Barcelona

El govern anuncia plans sectorials del Neucat per fer una anàlisi de risc més acurada i evitar col·lapses

Actualitzat a les 14:47 h   08/03/2011

La Generalitat farà plans sectorials del Neucat per saber millor què passa a cada punt del territori, segons han confirmat coincidint amb el primer aniversari de les nevades que, ara fa un any, van col·lapsar una part del país. Malgrat el reforç de la xarxa elèctrica, Fecsa-Endesa ha insistit que les infraestructures elèctriques a Girona continuen sent febles i cal acabar la línia de molt alta tensió, la MAT.

Envia-ho
(Opcional)
La Generalitat ha anunciat diferents plans Neucat segons el territori per fer una anàlisi de risc més acurada i evitar col·lapses com el de la nevada d'ara fa un any. El director general de Protecció Civil, Manel Pardo, ha destacat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquesta sectorialització del Neucat permetrà actuar amb més rapidesa. Després d'afirmar que aquests plans s'estant fent a Girona, a les Terres de l'Ebre, a la Catalunya central i al Pirineu, Pardo ha ha destacat que sectorialitzar el Neucat a cada part del territori permet l'anàlisi de risc de cada zona concreta.

Des d'Endesa, el subdirector general d'operacions i de distribució de la companyia, Josep Maria Esteve, ha insistit en el reforç que s'ha fet per les torres elèctriques, tot i que reconeixia que no n'hi ha prou. Segons ha assegurat, encara es manté feble i cal acabar la línia de molt alta tensió. En qualsevol cas, ha sentenciat: "És inevitable que tornés a passar el que ha passat, el que hem de procurar és que si torna a passar, la incidència la puguem minimitzar i això és el que hem de fer".

Endesa ha reconegut també que encara té pendent de resoldre un 10% de les 46.000 reclamacions que va rebre per part de comerços i empreses.
comentaris - (0)

 

Avís:

Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.

Aquests comentaris són l'opinió dels usuaris i no la d'aquest portal.

No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents.

No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia.

No es publicaran els comentaris que incompleixin les condicions d'ús que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

Recomanacions per als comentaris:

  • Els comentaris han de ser educats i no poden caure en el mal gust.
  • Aconsellem fer servir una ortografia correcta, amb punts i comes, perquè l'opinió sigui més entenedora.
  • Recomanem escriure amb un ús adequat de les majúscules i les minúscules: un comentari tot en majúscules fa la sensació que s'està cridant, mentre que un comentari tot en minúscules es pot malinterpretar o no entendre's correctament si conté noms propis o topònims.
anterior
següent
Envia-ho
(Opcional)
VÍDEO
Un 10% de les indemnitzacions reclamades per la nevada, encara impagades
 
3cat24 és a Facebook

publicitat

Generalitat de Catalunya: Corporació Catalana de Mitjans Audiovisualsccrtv interactivaTELEVISIÓ DE CATALUNYACATALUNYA RÀDIO
Televisió de Catalunya, S.A. - Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. - CCRTV Interactiva, S.A.
Llibre d'estil de la CCMA | Mapa web | Arxiu notícies | Avís legal | Segell de qualitat |
Qui som | Participa | Atenció a l'Audiència Atenció a l'Audiència