Q.S/Redacció | Actualitzat el 16/03/2011 a les 14:25h

Pujol: «Espanya va a fotre'ns»

"Hi ha més anticatalanitat ara que durant el franquisme" afirma l'expresident

Jordi Pujol ha carregat fort contra l'espanyolisme Foto : Adrià Costa

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va incrementant la seva duresa dialèctica. Pujol ha assegurat aquest matí que no té arguments en contra de la independència perquè "van a fotre'ns", ha ressaltat amb contundència. "Durant molts anys quan em venia un independentista li deia que això era molt complicat, però el problema meu és que no tinc arguments", ha reiterat.

En aquest sentit, Pujol ha manifestat la independència és viable econòmicament, però ha admès, acte seguit, que és difícil políticament. L'expresident ha advertit que "hi ha un profunda anticatalanitat a nivell espanyol al carrer que no havia existit tant" en l'època franquista.

Navega per les etiquetes

independènciajordi pujol

COMENTARIS

+2
-1
Jordi Pujol
Lluìs el exiliat, 17/03/2011 a les 16:01
Jo se que molts catalans i no catalans respecten al Sr. Pujol.
Doncs penso que els mals que te Catalunya en aquest moment son deguts a aquest senyor. Ara pensa que ja está a la fi del cami i s'ha donat compta molt tard de que s'havia equivocat. Tot allò del café per tots,i el peix al cove, estan molt lluny, m'esguerrifaba de escoltar-lo. L'historia no será indulgent amb ell, no escriuré que el tractará de traidor peró si que va frenar tot lo que va poder l'Independència de Catalunya. Ara tot lo que digui aquest senyor ja no val la pena.I se molt be que la burguesia catalana també es va enganyar amb ella mateixa. No donaven
importancia que els perjudicava está a escanya.
+3
-0
S O S !!!
Mediterrà, 17/03/2011 a les 12:01
Òstia nanu ! És veritat lo que diu Ramón S. a les 11.07 h.

Repasant aquest panell he quedat favagirat davant l'escrit de l'eminent filòleg espanyol, Gonsáles de Manlleu :

Eduardo González Palomar (Manlleu), 16/03/2011 a les 16:19
Sinécdoque a sinécdoque, desde el entorno ultracatalanista ("¡Catalunya?") adornan su retórica. Luctuosamente, aun con todo este bagaje de miseria que arrastran tras de sí, no son pocos los coetáneos que sostienen, como hay Dios, que Catalunya habla, designa metas político-sociales y, sobre todo, señala enemigos.

Crec que l'endevinalla és: La gallina !!!
+4
-1
Pocavergonya.
Mediterrà, 17/03/2011 a les 11:50
Ja fa anys que quan parla Pujol no ho fa com a ex-honorable, sinó com a pocavergonya. És indignant que a hores d'ara encara tingui la indignitat de voler pendren's el pèl. Si us plau, vagi-se'n al paradís d'Eivissa on hi té instalat el resultats dels seus 23 anys miserables de corrupció i entrega al ais veí. !!!
+9
-3
S.O.S.
Ramon S., 17/03/2011 a les 11:07
Per favor, que algú faci alguna cosa per atrapar el tal EduardoGonzalezPalomarManlleu, que s'ha tornat a escapar del frenopàtic i torna a taladrar-nos amb els seus sermons quarteleros imperials. Aquest xicot està malament, òsties, l'haurien de posar en una habitació insonoritzada i fer-li prendre la medicació encara que sigui per força. Una mica de compasió, home, que al final les babes hispàniques que segrega aquest ximple ens provocaran un sunami pitjor que el del Japó!!
+3
-9
Puesta la mira
Eduardo González Palomar (Manlleu), 17/03/2011 a les 10:41
Son muchos ya los años, en mi opinión, que desde ciertos medios de comunicación afines al nacionalismo en nuestra Comunidad se azuza la pedagogía del odio hacia el resto de España. Desde ellos suelen traerse a colación, como una afrenta a Catalunya, desde cualquier banal eventualidad particular a la “inexplicable denegación” del Estado central a una de las incontables demandas políticas por parte de quienes ostentan responsabilidades oficiales en la institución autonómica. Sobre todo entonces, brilla por su ausencia la precisión léxica que debería espolear, si fuere el caso, a utilizar “Catalanistofobia” en vez de “Catalanofobia”. Tengo el pálpito de que fuera del enclave catalán son más proclives a diferenciar los conceptos. Como botón de muestra pongo por ejemplo que los de casa veraneamos desde hace una pila de años en Roquetas de Mar (Almería). En el trato con los lugareños y demás turistas, de los más insospechados territorios del resto de España, siempre llevamos a gala que somos de Catalunya. Jamás hemos tenido problema alguno; sin embargo, cuando en amena conversación surge el tema político de marras y salen a la palestra las iniquidades que perpetran los catalanistas en el Poder, más de uno tuerce el gesto, pero... ni más ni menos que como lo hacemos numerosos de los catalanes que no participamos del deliro catalanista.
+2
-1
tornem amb la puta i la ramoneta, el conte del enfadòs
euro, 17/03/2011 a les 10:07
Si us plau sr. Pujol, que ja el coneixem, 23 anys de president (español del año) anant a pidular i llepar el cul als españoles. CIU continua amb la puta i la ramoneta, per una banda en Pujol que fa veure que s'ha tornat independentiste. Per un altre en Duran dient que la independència per a Catalunya, es impossible en el món mundial, tal i com està configurat. Per un altre banda, en Mas dient, que si, si que votarà el 10-A, que si no, no votarà. I entre tots, impedint la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, per explicar el canvi en l'escrit del Consorci del Palau de la Música, on diu que no cal investigar a CIU. Ho sento, peró molts no ens el creiem. Val mes que es jubili ja, i deixi de dir les parides que li fan dir en el seu partit, per distrèure al personal, parlant d'independència, perque no veiem el que estant fent en el govern dels millors mentiders
+0
-0
I doncs? Fi de trajecte?
JoMateix, 17/03/2011 a les 05:48
I doncs, què farem? Tossir molt i accelerar les paraules fins que no se'ns entengui res? Caram, es moriran de por.
Tinc tot el respecte per la institució que governà durant tantss anys i fins i tot penso que ho va fer amb la millor de les intencions. Però aquests jocs de paraules ambivalents "ja no toquen", resulten ridículs, cansats i desesperants. L'únic que aconseguim és que no se'ns prenguin mai seriosament ("no pasará nada, dejarles que se explayen" Guerra dixit). President, o senyalem un camí claro més val no dir res i dedicar-se als fets.
Ja n'hi ha prou de discursets dirigits a la parròquia interna, tan procliu a l'enuig com a la impotència i la passivitat, quan no directament a la col·laboració. No volem posicions de força que s'acaben convertint en pactes i malgasten l'energi de tot un poble. Volem l'alliberament nacional, això implica l'alliberament de cada persona que viu a Catalunya. Per tant, més que centrar-nos en el que ens fan, cal enfortir al nostra consciència pensant en el que farem, el que mereixem i les capacitats que tenim per aconseguir-ho. Tota la resta és caure en el cercle viciós de sempre. Un cercle cada cop més estret.
+2
-2
Braveheart
Anònim, 17/03/2011 a les 01:34
Us enrecordeu de "Braveheart" quand en Wallace es queda sensa alè quand se n'adona de la traïció del seu lider....el mateix hem tingut i tenim a Catalunya.
+4
-3
la conciència
Antònim, 17/03/2011 a les 00:36
segurament amb els anys li pesa la consciència
i ara li toca fer molts mèrits per tal d'alliberar els neguits

Molt honorable: aneu a votar el 10A i deixeu-vos ja d'ambigüetats
Féu un gest pel país, mostreu la papereta a totes les càmeres i salteu amb nosaltres: In, inde, independència!

l'endemà, proposeu a l'Artur Mas d'acompanyar-lo al balcó de la plaça de sant Jaume a fer la declararació unilateral
(ell tot sol mai no ho faria)

d'aquesta manera us guanyareu un escó a l'Olimp de la nova república
+6
-2
//*//
Anònim, 16/03/2011 a les 21:39
VISCA L'ESTAT CATALÀ
+14
-3
ARA SI TOCA?.
Judas Priest, 16/03/2011 a les 20:54
Després de tants anys portant una política poruga en el tema nacional, quan governava, ara que no mana se´ns fa independentista. Miri senyor Pujol, si vostè hagués defensat la independència quan governava, ara ja seriem independents.
+18
-2
Ara toca independència! Anem per feina!
Anònim, 16/03/2011 a les 19:26
Des de fa temps a totes les entrevistes, de mitjants de comunicació catalans, el Sr Pujol diu el mateix: "la independència és viable econòmicament, però, acte seguit admet, que és difícil políticament aconseguir-la".

Això ja ho sabem.

També sabem que mentrestant, en Duran i Lleida li fa el llit, vaja.

I també sabem, els que en tenim consciència per què ens n'hem informat, que Espanya ens fot des del 1707.

El què manca és voluntat d'aconseguir la independència, cal anar per feina i ara toca, és clar que toca!

Menys parlar i més fets!
+8
-2
Passeu a l'acció???
Anònim, 16/03/2011 a les 19:26
Doncs potser que passin a l'acció Sr. Pujol, tots els seus diputats, votats per la majoria catalana amb la "intenció" de regenerar el país..no hi ha cap altra via, que no sigui la independència..i com més allarguin aquesta agonia, més catalans hauran de fugir a l'exili o diguem-li món exterior, per poder trobar una feina decent i viure com cal...Cal que hi reflexionen srs de CiU.

+9
-1
Doncs això
Anònim, 16/03/2011 a les 19:03
Precisament, la feina dels polítics és fer-la possible políticament.
+10
-2
són dos nacions diferents cosa que CIU no enten
Guerau, 16/03/2011 a les 18:33
No, hi ha la mateixa antiatalanitat ara que al segle XVI, les coses no han canviat, ni canviaran... perquè espanya i cataluya són dos nacions diferents...
+8
-1
El problema es un altre
Raimon-Mataró, 16/03/2011 a les 18:20
El problema es que, si en el conjunt de la societat catalana hi ha un nivell d’estupidesa proporcional al que es reflexa en els comentaris que aquí es fan, ho tenim molt fotut.
La meva avia deia, referint-se a qui deia bajanades, que xerrava perquè tenia boca.
Imagino que si fos viva ara diria que alguns comenten perquè tenen pc.
L'avantatge de la xarxa es que permet fer una exhibició "urbi et orbi" de un problema que abans es limitava al cercle proper del imbecil de torn.
+4
-1
Pregunta no es ofendra.
Cartanya, 16/03/2011 a les 18:15
Y tú has contribuido

Anònim, 16/03/2011 a les 18:00
Avui que tinc una mica de temps, voldria que amb contestessis (si vols es clar) a la meva ignorància que com a català tinc del per que, de aquet odi a al lloc on vius.
+2
-1
que fem?
Cartanya, 16/03/2011 a les 18:09
Seguin amb la des- unió del catalans, voldria dir que a mi amb sembla que les critiques que se li fan al Honorable, al estar fetes en el context i en el tems de aquet 2011, podem trobar que duran els seu mandat ell podia haver fet quelcom mes; jo diria que sempre s`ha pogut fer mes, però en els anys del 75 al 98 mes o menys, les coses podíem esperar que milloressin ( encara que coneixen als castellans això es difícil, per no di impossible, però sempre es podia esperar un miracle), desprès de aquets, 7 anys de entreguis me per part del tripartit, mes la radicalització dels espanyols, alimentats per el que aquí a Catalunya podem denomina com el nostre cavall de Troia,o sigui els del PP, la cosa ja es una mica mes irreversible que fa uns anys,per tan ara tons ens puguem adonar que aquell esperat miracle es totalment impossible, si mes no mentre siguem macells com fins ara, o sigui com ja fa molt anys, i per tan amb una unica consulta per nosaltres volem continuar així o no.
+1
-1
Marc Sabates
Anònim, 16/03/2011 a les 18:04
Que no has dormit prou be aquesta nit?
+7
-22
Y tú has contribuido
Anònim, 16/03/2011 a les 18:00
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-3
res es facil
un senyor antic, 16/03/2011 a les 17:59
El sr.Pujol sap molt be que res es facil, l'independencia tampoc, però resulta que es l'unic cami que ens queda per preservar el pais i la dignitat com a poble, d'Espanya no es pot esperar res, nomes tenben voluntat de destruccio envers nosaltres per creixer ells. No hi ha altre cami, per dificil que sigui, i Europa ja te les seves propies miseries.
+9
-5
Araaaaaaaaa!!!
Anònim, 16/03/2011 a les 17:41
Caram!, ara si que ha baixat del burro aquest senyor...ha costat d,entendre-ho, però al final ho ha entès. Ara a veure quan baixarà també del burro el Sr.Duran i Lérida?
+9
-5
Quina barra!
Anònim, 16/03/2011 a les 17:23
Això ho diu qui es va baixar els calçotets continuament per pactar amb ells, i que com tot burgès no ha volgut sentir mai parlar de independentisme, perquè amb APAÑA sempre ha fet negociets.
Quina barra!
No censureu.
+8
-5
Franco enemic d'en Hitler?
Anònim, 16/03/2011 a les 17:13
“Las victorias de Cataluña corresponden a la fé que en nosotros depositásteis desde el primer momento. Agradecidísimo a vuestra sentida felicitación, os envío, con los mejores votos por la grandeza de vuestra nación, los de la nueva España y sus Ejércitos. Generalísimo Franco”
(Telegrama a Hitler en resposta a la felicitació d'aquest, per la conquesta militar de Barcelona).

+10
-2
Un dia tindrem que dir que ens vam equivocar.
Cartanya, 16/03/2011 a les 17:12
Un poble unit (els catalans no o estem), pot fer canviar moltes coses. De moment ( i ens quedant 4 anys mes) el que prima son els interessos del que manant. Particularment m`encisava i m’encisa, les directius que el Dr. Carretero tenia per Catalunya. El poble va preferí el Populisme del Laporta , que el seny d´en Carretero,i val a dir que el poble també s`equivoca, i aquí en vam tenir una prova.
+2
-3
traidor del ano
Anònim, 16/03/2011 a les 17:06
Igual ara aquest curt se n'adona de que significa que et donin el titol de "espanol del ano".
+9
-2
encara més, Sr. Pujol!
Anònim, 16/03/2011 a les 17:05
"L'anticatalanisme arriba bel·licós a Castella a totes les classes de la població. El nucli de la catalanofòbia no es troba solament en l'aristocràcia castellana i en els generals". (A. Sieberer, autor austríac, «España frente a Cataluña» , pàg. 145, 1944).
+5
-3
res es facil.
Catalunya, 16/03/2011 a les 17:03
Miri Honorable, jo crec que no solsamènt ells van a fotre`ns, si no que també, alguns independentistes. Reagrupament podria haver sigut quelcom important per l`independentisme, si no agüessin dividit l` intenció de vot, a quatre dies de les eleccions(dic Rcat. com si sagues dit aquet partit (cullereta màgica). Ara tenim les municipals i quan tenim un partit (SCI) que crèiem que era el partit a qui teníem que votar, va el Laporta i fot el cap, això si que es fotre`ns, I PER SEGONA VEGADA!!
+14
-3
Més per a ajudar al sr.Pujol a entendre-ho
Anònim, 16/03/2011 a les 16:59
“Transformaremos Madrid en un vergel, Bilbao en una gran fábrica y Barcelona en un inmenso solar” (General Queipo de Llano, en emissió radiofònica parlant de les bombes incendiàries sobre Barcelona, 1936).
+2
-10
a Anònim, 16/03/2011 a les 16:51
Anònim, 16/03/2011 a les 16:59
HA HA HA. Franco no es va escarnizar mai amb els catalans; tot i quan era previsible la victória nazi. Va fer tot el posible per entrar a la segona guerra mundial; doncs era enemic ideológic dels alemanys. Tu ves a fer cas a un alemany del pebrots, que deu confondre tot amb els nazis; mirant-se el melic aquests alemanys.
+6
-4
traidor del ano
Anònim, 16/03/2011 a les 16:56
Igual ara aquest curt se n'adona de que significa que et donin el titol de "espanol del ano".
+15
-3
Espanya ens ha fotut sempre, sr. Pujol!
Anònim, 16/03/2011 a les 16:51
"(…) en las memorias de un oficial alemán de la “Luftwaffe” que fué voluntario en la “Legión Condor” decía que la región más bombardeada y en la que se atacó más población civil durante toda la guerra, fué Catalunya. También, la ciudad más castigada por los bombardeos fue Barcelona donde, al contrario de Madrid y otras poblaciones españolas, se ordenaban lanzamientos indiscriminados de bombas incendiarias. (…) Si el III Reich hubiese ganado la Segunda Guerra Mundial, ya se había dispuesto la deportación de población de origen catalán -independientemente de su ideología- hacia campos de concentración en el norte de África, y la posterior repoblación de la tierra catalana con gente venida de otras tierras de España. Como que el destino bélico imposibilitó cumplir con la primera parte del proyecto genocida de los franquistas, no se dudó posteriormente de provocar el alud migratorio bestial que padeció Catalunya durante la dictadura, con el fin de descohesionar la nación catalana”

(Dr.Franz-Berndt Speicher, professor alemany de història contemporània de la Universitat d'Hamburg, L´Estel de Mallorca, 1 de juliol de 1997).
+9
-5
ara?
david_co, 16/03/2011 a les 16:49
ara es dóna compte vostè que Espanya va a fotre\\\\\\\\\\\\\\\'ns??
+7
-5
ques ets pujol?
Anònim, 16/03/2011 a les 16:47
Que vol dir "m'he quedat sense arguments per a rebatre els independentistes, quan diuen..."; no es més curt dir "soc un indepe". Sembla ser que ens ha sortit un pervertit, però amb pretensions d'ésser objectiu.

Pujol, tú dedicat a la Banca Catalana i a colocar els fills... i si toca ser indepe, doncs et fas indepe, pero semse por collons.
+7
-12
zzzzzzzzzz
Tiglatpileser, 16/03/2011 a les 16:32
como cansa este tio.....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
+11
-4
Dons ja ho sabem.
gat escaldat, 16/03/2011 a les 16:27
Catalunya a de fotre els Castellans, amb prous diputats podem.
Ens foten perquè hem donat 25 innutils al Sapatero.
+6
-17
Qué pasada
Eduardo González Palomar (Manlleu), 16/03/2011 a les 16:19
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+9
-5
Repugnància
Anònim, 16/03/2011 a les 16:10
Dius que quan et venía un independentista li deies que aixó era molt complicat i ja te l'havies tret de sobre.
Hem arribat on som per culpa de gent com tú que us omplíu la boca de fer molt pel país i l'únic que sí que heu sabut fer es emplenar-vos les butxaques, a vosaltres us importa tres pitos el país.
Ara torneu a manar i no cal ser massa llest per veure com torneu a fer el mateix joc de sempre (ARA SÍ, ARA NO) i qui dies passa anys empeny.
No sortirem pas gràcies a vosaltres del pou en el que ens heu posat.
+6
-18
Es veritat
Anònim, 16/03/2011 a les 15:59
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-5
igual estem que estàvem, i nosaltres al poder sempre
Anònim, 16/03/2011 a les 15:50
aquest és el blanc, demà en dirà una altra en sentit contrari que serà el negre... i tot queda igual..
+12
-8
Covard
Anònim, 16/03/2011 a les 15:35
Covard!!!
+28
-3
El botxí té ajudants..
Carles Viñals Casado, 16/03/2011 a les 15:27
...i ens fot amb l'ajut inestimable de renegats com el Duran, encimbellats pel Sr. Mas als llocs més elevats del seu govern. Si Duran treballa obertament contra nosaltres, com hem de qualifcar l'home que li ha donat el poder per fer-ho?

Duran traïdor i, mentre no el faci fora del govern, Artur Mas, còmplice.
+28
-4
Com es menja, això?
ramonsp, 16/03/2011 a les 15:23
No entenc aquests independentistes setciències que escriuen aquí sota. Un antic autonomista reconeix que ja no hi ha arguments per no voler la independència i en comptes d'aplaudir el fet que se'ns apunti a fer camí, va i li diuen cul d'olla. Ja anirem bé, així... Sempre escopint al cel...
+22
-7
traidor
Anònim, 16/03/2011 a les 15:06
Espanya va a fotre'ns i aixo ha estat cap inconvenient pq tu hi fessis la puta i la ramoneta tota la teva vida.
+23
-8
Covard.
Ramon Esplugues García, 16/03/2011 a les 14:56
Covard.

Això ho hauria d'haver dit, i haver actuat amb conseqüència, quan vosté era president.

Ara és molt fàcil sortir i fer aquestes declaracions. Ara que no té cap responsabilitat. Covard.
+40
-3
ostres!
Albert M, 16/03/2011 a les 14:43
ostres sí que li ha costat caure de la parra

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: