Vota
Resultat:
6 vots
Actualitzat el 09/03/2011 a les 00:01h

Qui ha de pagar la reforma del nostre mercat?

Quan tot just clareja, els carrers tornen a prendre vida al centre de Vic. Gent que camina amunt i avall, persianes dels comerços que s’aixequen, converses de carrer i carrets de compra que circulen cercant la millor oferta del dia.

El Mercat Municipal de Vic obre les seves portes i ofereix els millors productes pels seus conciutadans. Quan hi entres, t’adones que formes part d’una gran família. a més de ser un punt comercial imprescindible, esdevé un espai de trobada relacional magnífic. Potser sí que a priori hi vas amb la intenció de comprar una barra de pa, un quilo de taronges o una llonganissa, però quan hi ets et deixes endur per la humanitat que s’hi respira. Rutines quotidianes com passejar per les parades, saludar als paradistes, comprar productes per fer el dinar, establir conversa ara amb l’un, ara amb l’altre, trobar-te la veïna i queixar-te del temps... són petites coses que et fan sentir com a casa. Són aquestes coses les que fan que el Mercat Municipal de Vic sigui de tots i totes.

Per això, hem de reivindicar la seva reforma urgent. L’edifici pateix problemes estructurals d’origen i amb els anys s’han anat agreujant. Durant aquesta legislatura, l’equip de govern va prometre fer un nou edifici i ubicar-lo a la zona del Sucre. La crisi econòmica va provocar que aquest projecte s’hagués d’aplaçar i a finals de l’any passat es va optar per remodelar l’actual edifici rebaixant-lo a peu de carrer, amb la conformitat dels paradistes.

Tot correcte si no fos perquè l’equip de govern després d’afirmar públicament que es responsabilitzava de l’arranjament del Mercat, fa poques setmanes i a porta tancada va imposar com a condició per a començar les obres que els paradistes es facin càrrec de la major part de la despesa econòmica. En plena crisi econòmica l’equip de govern abandona la sort del nostre Mercat a la butxaca dels paradistes que, cal recordar, també estan afectats per la crisi.

Els vigatans i les vigatanes paguem els impostos municipals perquè l’Ajuntament els gestioni en benefici de la ciutat. El manteniment estructural d’equipaments com la biblioteca, els centres cívics i el mateix Mercat Municipal forma part d’aquesta gestió pública.

I jo em pregunto, per què els paradistes han de pagar per partida doble? Una càrrega totalment injusta que si no accepten pot ocasionar el declivi d’aquest espai públic tan viu i emblemàtic. És cosa de tothom, doncs, reclamar la seva remodelació urgent sense condicions per continuar llegint “El lema d’aquest mercat és vendre: Bo, Bé i Barat”.

Navega per les etiquetes

mercatCUPVic

COMENTARIS

+2
-0
endavant
vigatana, 09/03/2011 a les 13:02
Molts ànims per la teva candidatura plena de gent jove i amb ganes. Ja estem farts de les cares de sempre. Els canvis sempre han estat positius. Espero que en el vostre programa sapigueu prioritzar les necessitats dels vigatans i vigatanes com el del mercat municipal, nucli de vida i relació d'una ciutat.
Anims!!!!
+2
-0
Completament d'Acord
jordi, 09/03/2011 a les 09:11
Convé actuar aviat en el tema del Mercat Municipal de Vic. De l'edifici actual no s'ha d'aprofitar res. Si fem un padàs, d'quí quatre dies caldrà tornar a actuar. Foc nou, i a començar de zero.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Georgina Rieradevall i Tarrés
Vaig néixer el 21 d’abril de 1977, en terres gironines. Vigatana d’adopció i convenciment, em vaig enamorar de Vic i la seva gent des del primer dia. Sóc llicenciada en Dret per la UdG i diplomada en Educació Social per la UB. Des de ben petita he anat explorant el meravellós món de l’art dramàtic i actualment treballo com actriu i professora de teatre en escoles de la comarca d’Osona.
Un somni: veure el nostre país lliure i independent construït sobre la base d’una societat justa i socialment igualitària. Aquest anhel és el que m’ha empès a fer un pas endavant en la vida pública, presentant-me com a candidata de la CUP de Vic a les properes eleccions municipals del 22 de maig de 2011.
Una tasca inoblidable i irrepetible: guió i direcció escenogràfica del Lipdub per la independència.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: