El Consell Comarcal de la Selva celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Com cada any, participaran en aquest acte les veus de les dones ateses des del Servei d’Atenció Psicològica a Víctimes de Violència Domèstica

La presentació del blog “Grup de Dones i del SIAD, així com una sessió de cinefòrum, són algunes de les activitats que hi ha previstes en el marc d’aquesta jornada
El Consell Comarcal de la Selva celebra aquest dimecres 25 de novembre el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una jornada que comptarà amb una ponència, la presentació del blog  “Grup de Dones”, el SIAD la Selva, una taula de testimonis de violència de gènere, la lectura del manifest i un cinefòrum.
El responsable de l’Àrea de Benestar Social, Pep Cullell, ha manifestat que “aquesta jornada té com a objectiu mostrar el compromís i la implicació de tots els agents socials, els ciutadans i  les ciutadanes a través d’un treball conjunt per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència vers les dones”. En aquest sentit, Cullell ha assegurat que “considerem important la participació de persones interessades a fer un treball en xarxa que aprofundeixi en mesures de sensibilització, prevenció, detecció precoç i investigació del fenomen, i posi de manifest els recursos i dispositius necessaris que contribueixin eficaçment a la superació dels danys ocasionats per la violència”.

Presentació del servei de la comarca
La inauguració de la jornada anirà a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Sr. Jordi Gironès, i de la consellera de Benestar Social, Montserrat Roura. Tot seguit, serà la Sra. Ivonne Roca i Guanter, coordinadora de l’Equip d’Assessorament Penal i de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, l’encarregada protagonitzar la primera ponència. A continuació serà el torn de la presentació del blog “Grup de Dones”, a càrrec de l’educadora social Eva de la Morena.
La presentació del SIAD (Servei d’Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere) anirà a càrrec de la Sra. Ester Mas, responsable d’aquest servei al Consell Comarcal de la Selva.  Com cada any, participaran en aquest acte les veus de les dones ateses des del Servei d’Atenció Psicològica a Víctimes de Violència Domèstica.