Quico Sallés/Parlament | Actualitzat el 09/03/2011 a les 15:17h

Catalunya aplicarà la rebaixa d'un 5% al transport públic

L'Estat pagarà a Catalunya 6,75 MEUR pel descompte de l'abril al juny

Recoder al telèfon per on s'ha assabentat de l'acord. Foto: Patri Mateos

Finalment, el secretari de Mobilitat, Damià Calvet li ha comunicat per telèfon al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder l'acord amb el govern espanyol per aplicar la rebaixa d'un 5% en les tarifes del transport públlic.

A grans trets, el govern espanyol pagarà a Catalunya 6,75 MEUR per tal de compensar la rebaixa del 5% del preu del bitllet del transport públic que s'aplicarà de l'1 d'abril al 30 de juny. Així, si no hi ha pròrroga a partir del juliol, la rebaixa en el preu del bitllet de transport públic s'aplicarà durant tres mesos, tot i que en altres punts de l'Estat es va iniciar el passat 7 de març. El Govern va xifrar fa unes setmanes en 26 MEUR el cost d'aplicar la mesura, però Recoder ha aclarit que es feia referència a la xifra anual i que l'acord abasta tres mesos.

Aquest és l'eix de l'acord a què han arribat Generalitat i Ministeri de Foment en una reunió a Madrid i que ha explicat des del Parlament el mateix Recoder. La rebaixa del bitllet no només afectarà a Rodalies i Regionals, com inicialment preveia el pla d'estalvi energètic estatal, sinó que també s'aplicarà als títols integrats, com la T-10, de manera que també se'n podran beneficiar usuaris de metro o autobús. Tot i el pacte, Recoder ha remarcat que la Generalitat no hauria aplicat la mesura. "Per fomentar el transport públic calen inversions no descomptes" ha emfatitzat.

Navega per les etiquetes

lluís recodertransport públic

COMENTARIS

+0
-0
Quan?
Anònima, 09/03/2011 a les 17:46
L'Estat, això tan gran que hi ha a Madrid, ja ha dit quan pensa pagar aquests diners?

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: