Els alcaldes de la Selva exigeixen el desdoblament de l’N-II

Els alcaldes de la Selva estan disposats a organitzar mobilitzacions per desencallar les obres de la nacional

Tots els grups polítics estan d’acord que cal trobar una sortida immediata a la situació actual

Els alcaldes de la comarca de la Selva exigeixen el desdoblament de l’N-II al seu pas per la comarca, i estan disposats a anar tots a l’una per organitzar mobilitzacions. Aquesta va ser la decisió unànime que van prendre tots els alcaldes en el marc del consell d’alcaldes que es va celebrar el passat dijous, 10 de febrer, al llarg de tot el matí al santuari de Santa Maria del Far.

consell-alcaldes2Després de diverses manifestacions públiques i mocions presentades, els alcaldes de la Selva han decidit passar a l’acció amb actuacions concretes i contundents per tal que s’escoltin les seves reivindicacions. Entre les accions concretes hi ha exigir que el peatge de l’autopista AP-7 sigui gratuït en el tram que va entre Sarrià de Ter i Maçanet de la Selva mentre perduri la situació actual de l’N-II amb les obres aturades, fet que ha comportat una alta sinistralitat, embussos i mala senyalització.

Amb tot, els alcaldes també van acordar organitzar un esmorzar al peu de la carretera N-II, sense que això representi cap tall de trànsit. En aquest acte hi estarien convidats, a més dels alcaldes, diputats, senadors i representants polítics de les diverses administracions. Finalment, també es desplaçaran a Madrid els alcaldes afectats amb representants polítics del Parlament de Catalunya, del Congrés de Diputats i del Senat, per fer sentir la seva veu al Ministeri de Foment. Entre les conclusions extretes d’aquest darrer consell d’alcaldes, es demana que es consideri prioritari el desdoblament en aquest tram que afecta la comarca de la Selva per seguretat, trànsit i impacte econòmic. Cal recordar que en els darrers dies s’han produït diversos accidents que han provocat la mort de diverses persones. A més, pel que fa el volum de trànsit, és una de les carreteres de la província de Girona per on circulen més cotxes.