Vota
Resultat:
9 vots
Redacció | Actualitzat el 23/12/2010 a les 08:45h

Però, contra qui pensen que van?

Pere Fontanals: Arriba un moment que donen ganes de dir: voleu segregació? Doncs teniu segregació! Voleu un futur a Catalunya on hi hagi un grup de la població bilingüe i un altre grup monolingüe castellà? Voleu això? Doncs llestos. Acatem la sentència dictada pel Suprem sobre els recursos d'uns pares que estimen més el seu nacionalisme que els seus fills i ja s'ho trobaran d'aquí a 15 anys. És això el que voleu els demagogs de Ciudadanos i els Populars? Doncs miri, ja ho heu aconseguit! La veritat, donen ganes de treure el Labordeta a passejar per respondre l'estultícia sinó fos perquè les vegades que he escrit amb aquest to a l'"Anotació al marge" he rebut la desaprovació dels lectors.

La immersió lingüística busca garantir la supervivència del català, sens dubte, però per sobre d'això és una eina de convivència i d'igualtat d'oportunitats de primer ordre. Per això sorprèn que qui sempre se n'ha mostrat més contrari sigui precisament el col·lectiu a qui més beneficia. I la veritat és que tot plegat cansa: cansa que ens diguin egoistes tot i el desequilibri a les balances fiscals, cansa que es vulguin carregar una immersió lingüística que ha permès que tothom qui ha sortit del sistema educatiu els darrers 20 anys sigui bilingüe de forma natural.

No comparteixo les visions apocalíptiques sobre la supervivència del català que s'han sentit les darreres hores. Hòsties més fortes ha rebut la nostra llengua a través de la història. Aquestes sentències, si s'apliquen, afectaran només un petit grup de kamikazes que han prioritzat la seva tonteria i els seus complexes per sobre del futur dels seus fills. Però si fem les coses, fem-les bé: no el 50% de quota lingüística per tothom. Les meves filles ja treuen notables i excel·lents de castellà sense necessitat de quotes lingüístiques. Fem que triïn els pares la llengua d'escolarització dels seus fills. Comprovarem en realitat quina és la veritable magnitud de la preocupació lingüística de l'ensenyament a Catalunya i, de passada, veurem quan tarden els segregacionistes a apreciar la seva estupidesa. Això sí, comencem a preparar gent per donar classes de català per a adults.

Navega per les etiquetes

llenguaanotació

COMENTARIS

+1
-0
Genial!
Anònim, 23/12/2010 a les 09:51
Són ells els que es tiren pedres sobre la seva teulada
+5
-1
Escuela la bien pagá
Nasi, 23/12/2010 a les 10:36
Absolutament d'acord amb el què dius. Si el govern de la Generlaitat ho fes bé (cosa que dubto), faria escoles-guetho segregades, amb noms altament culturals com Escuela el Farruquito, o escuela el mataor de Triana, o escuela el guetho.
Experiències vistes al pais Basc o a Palma demostren que només una ínfima part dels pares porten els nens en escoles castellanes, perquè saben que estaran en desavantatge.
De passada tindrem els alumnes més irreductibles castellans separats de les escoles normals. D'aquesta manera, per fí es parlarà català al pati.

A més, aquestes escoles-guetho serien una bomba, ja que només hi hauria fills d'espanyols problemàtics i fills d'immigrants mal informats... i cal dir que aquests espanyols anticatalans també son altament racistes contra els nous immigrants.

Dius: "No comparteixo les visions apocalíptiques sobre la supervivència del català que s'han sentit les darreres hores".

Però s'ha de fer. La intenció d'Espanya és matar el català. Que ho fa amb pals de cec, si, però vol matar la llengua i per tant hem de reaccionar. I aquestes reaccions "apocalíptiques" ens ajuden a fer un futimer d'independentistes més. No ens passem de puristes.

+1
-4
No tenim dret a queixar-nos
Pere, 23/12/2010 a les 14:01
Catalans/es, no tenim cap dret a queixar-nos. Volem ser espanyols (recordeu les eleccions? Guanya CiU, que aposta per la via autonomista) i ser espanyols vol dir haver de rebre sentències com aquesta i com la del TC. Qui no hi estigui d'acord, que hagués pensat abans a qui votàvem. Catalans, això és la fi! I ho hem volgut!
+5
-2
Com sempre
Anònim, 23/12/2010 a les 16:48
La culpa és per no parlar català, siguem realistes, els que ho critiquem som els primers a no parlar català a casa!
+4
-0
no són segregacionistes, són colonialistes
Ferran, 24/12/2010 a les 12:11
No ens equivoquem amb l'analisi. No són segregacionistes els que ho demanen, són colonialistes. Necessitan aquesta victoria per expandir-se. No volen viure en castellà. Volen que els que estem a prop seu tb visquem en castellà. Visc a BCN tinc dues filles petites, malgrat que a casa tots parlem exclusivament amb català, que a l'escola es parla en català, que els dibuixos els veuen en català o anglès la meva filla de 4 anys parla castellà perquè hi ha families que és neguen a parlar en català i exigeixen que se'ls hi parli en castellà. No volen segregació volen colonització. I tinc dret a queixar-me. No vaig votar ni CIU, ni PSOE, ni PP, ni Ciutadans, ni cap partit ni autonomista, ni colonitzador espanyol.
salut i bon solstici d'hivern
+4
-0
culpa
Anònim, 24/12/2010 a les 13:09
Una part important de la culpa ens l'hem de donar a nosaltres mateixos: Parlem a tothom i sempre en català. En contra d'això, no tindrien res a fer les sentencies dels colonitzadors. Seria un mur infranquejable. Només depen de nosaltres mateixos. A què esperem?
+5
-0
Jo si parlo catalá
Jordi Jorba, 24/12/2010 a les 16:25
Primer de tot, jo no vaig votar CIU i en segon lloc parlo sempre en catalá, a casa i a fora i en tercer lloc crec que el qui vulgui fer un comentari no se hauria d'amagar darrera un anonim.
+3
-0
La veritat és aquesta
Anònim, 28/12/2010 a les 15:41
Tot es resumeix a la frustració de sectors minoritaris de la societat catalana que teòricament s'havien adaptat lingüísticament (fills d'immigrants espanyols provinents del sud de la Península Ibèrica), que al comprobar com quedaven fora de llocs de feina, subvencions que no els van arribar mai però sobretot fora del funcionariat public... han tornar a amb el discurs de la llengua i la batalla acadèmica del catala-castellà.

D'aquest fenomen en va néixer partits com Ciudadanos, i posteriorment els 'trolls' dels Boadella, els Arcadi Espasa, els Caja... Polítics com Albert Rivera (recordeu que aquest estava afiliat al mateix temps al PSC i al PP), o hooligans com el Cañas (que parla en castellà per poder vendre quelcom d'interessant)... són l'exemple de supervivència política més aferrada al tema lingüístic o com diuen "bilingüisme constitucional".

Individus que han fracassat a Catalunya en els seus respectius camps (política, teatre, cultura, universitat, venda de llibres...) i culpen a la societat catalana (via llengua catalana) en comptes de mirar-se els seus propis erros, aprendre'n i reciclar-se.

És una manera de sostenir-se amb el egocentrisme de caire politizant, culpar a la cultura catalana (ergo nacionalistes catalans) dels mals de la societat perquè no els hi hem comprat els seus super-llibres o hem anat al teatre a veure les seves obres.

Per combatre un nacionalisme s'ha de fer servir un altre nacionalisme, en aquest cas l'espanyol de caire constitucional (perquè el del jou i les fletxes l'aburreixen perquè també són progres!).

Potser no són fatxes espanyols com els del 12 d'octubre, són trolls democràtics que apareixen quan veuen el seu mas en perill, o el seu compte corrent amb menys digitis del que esperaven.
+1
-0
Ebre enllà
Anònim, 03/01/2011 a les 17:37
A tots aquests genocides culturals, els hauria de processar l'ONU!!! Si tan els molesta el català i que s'ensenyi a les escoles, tots aquests espanyolets podrien anar Ebre enllà on se'ls acabarien tots els problemes amb el català i podrien viure en la incultura de saber només un idioma, el ESPAÑOL, que en diuen ells. I aquí, INDEPENDÈNCIA i q parin de tocar els nasos!!!
+1
-0
En cristiano coño
Anònim, 03/01/2011 a les 19:31
"Individus que han fracassat a Catalunya en els seus respectius camps (política, teatre, cultura, universitat, venda de llibres...) i culpen a la societat catalana (via llengua catalana) en comptes de mirar-se els seus propis erros, aprendre'n i reciclar-se" ...

Xapó!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
L'actualitat al #Bages i a #Manresa, al minut
Enquesta
Esteu d'acord amb l'alcalde en que 'els socialistes han pogut transformar la ciutat'?
      Vots emesos: 388


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: