Vota
Resultat:
3 vots
Actualitzat el 12/03/2011 a les 23:59h

CUP vadis?

"M'entenc molt bé amb la CUP". Aquesta frase l'ha repetit moltes vegades l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. Malgrat que el diputat al Parlament sigui un almogàver de l'independentisme en un partit en què això del sobiranisme només serveix si serveix per pressionar, aquesta entente més que cordiale és senyal que alguna cosa no va bé.

Les eleccions d'ara fa quatre anys van deixar un tèrbol panorama a la sala de plens de l'Ajuntament. Es va reblar la màxima que sempre ha pronunciat un mític de la ciutat: "A Vic, les esquerres no guanyen ni per casualitat". Però la sorpresa del creixement de PxC va obligar a un estrany replegament que va deixar una autèntica autopista a la CUP. I a més, una autopista alemanya: de tres carrils, sense peatges ni límit de velocitat.

L'acord embrionari a quatre bandes -CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA- deixava les coses clares. El regidor ecosocialista, Xavier Tornafoch, prou llest per entendre que aquell sudoku seria massa complex de dibuixar cada dia, va plegar amb una generosa empenta del PSC. L'invent va quedar reduït a una curiosa combinació de tres forces que no calia ser gaire llest per preveure que els ciutadans l'entendrien com a una sola, i això, amics, fa més mal que bé als socis minoritaris, els quals ningú sap on paren.

Fem una reflexió sense acritud. A hores d'ara, el PSC de Josep Burgaya prega a Sant Miquel dels Sants que es quedi com està. La fe no és monopoli de la dreta. Els dos regidors d'ERC frisen per continuar essent masovers del bon amo que no pas per ser els amos de la terra. Ai... la poca fe és mal senyal per qui vol fer de mossèn.

I a l'altra banda? Molt senzill. Xavier Tornafoch ha estat l'única oposició assenyada. Ha pactat quan ha convingut -recordin com va robar la cartera a PSC i ERC amb el POUM- i ha venut a preu d'or el seu vot. Ha estat fidel a la seva lleial parròquia que, tot sigui dit de passada, és el que han de fer els polítics. Res de llibres de cavalleries i de renúncies ideològiques inintel·ligibles com les que ens han regalat alguns socis de govern municipal en els alegres anys del present mandat. Tornafoch serà comunista, o no ho serà, però de ximple no en té ni un pèl.

Però ...i la CUP? No s'enfadin els del farcell de palestí, el pírcing i els pantalons quechua, però la seva clientela demanava una altra cosa. Els regidors de la CUP estaven al ple de Vic per fer d'oposició dura: treure foc pels queixals, repartir mala llet i si convenia treure el sant Cristo Gros i defensar a capa i espasa l'esquerra més ideològica del poble treballador vigatà que vol la independència. Per defensar Joan Amades i el seu catàleg de gegants, balls, danses i collonades ja tenim Òmnium Cultural.

S'han deixat abraonar de manera constant i gratuïta per l'Anglada i sus muchachos. Si la resposta dels radicals a ser titllats de "rates" ha de ser demanar empara a l'alcalde, anem arreglats. "Hi eren?" es preguntaven alguns ciutadans desemparats. I això no és bo. Tenien l'oportunitat i segurament l'han desaprofitat. Potser a partir del 22 de maig tindran una nova oportunitat, però, si es dóna, serà l'última.

Navega per les etiquetes

municipals 2011cup

COMENTARIS

+0
-0
La CUP i la trista figura
Anònim, 13/03/2011 a les 17:11
Amb 1-2 Regidors per municipis l'únic que poden fer es presentar esmenes de cara a la galeria (justes, no discutiré el seu posicionament) per salvar boscos, casals, iniciatives populars per lluitar contra la gana a Burundi...; els partits burgesos (per entendre a la parròquia cupaire) per convivència electoral municipal alguna vegada els hi donaran suport ocasionalment, no ens enganyem, però en la majoria d'ocasions el sistema democràtic els farà ser invisibles a curt termini, i sobretot, el que és pitjor a llarg termini.
+0
-0
al Jordi Llebreta
Rogeret, 13/03/2011 a les 16:23
1a-Quin paper va fer la CUP a les consultes??
Participar a nivell personal i no de partit oportunista en totes les comissions possibles, i a nivell de partit va fer una campanya incrïble a favor del sí o sigui treballar constanment en tots els ambits.

2a-L'onze de setembre la CUP suneix a la marxa dels Vigatans i monta la primera columna Vigatana sortin desde el patí Vic amb mes de 300 persones, o sigui que si no els distingeixes no parlis company!

3a-El partit dels gegants de què, m'ho expliques? Promoure la cultura popular es tant important com la llengua, QUI PERT ELS ORIGENS PERT LA IDENTITAT, i no o dic pels gegants ja ho saps, ells an aconseguit que per festa major hi hagues diada de cultura popular, pasant la a per la cara amb en Xevi Solà, amb tot el presupost de cultura. I la festa major simbolitza molt a l'història dels catalans i dels nostres si vols a la biblioteca hi ha llibres dels qals en podries treure profit.
Ahh els geganters no tenim partit, tenim els ajuntaments de les quals els hem de fer complir amb les tradicions.
+1
-0
Desaperguts
Jordi Llebreta, 13/03/2011 a les 13:21
En Quico la clava. La Laia i en Soler, han fet la trista figura. La Laia no estava preparada per fer front a les grolleries de l'Anglada i els anys de combat de l'Alcalde. S'havia de ser molt bo per fer d'oposcició però potser només calia creure's que es podia fer oposció i treballar per fer-la i no deixar passar els dies i els plens.

Recordo que la Imma Bellafont admetia en una entrevista que votava la CUP. Alguna cosa malament ha fet la CUP pq la Bellafont s'apuntes a Rcat.

La CUP ha sigut el partit dels gegants, de les rastes, de la Torratxa, del birracrusis,... i està molt b. Però aquest amb aquesta clientela, molts dels quals no creuen en els sitema, no repatiran a l'Ajuntment.

Ara no recordo, potser només sóc jo, quin paper van tenir les CUP a les consultes. Em sembla que aquella movilització els va superar igual que està superat els discursos de l'Onze de Setembre a la Rambla amb la frase: "Cada vegada som més..." Jo sempre veig el mateixos.

Malgrat tot la Georgina se la veu amb més collons, esperem que no arribi massa tard a la linea de sortida.
+1
-0
CUP vadis
Anònim, 13/03/2011 a les 13:10
crec l\\\'autor d\\\'aquest escrit no sap que vol dir estar a l\\\'oposició.Queda clar amb la paraula oposicó que és la situació més fàcil si es tracta d\\\'encendre foc pero aquest no és el cas. Quan entres a l\\\'ajuntament a representar un munt de persones que t\\\'han donat la seva confiança has d\\\'actuar amb ètica i no encenent foc, això es pot fer sense estar dins de cap administració.
La CUP de vic es pot haver equivocat en moltes decisions , però ha fet una gran feina i es reconeixerà , en els pròxims quatre anys en sabran més. I pel que fa al Senyor Anglada , per dir-li d\\\'alguna manera, no és problema de la CUP, sinó de tota la ciutadania.
+1
-0
Bon anàlisi
Domènec, 13/03/2011 a les 12:53

Atents, com sempre a les teves opinions. Crec que l'anàlisi és oportú.

+0
-1
vaaa
Anònim, 13/03/2011 a les 12:45
quico sallés ets penós!!
+1
-1
Què ha fet la CUP per Vic
Anònim, 13/03/2011 a les 11:32
+1
-0
El beneit del Quim P. sí que mossegava.
A. Nònim, 13/03/2011 a les 11:26
Ets molt cruel amb la Laia i amb en Quim,Quico,però tens raó quan dius que han estat molt tous. La senyora Jurado i el senyor Soler són dues bones persones que han estat poc contundents a l'hora de defensar els interessos de la nació catalana. No tothom és capaç d'arribar als nivells de duresa d'aquell ja oblidat independentista que va amargar els 4 primers anys de l'alcalde Girbau.

CAP A LA INDEPENDÈNCIA .... I MÉS ENLLÀ.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Quico Sallés
Vaig néixer abans d'ahir i ja som demà passat. Sóc calderer d'ofici, però he escorxat porcs, he recollit escombaries, he treballat de paleta, d'advocat i cambrer. Ara sóc periodista. Com que sóc home de molts oficis, sóc pobre segur i per tant, no tinc res per perdre. Cosa bona per explicar el que veus.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: