Redacció | Actualitzat el 08/03/2011 a les 12:07h

Derbi també marxa

Piaggio traslladarà la producció de Martorelles a Itàlia i deixarà 200 treballadors al carrer

Derbi marxa i deixarà 200 persones al carrer. Foto: ACN

El grup Piaggio ha decidit traslladar la producció de la fàbrica de Derbi de Martorelles (Vallès Oriental) a Itàlia. Així ho va anunciar el grup aquest dilluns en la presentació dels resultats del 2010 i ho ha confirmat aquest dimarts a l'ACN el president del comitè d'empresa de Derbi, Josep Ferràs, que ha assegurat que encara no té detalls del trasllat, ni els motius ni quan es durà a terme. Segons Ferràs, es tracta d'una "decisió política" que té per objectiu "satisfer el govern italià i els sindicats italians". La planta de Martorelles, on es fabriquen scooters de 50 cc i 125cc, dóna feina a 200 treballadors fixes i una trenta més d'eventuals.

L'empresa va presentar aquest dilluns els resultats del 2010 i el consell d'administració va anunciar que havia aprovat la "reestructuració de les activitats productives" a la planta que l'empresa italiana té a Martorelles (Vallès Occidental), que és filial de Nacional Motor SAU. Segons Piaggio, l'objectiu és la deslocalització per "no només racionalitzar l'estructura de producció del grup a Europa, garantint una major eficiència i productivitat, sinó també per millorar la competitivitat del producte Derbi vehicles per donar suport al creixement de les quotes de mercat de la marca espanyola", assegura.



A finals del mes passat, alcaldes del Vallès Oriental i sindicats demanaven als Governs català i espanyol que tractessin d'evitar la marxa de Derbi de Martorelles. Així, Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Martorelles, i el Consell Comarcal escenificaven el seu suport a la plantilla de la fàbrica que Derbi té a Martorelles.



Per la seva banda, el sindicat UGT també reclamava a la Generalitat i a l'Estat espanyol que intervinguin per assegurar la viabilitat de les empreses relacionades amb el sector del motor que encara hi ha al territori i per garantir als empleats afectats per tancaments i reestructuracions que aquests procediments compliran amb la llei i s'aplicaran com es degut. Tot i que el sindicat va posar especial èmfasi en la importància que la planta de Derbi de Martorelles no tanqui, també va recordar les situacions que viuen les plantilles d'altres empreses com Valeo, Ficosa o Yamaha.

Navega per les etiquetes

crisiDerbi

COMENTARIS

+1
-0
Objectiu: Enfonsar el pais.
Anònim, 08/03/2011 a les 17:55
Això passa per vendre les empreses a mltinacionals estranjeres, es el mal que l'espresariat català sempre ha causat per falta de patriotisme. Ara bé, això está cambiant...i d'altra banda la major part de treballadors d'aquestes fabriques, com a Seat no són gaire "catalàns". Potser encara sortirá quelcom de bo, com el Fenix, si paguem el preu d'ensorrar Catalunya. Fins ara hem estat un malalt estabilitzat, que ni pot viure ni el deixen morir, amb la complicitat dels politics catalàns detacant Ciu.
+1
-1
verguenza de los indepe
xavier bcn, 08/03/2011 a les 16:29
estos indepe son una verguenza , todo el dia echandole la culpa a madrid , que si es españa es anticatalana , valencia es anticatalana europa es anticcatalana , desviando la atencion buscando la confrontacion y el insulto , todo eso para asumir que la clase politica catalana es una vrguenza,QUE SERIA DE CATALUÑA INDEPENDIENTE DETRAS DE TURQUIA ESPERANDO INGRESAR EN EL EURO , YA LO DIJO DURAN , CATALUÑA NO PUEDE NI DEBE SEPARARCE DE ESPAÑA, luego vienen los 4 manipuladores de turno repitiendo la misma mentira 100 veces y los 4 borregos se la tragan,cataluña si se sepra no QUEDA DENTRO DEL EURO ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ SI MADRID EN UNAS NAVIDADES Y CLARO ESTA NO TODOS DEVOLVIERON EL CAVA.


Y SEÑOR POR DECIR ALGO ,DE CAROD RUBIRA SE PEGO UNA BAJADA DE PANTALONES QUE TODAVIA LOS ESTA BUSCANDO JAJAJAJAJ NO QUIERO PENSARA SI EL BOICOT A PRODUCTOS CATALANES O FABRICADOS POR EMPRESAS EXTRAJERAS , QUE PASARIA, YA HOS LO DIGO YO BORREGUITOS


BAJADA DE PANTALONES DEL ARTUR MAS ,PERO VAMOS SE LOS BAJARIA A UNA VELOCIDAD QUE PROVOCARIA UNA DISTORCION ESPACIO TEMPORAL JAJAJJAAJAJAJ
+2
-0
quin futur els està donant el nostre Govern?
gambito, 08/03/2011 a les 16:18
A veure si ho entenc: Piaggio no se'n va per les pèrdues passades. Se'n van perquè a Catalunya no hi veuen que puguin redressar el rumb. Redressar el rumb vol dir que hi hagin possiblitats de millora en la fàbrica que hi ha aquí. Però es troben amb un govern que no sap que fer de cara al futur. L'únic que fa és dir que no hi ha diners per a res, que cal retallar per tot arreu, però no hi ha cap full de ruta, no hi ha cap horitzó que convenci a les empreses que la localització a Catalunya val la pena. Que hi ha estructura industrial (1), que hi ha o haurà a curt termini logística competitiva(2), que hi ha reciclatge professional per a poder arribar a fer competitiva la producció(3), entre d'altres. Aquest Govern nostre no ha donat ni una sola pista cap on vol anar en cap dels tres punts que al vol se m'han acudit. I això sense haver entrat en els detalls que s' hauran posat sobre la taula per prendre una decisió així. Voleu dir que aquest Govern nostre sap el que fa o a on s'ha d 'anar? Les empreses prenen decisions de cara al futur, no de cara al passat. I el futur que Yamaha i Piaggio veuen per a les seves empreses a Catalunya és desèrtic pel que es veu. Tan incapaç és el nostre Govern per no saber-los enseyar un camí de futur, de manera que els engresqui a quedar-se? Què va! al revés, començar aquests conservadors a governar, veure'ls actuar, i sortir per cames està essent la norma. Com ens hem equivocat amb aquest Govern, com ens hem equivocat!!!
+2
-0
Venda
AliBay, 08/03/2011 a les 16:00
Si li vens el tractor a un veí, després no li pots exigir que et llauri el teu camp. El problema ha sigut l'avarícia de tots els empresaris catalans que es van vendre ja fa molts anys les empreses dels pares i dels avis. Ara no ens podem queixar si uns italians miren per Itàlia.
+4
-0
MARQUES PRÒPIES
Anònim, 08/03/2011 a les 12:48
La única manera de porta feina al país ,es tenir marques pròpies,mentalitat d'exportador i condicions competitives,però per això calen les politiques necessaries i ara no hi són.Aviat passarem del 1,5 milions d'aturats.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: