jo em pensava -ens ho deien els politics i economistes- que aquesta gent venien aquí a pagar les nostres pensions. Ara resulta que venien perque els jubilats d'aquí els paguin les seves vivendes.
+8
-6
Ferrari
Anònim, 28/02/2011 a les 19:59
Que bo el comentari del ferrari.

Aquesta gent ha d'entendre que van marxar dels seus paísos on malvivien en barracots moltes vegades, i que ara pretenen tenir aquí un pis o casa de propietat, tots els drets i cap obligació. Això de l'inmigració està tocant límits estratosferics. Prou crisi tenim aquí com per haver d'anar ajudant als inmigrants. És patètic tot plegat i sembla que aquests multicuralistes tocats de la gelada volen que la resta convreguem amb rodes de molí.

Jo també vull un Ferrari digne. Amb el que he pagat d'impostos a la meva vida en comparació amb aquesta gent m'el mereixo. Juas.

A més, vinga a xupar aquí tots del bote, jubilacions, seguretat social i demés avantatges mentra van diambulant per els carrers, alguns d'ells mirant on anar a fer mal.

Mà dura necessitem, però ja. Avans de que s'acabi d'ensorrar tot plegat.
+8
-6
el circu
Tomàs, 28/02/2011 a les 20:00
Mentre hi ha qui és incapaç d\\\'escriure una notícia sobre un fet que afecta a gent de totes les procedències, sense escapar de la temptació de fixar-se a veure si són blancs o negres, hi ha qui ja s\\\'ha començat a organitzar, qui porta temps treballant perquè els ciutadans vigatans no hagin de veure\\\'s sotmesos a la gran estafa immobiliària de les hipotèques. O no ho és que una hipoteca de 600 eurus mensuals passi a ser de 1500?
Jo sóc un jove de la comarca i el que em sembla una pallassada és que els lloguers estiguin als preus que estàn, mentre bancs i caixes acumulen pisos buits als nostres pobles i ciutats.Potser és una bestisesa dir que la llei hipotecària sigui com a la resta d\\\'Europa i s\\\'elimini el deute tornant el pis? Que la llei sigui com és ara si que és una pallassada!
En comptes d\\\'anar diferenciant entre negres i blancs a veure si afrontem aquesta problemàtica comuna que és l\\\'habitatge.
PD: no vaig poder ser a la concentració però tot el meu suport
+8
-4
Canvi de legislació
Laia, 28/02/2011 a les 20:41
Jo també hi era. I i era perquè estic en contra d'aquesta legislació, que fa que en tornar el pis al banc encara et quedi un deute penedent. No hi ha dret!!!! I que quedi clar, això ens afecta a TOTS : NOUVINGUTS I AUTÒCTONS.

I, què direm quan el proper desnonament afecti a una persona d'aquí? Doncs, jo també hi seré! Em considero una persona solidària amb aquells que estan que pateixen una injústicia, siguin d'on sigui. En aquest tema no hi ha colors, nacionalitats... a tots ens afecta o ens pot afectar. Penseu-hi!!!!
+5
-4
Finalment
Jo X, 01/03/2011 a les 10:09
Com tots ens esperàvem, ni concentració, ni manifestació, ni res de res, com molt bé a dit un, una pallassada.

Ara que ha quedat demostrat que són quatre gats i que les seves exigències no tenen el suport de ningú, canviarem de tema i dexarem estar això? perquè és ridícul que per quatre motivats es faci tant de soroll, quan la gran majoria de la gent, del color que sigui, no recolza aquests revolucionaris d'anar per casa.

Per cert, el fet de fer pancartes i donar-les als immigrants per tal que les exhibeixin sense saber el què vol dir, demostra que aquests "tolerants" no són més que uns moderns esclavistes que volen els immigrants per fer bulto en les seves minimanifestacions.

Salut
+4
-2
Mentides...
Tomàs, 01/03/2011 a les 12:34
Si ja quatre gats... Poratda del Periódico, i iniciativa legislativa popular... i més de 230.000 embargaments a l'estat espanyol desde el 2007, és a dir 230.000 famílies.

Ja és hora que començem a fer girar l'economia al servei de les persones, en comptes de fer girar les persones al servei de La Caixa.

Espero que els joves que pujem poguem canviar aquesta situació que ens deixeu els cinquantanyerus que també ens heu hipotecat la vida deixant-nos un prespectives de futur on només hi ha precarietat. Ja sabem que vosaltres ho feu tot molt bé cadascú pel seu compte i així va el país...
Ja em perdonareu però perquè l'economia vagi bé hi ha d'haver prespectives de futur digne, i això vol dir treballar per un benesatar col·lectiu, menys competència i més cooperació.
Ja heu demostrat que cadascú pel seu compte només porta a l'especulació la precarietat i la crisi, ara l'únic que voleu és desmarcar-vos demostrant que vosaltres ho heu fet bé que teniu fèina i pagueu els deutes, però el fracàs és col·lectiu, perquè ho és també l'economia.
+2
-1
informacio
Eugèni, 01/03/2011 a les 13:22
informeu-vos...

http://vimeo.com/20402950


Per opinar s'ha de conèixer
+1
-4
prou manipulació
Anònim, 01/03/2011 a les 14:41
a vic s'està lliuran una batalla on tothom utilitza la immigració com millor li va.

uns portant-los a manifestar-se, altres tractant-los de dimonis, alguns mostrant-se solidaris...

el que hi ha en aquest país és molt pocavergonya i poca gent amb ganes de solucionar problemes
+2
-2
per un amic caigut
un altre, 01/03/2011 a les 14:58
Si algú reclama viure per la patilla amb un pis pagats per tots, ni de conya.
Si el que parlem és que s'han deixat diners per comprar productes que servien d'aval i que ara les entitats no accepten com a tal, quan les valoracions les marcaven ells i quan feien les mil trampes per poder-te deixar els diners, oi tant que estic d'acord.
Ah, i perque la manifestació la convoquin uns o altres, no vol dir que tinguin raó o no. Potser hauriem de començar a mirar si ens identifiquem amb les idees o no.
+3
-2
finalment i acabem
Anònim, 01/03/2011 a les 16:10
Lo de les pancartes que diu l'anterior comentari es ben veritat, es massa donar pancartes als immigrants que no saben ni que volen dir perquè entre altres motius segur que n'hi ha molts que no parlen ni entenen el català o sigui que anar fent poguem. molt i molt trist.
+2
-0
Tomàs-ito
Anònim, 01/03/2011 a les 18:41
Tens bon fons Tomàs, bons platejaments i s'et denota empenta i ganes de que tot vagi millor.

Potser quan siguis un "cinquantanyeru" tal i com dius, ho veuras una miqueta diferent i es que sense empreses la cosa no rutlla, i no es pot pretendre que la gent que s'en surt pagui els plats trencats dels que no s'en surten.

Espero puguis fer realitat aquestes idees i tot ens vagi millor d'aquí vint anys, espero pugui jubilarme i encara quedin diners que ja hem pagat i que no es reperteixin els meus esforços als nouvinguts. Espero poder viure en una Catalunya en pau, amb indexs de delinqüència minims i amb armonia social.

Espero que la vida no et dongui gaires clatellades, cosa possible amb els temps que corren. He vist molts companys amb la teva empenta caure desanimats, depressius i al final, no voler saber res de la resta, sino buscar la felicitat personal i anar vivint tan bé com hom pugui, ja que al final es el que ens emportarem a la caixa, i no a la d'estalvis, sinó a la de fusta.

Quan més intentis ajudar als demés, aquests més et decepcionaran, i sinó, temps al temps amic Tomàs. Els anys et faran canviar les prespectives, espero ho recordis d'aquí un temps.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La crisi afectarà el teu Carnestoltes?
      Vots emesos: 119
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: