Vota
Resultat:
11 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 12/03/2011 a les 01:07h

Portabella, objectiu Calàbria

La natura ens ensenya veritables prodigis de l'evolució. Espècies que han estat capaces d'adaptar-se al medi cada cop més canviant no per ser més fortes, sinó per ser més hàbils. La llista l'encapçalen els taurons, els cocodrils o la mosca del vinagre. Són veritables miracles de la genètica, museus vivents que encara fan història.

La política s'assembla cada cop més a la força de la naturalesa. Tot a diferent a escala, depèn el medi on es produeixi la política. Per exemple la nissaga Bush o Clinton han participat d'una manera o altre en les decisions cabdals de la Casa Blanca en els darrers 30 anys. Alfredo Pérez Rubalcaba ja era ministre quan jo cursava el sinistre 3er d'EGB sota la dura disciplina del "hermano Emilio Pérez Iscla". Però en el Monopoly de la política catalana també hi ha aquesta espècie amb gens numantins i de camaleó en proverbial equilibri. Jordi Portabella n'és un exemple.

El cap de files d'ERC, té la difícil habilitat de mamar-se el dit, enfilar-lo i esbrinar cap on gira el vent. Ho va demostrar parint l'invent del tripartit. Ho va reblar quan se'n va desdir argüint que ERC no podia ser la "marca blanca del PSC". I ha sobreviscut gairebé intacte fins la propera batalla electoral.

Fa pocs dies, ha tornat a fer cas el penell i ha estat el primer a vendre l'acord "unitari" de Reagrupament, mentre els candidats del PSC s'esbatussaven per jugar un partit que imaginen que perdran. Per acabar de fer passar el clau per la cabota fa setmanes que branda el nom de Joan Laporta. Li tira floretes i l'altre li torna petons. I el politburó d'Esquerra, que no acaben de veure clar aquest festeig, calla i traga, però sospita.

A Calàbria no és que sospitin perquè siguin desconfiats de mena - que ho són i a més amb poca traça- sinó perquè el veuen venir. Portabella vol resistir el 22 de maig. En un panorama previsible de poca remuntada electoral per ERC, el cap de files republicà a Barcelona aplicarà l'apotegma que qui resisteix guanya.

Armat amb un historial eclèctic i amb un pacte sota el braç es pot presentar a l'imminent congrés dels republicans i donar el sorpasso. Recordin que al famós consell nacional d'ERC post-electoral, si Puigcercós plegava, estatutàriament, com a president del conclave Portabella esdevenia president del partit. Per això des d'ERC surten veus que al "territori" - aquesta paraula que tanta por fa al Baix Llobregat- no estan pels invents de Portabella i el seu ball amb Laporta. Ja es poden imaginar d'on surten els cables d'aquests altaveus.

Marxar, lluitar i fortificar ha gravat a foc als seus escuts l'ínclit Portabella. El regidor ha vist una porta per on expugnar el fortí calabrès dominat per unes hordes poc intel·ligents, però rudes, primitives i maldestres. Cervells amb la mateixa delicadesa política que la que pot mostrar un calçot en una braseria poligonera de Cornellà. Si en té l'oportunitat, ho farà. Al capdavall, també és la seva feina. Com també ho haurà de fer l'Oriol Junqueras -a qui per cert el secretari general del partit, un tal Ridao, titlla de "becari".  L'objectiu per tots és Calàbria, esperem que no s'ensorri.

Navega per les etiquetes

municipals 2011ercjordi portabella

COMENTARIS

+1
-1
En Martíonez d'Argentona
Anònim, 12/03/2011 a les 21:43
Argentona hi ha un tal Martínez que ta,bé vol anar a Caklàbria al preu que sigui.
+3
-0
Tot es posible
Rural, 12/03/2011 a les 20:59
Quico, com set nota les ganes que tens ha Portabella.
Cadescu es guanya la vida com pot.
Si tu nomes vols que participin les dretes estas amb al teu dret.
Ja ribera l'hora que to agrairant
+2
-1
periodista tu??
Anònim, 12/03/2011 a les 19:22
Quico ,carinyo,engegat un tret al cap i tindrem lloc per un altre que vulgui fer periodisme serios.Jom ho celebraré.El país hi guanyarà.
+2
-2
Portabella és Portabellista
Almogàvar, 12/03/2011 a les 19:01
Laportabella, un nou concepte d'ERC, no és més que un moviment tàctic i posicional. De fet el Portabella és Portabellista. Ho era en temps d'en Colom, ho ha estat en temps d'en Carod i ho és en temps de Puigcercós. A ell no l'interessa ni la idelogica, ni les sigles, ni res de res, només el poder. És un paranoic que veu complots per tot arreu, tothom el vol fotre segons ell. De fet i per la seva postura, s'ha carregat el govern que alguns diuen de pseudoesquerra, però ja ploraran ben bé quan provin el xarop CiU-PP dreta pura i dura, catalano espanyola. Aleshores vindran els plors i l'escruixir de dents, però l'artifex del trionf de Trias haurà estat Portabella i la seva mania de a tot arreu jugar a dues bandes, amb dos jocs de cartes, i sempre que pot amb les cartes marcades com a tafur que és.
Sabeu quans damnats ha deixat pel camí? Qui creieu que guanhyara. Laporta o Portabella?
+1
-4
Portabella o l'enterramorts d'erc es psc
Anònim, 12/03/2011 a les 18:11
Buscar l'exterminador d'ERC es una feina dificil; si el pobre muchacho Puigcercos ha demostrat que a on no hi ha res, res raja, ara el melenitas i ric Portabella es creu que ha fet merits; ara, vestit de negre, potser si, que te futur com enterrador del partit que va fer del Montilla un home español com cal! I del substitut del montilla, ja s'en cuidara la parella feliz Iceta-Echaniz, sens dubte la societat mercantil més forrada pel tripartit dels galtes socials
+2
-5
ERC sindicat de minyones amb peineta epañola i olé Hereu el galtas
Anònim, 12/03/2011 a les 17:56
Portabella, es la minyona amb peineta de l'Hereu del Reino d'Epaña, la dels golfos del PSOE? I del Laporta, va per negocis socialistos, faltaria más!!
+0
-3
Supervivent
Anònim, 12/03/2011 a les 17:46
Recordeu que els supervivents ho són perquè per tirar endavant fan el que calgui, trepitjant a qui convingui. I que no se'ls pot creure ni la meitat de la meitat de la meitat del que diuen. I en Portabella està fet tot un supervivent...
+3
-0
no en saps de la missa la meitat
capsigrany, 12/03/2011 a les 17:39
Quico, ets molt llest i vols pontificar. Sàpigues que en Laporta ha pacta a,b Portabella pq prèviament ho va fer amb en Puigcercos. sino de que moreno. passa que tothom es molt llest i tu també. Calla i informa't millor. Jo encara ric dels rucs que es pensen que tot ho saben com tu.
+2
-5
xec en blanc
Anònim, 12/03/2011 a les 15:20
Oi tant, amb ERC votar "independentisme" a l'ajuntament perquè després pacti amb qui vulgui, i a la dipuació no cal ni dir-ho, com sempre donar suport al Montilla, al Celestino Corbacho, al marit de la Maunuela de Madre...etc
+6
-4
Votar independentisme
Anònim, 12/03/2011 a les 13:10
Com sempre a votar tots independentisme. També per l'alcaldia de Barcelona.

ERC + Reagrupament + DC pot ser una bona opció.

Si SI + Catalunya acció es presenta també.

Els que volen majories que votin la primera opció, no cal votar CiU.
+7
-2
Sidral ara no gràcies
Anònim, 12/03/2011 a les 12:36
Ara toca eleccions municipals, les teories successòries estan fora de lloc fins que no passi el 22-M.
Quantes ganes de sang que teniu molts periodistes, no sabeu dissimular que voleu merder dins d'ERC.
+4
-6
ERC NO
Pere 4, 12/03/2011 a les 11:07
Tot i el previsible naufragi d'ERC, s'intenta amb l'argument de la unitat acaparar tot el vot independentista, per ERC seria un fracàs no poder ser decissius a BCN. Es tracta de poder donar suport al Trias o a l'Hereu segons convingui. No és la independència, és el salvaculisme. Si la independència no ha tingut una base votant amplia és per culpa d'ERC i la seva ambigüetat permanent.
+3
-8
BSM 3000 SOCIALISTES FORRATS PER ERC
Anònim, 12/03/2011 a les 10:09
Portabella va col.locar a l'Hereu, ha mantingut a l'Hereu, i netejarà eternamnet el cul de l'Hereu i del PSOE, per que senzillament es un socialista espanyol; i en Laporta, vol entrar a fer negocis a l'ajuntament, tothom ho sap!!! Votar ERC es votar LA MAFIA DEL PSC-BCN-BSM; cap sorpresa, pur gangsterisme municipal
+13
-5
Ni Tries ni l'Hereu, Portabella.
Boi, 12/03/2011 a les 10:07
Podries pensar per un moment, si ets capaç de no fer anàlisis dels resten en lloc de sumar, que en Portabella s'ha na donat que per assolir l'independència ha de ser entre tots i que el que menys importa és el càrrec. Ell vaq proposar estar disposat a fer unes primaries i sotmetres com tothom, aixó vol dir que vol dirigir ERC, i si fos aixì quin problema, ho és que no sabem de cert que els que no repetiran son els Puigcercós? El cainisme de vegades no ve de dins ve de fora. Anem be, els convergents començen a possar-se nerviosos, això del tercer espai i unitat del mon independentista no els hi agrada.
+9
-1
----
els Xirau Palau, 12/03/2011 a les 08:49
Lamentablement, crec que Oriol Junqueras es massa bona persona per liderar un proyecte, jo le donaria una mica mes de temps per fer-lo, tindria que tenir un al costar que mossegui, per altra banda, Puigcercos i Ridao els veig mes com gent de partit, de estar en un segon pla treballant, la meva opinio per liderar el partit?, Portabella no es una eleccio dolenta, pero esta Barcelona en mig, ja veurem, esta dificil la cosa
+13
-9
El consens és possible
ERC, Reagrupat, 12/03/2011 a les 08:46
Portabella amb Junqueres i Tresserres són el millor capital polític de ERC després dels trists partits
+10
-6
Tant de bo Portabella se'n surti
Ernest Vilà, 12/03/2011 a les 04:12
La veritat és que si Portabella es president d'ERC les coses anirien a millor. Perdoneu però algu ho havia de dir.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: