Notícies

Dimecres  16.03.2011  08:07

Acord entre AENA i els sindicats per a desconvocar la vaga

CC OO, UGT i USO havien convocat aturades per Setmana Santa i durant les vacances d'estiu

Els sindicats d'AENA -CC OO, UGT i USO- no faran vaga durant la Setmana Santa ni durant les vacances d'estiu. Aquesta matinada s'han posat d'acord amb el ministeri de Foment espanyol per a desconvocar els vint-i-dos dies de vaga de l'abril a l'agost, amb què volien protestar per la privatització parcial de l'ens gestor dels aeroports a l'estat. El govern espanyol garanteix als treballadors la continuïtat dels llocs de treball i les condicions laborals.

L'acord implica que els treballadors actuals de la plantilla d'Aena tenen garantit el lloc de treball fins i tot després de la privatització i que se'ls mantindrà també les condicions de què gaudeixen ara com a treballadors públics. A més, el conveni col·lectiu que expirava el 2014 estarà vigent fins al 2018 i s'aplicarà a la concessió de l'aeroport de Barcelona, i també al de Barajas. El portaveu de CC OO, José Manuel Lorenzo, ha explicat que el principi d'acord inclou la garantia de la viabilitat de la xarxa d'Aena amb la participació de l'ens a totes les entitats de gestió, inclòs el Prat, i el manteniment de tots els llocs de treball i de les condicions de treball.

El secretari d'estat de Transport, Isaías Taboas, ha qualificat l'acord de bona notícia i ha afirmat que el sector turístic i els ciutadans poden confiar que podran viatjar durant les vacances de Setmana Santa. A més, ha destacat que amb aquest preacord s'ha pogut assegurar la pau sindical per al desenvolupament del nou model aeroportuari.