Carles Llorens participa al Solidaris de Catalunya Ràdio

El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, ha participat avui al programa Solidaris de Rita Marzoa que emet Catalunya Ràdio els dissabtes de 15:00 a 16:00. Llorens ha destacat que la política de cooperació, com a part de la política internacional de la Generalitat, s’ha de basar en el consens.
 
Així, el nou director general de Cooperació al Desenvolupament (DGCD) i director de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), s’ha mostrat partidari de seguir amb els projectes consolidats de la cooperació catalana durant els darrers anys perquè “crec en la continuïtat institucional”, ha dit Llorens.
 
Davant la pregunta de Rita Marzoa de si la política de priorització pressupostària que està portant a terme la Generalitat de Catalunya afectaria a l’ajut oficial al desenvolupament, el director general de Cooperació al Desenvolupament ha respost que afecta a tots els àmbits i en serveis bàsics com l’educació i la sanitat i, per tant, d’alguna manera afectarà també a la cooperació. “Tot i això”, ha dit Llorens, “procuraré que les restriccions es compensin amb altres tipus de finançament”. Així ha apuntat a possibles aportacions de fons de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament, de la Unió Europea, i s’ha mostrat disposat a facilitar patrocinis del món empresarial a les ONG.
 
Carles Llorens també s’ha mostrat partidari d’agilitzar els processos burocràtics de l’administració catalana en l’àmbit de la cooperació.

Podeu sentir el programa al següent enllaç:

http://www.catradio.cat/audio/516504/Solidaris
 


Cercador

Cercador

Departament