La justícia espanyola suspèn el reglament d'usos lingüístics de la Diputació de Girona
Vota
Resultat:
24 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 14/03/2011 a les 23:59h

La psicologia dels polítics

Tota aquesta polèmica a l'entorn de la (no) llicenciatura de Joana Ortega podria servir d'alguna cosa pràctica com, per exemple, que es regulés d'alguna manera raonable la forma de presentar els currículums dels polítics. Hi hagut textos hilarants d'algun conseller dels governs anteriors que han convertit un conductor de furgoneta en un "tècnic de transport nacional i internacional". D'altra banda, s'ha abusat d'això dels "estudis de..." fins a la ximpleria.

És més, hi ha polítics que s'atribueixen -verbalment, això sí- anys de treball en empreses on no els han vist mai el pèl. I, en general, la majoria acostumen a sostenir, amb aplom i contundència, que ells a l'empresa privada guanyarien molts més diners, tot i que, sospitosament, defensen el càrrec com la vida pròpia.

Joana Ortega no serà millor o pitjor vicepresidenta per les dues assignatures que li falten, ningú no la jutjarà per això. És més, personalment la tinc per una persona capaç i no gens sectària. I el cas és que, es miri com es miri, ha estat el primer càrrec institucional que s'ha disculpat per un currículum, diguem-ne, creatiu. Per alguna cosa es comença.

COMENTARIS

+0
-1
si
Anònim, 15/03/2011 a les 18:45
Suposo que a partir d'ara, a part de capaç i gens sectària, la consideraràs mentidera.
Confondre creativitat amb mentida és molt greu, Sr.Cot
+0
-0
On ho has llegit?
Rosseta, 15/03/2011 a les 16:43
Perdona, Moreneta, però precisament ha estat Nació Digital qui ha denunciat el cas.
+1
-2
El que ens mereixe'm
Moreneta, 15/03/2011 a les 16:39
No només tenim els polítics que ens mereixe'm, sinó uns periodistes que amés els respatllen.
+0
-0
Ens agrada massa
Anònim, 15/03/2011 a les 16:27
tirar a tot el que es mou,adhúc quan el que es mou té catego
ria i propòsit suficient,però aquest no és el problema més important sense minimitzar que la mentida és un fet prou important.La titulitis és una presunció ridícula.Lula no en tenia pas
+0
-0
Quina barra
Català emprenyat, 15/03/2011 a les 16:03
I desprès demanen una cultura del treball i l\\\'esforç.

Quina barra que té aquesta senyora!!!

Segur que és on és, no pas pel seu CV, sinó per tenir un bon padrí o per clientelisme.

Són tots una colla de mentiders i enxufats!!!!
+3
-0
Tornar a mentir
Marcel, 15/03/2011 a les 14:51
Salvador, si us plau, s'ha disculpat amb una mentida encara més grossa que la del currículum. Fent veure que era un "error involuntari" quan l'havia fet creure fins i tot a Enciclopèdia Catalana. Vegeu el bloc
http://perabonspatricis.blogspot.com
+0
-0
buffff
Anònim, 15/03/2011 a les 13:35
Esteu malalts
+6
-2
Ui, ui, ui! Malament anem
Antònima, 15/03/2011 a les 11:33
Per només dues assignatures no té el títol, l'Ortega? Què va passar, que eren massa difícils i no es veia amb cor de superar-les? Perdoni, senyora, però sap què passa?, que psicologia sempre s'ha considerat una carrera fàcil, tirant a molt fàcil. Tant li costava acabar-la? O potser tot això de les dues assignatures tampoc no és veritat i només va cursar un any de psicologia?, o potser ni això? Potser només es va matricular de primer? Sospitós tot plegat. A hores d'ara, com podem estar segurs del que diu? No és un problema de titulitis, és un problema de currículum, de com la Generalitat s'ha passat tot plegat pel folre i com és de fàcil inventar-se mèrits inexistents. És una qüestió de la importància del curriculum per a la valoració i de la imprescindible necessitat de presentar credencials que certifiquin que el que la persona afirma d'ella mateixa és veritat al cent per cent. Tal com fan totes les organitzacions serioses del món civilitzat per poder-se fiar de llurs empleats.
+8
-1
I els justificants?
Anònim, 15/03/2011 a les 11:07
Jo em pensava que quan es presenta un currículum ES JUSTIFICA allò que es diu amb una fotocòpia dels títols oficials o dels certificats de treball a les empreses o centres treballats.
I més quan és ja per a obtenir el càrrec o la feina i no per sol.licitar-la només.
Estic equivocat?
Perquè sinó tothom pot dir el que vulgui i apa!
+3
-2
La titulitis
Josep Brâut, 15/03/2011 a les 10:43
La titulitis és una malaltia. Per a ser vicepresident no cal ser psicòleg, ni tindre cap carrera universitària. Carod-Rovira, l'anterior vicepresident, era doctorat en filologia catalana. I aquest doctorat el feia un gran expert en literatura catalana contemporània, però no en política catalana actual.
+7
-2
mentides
un senyor antic, 15/03/2011 a les 10:33
Un s'acaba creient les seves propies mentides, per tant es important que els altres, quan es tracta d'una qüestio publica, i la Vicepresidencia de la Generalitat ho es i important, les possin al descobert, per interes public, per donar exemple, per ser de veritat honestos, si hagues començat dien la veritat no hagues pasat res, pero ara ha de defendre una mentida, i com que no la pot defendre, dons millor que dimiteixi, i a la vegada es possin els controls per garantir la veritat dels curriculums, perque si no aixo sera , i en certa manera ja ho es "can seixanta", no es poden demanar sacrificis als ciutadans i dir mentides a la vegada. No es compatible i va contr al'etica publica.
Aixo nomes s'arregla amb una exemplar i pedagogica dimisio.
+19
-0
Mentides
Pere de la cullera, 15/03/2011 a les 09:40
El problema és que no només menteixen amb el currículum.
+0
-4
Els curriculums amagats
Anònim, 15/03/2011 a les 09:05
Tenim un altre cas, en què es deia que la persona tenia un doctorat i no era veritat. Tenim altres casos, amb càrrecs-vacances estranys en ambaixades i de designació "digital". És clar, hi ha uns altres curriculums que es comenten "off the record" i fan referència a coses personals de ministres i tal. El públic no en sabem res d'aquest "cherchez" i de la frenètica activitat de tants berluscons menors. Els periodistes sí, però es tabú. Així que sou uns altres actors de la comèdia, perquè decidiu què podem saber i què no, incloses les veritables motivacions de les persones polítiques.
+5
-5
totalment d\\\'acord
ihc, 15/03/2011 a les 08:42
Totalment d\\\'acord. Els que ara tiren la pedra, han estat els que han governat sense cap altra experiència que la de haver estat membres de les joventuts del seu partit... o com el mateix Puigcercós, que la única feina que ha fet a la \\\"privada\\\" ha estat ser cambrer a Ripoll. Una vergonya!
+4
-6
totalment d\\\'acord
ihc, 15/03/2011 a les 08:29
Totalment d\\\'acord. Els que ara tiren la pedra, han estat els que han governat sense cap altra experiència que la de haver estat membres de les joventuts del seu partit... o com el mateix Puigcercós, que la única feina que ha fet a la \\\"privada\\\" ha estat ser cambrer a Ripoll. Una vergonya!
+0
-3
No regalar, 1er manament
Portabellista-Ridaísta-Puigcerquista, 15/03/2011 a les 07:47
Si jo fos un dirigent d'ERC, potser faria aquest raonament: ja hem aconseguit l'objectiu d'erosió i divisió de SI. Però el fatxenda no pot tornar enrera ni presentar-se pel seu compte ni anar enlloc més. La seva jugada s'ha percebut com la d'un trànsfuga,a gent no se'n refia i té coses pendents fins i tot legals.

Llavors, per què REGALAR-LI dues cadires a l'Ajuntament que corresponen als nostres? La vida és dura ni no estem per regalar. Axelrod diria "hit and run".
+10
-2
El pitgor
Anònim, 15/03/2011 a les 06:35
El pitgor és la cultura de la mentida. També a CiU. Un govern dels millors (de mentida). Cal urgentment una regeneració política i democràtica. Algú ho va dir. No es poden fer més riduculs d'aquesta mena.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: