Vota
Resultat:
7 vots
Actualitzat el 19/03/2011 a les 00:01h

Els rau rau de Carme Chacón

Carme Chacón passa uns dies molt distrets, quan li deixa temps l'intent de rellevar José Luis Rodríguez Zapatero. Massa distrets. Cada divendres acudeix a la Moncloa i sent el rau rau de tot el govern pel dèficit públic i per l'atur creixent. Elena Salgado té allà sobre la taula el draconià pla de reequilibri de la Generalitat que li va presentar Andreu Mas-Colell, i setmana rere setmana la ministra d'Economia es nega a aprovar-lo. Ja porta quasi dos mesos així, perquè reclama al govern català que faci encara més retallades en els seus serveis. Com vostès saben, la Moncloa es nega a pagar els 1.400 milions que deu pel fons de competitivitat, del sistema de finançament que va negociar el tripartit. I exigeix a sobre retallar més del 10% previst de despeses.

Tres dies després, la ministra del PSC acudeix com cada dilluns a l'executiva dels socialistes catalans i allà escolta el rau rau radicalment contrari. És el món al revés sota les mateixes sigles del puny i la rosa. Surten llavors els alcaldes socialistes alarmats per les enquestes, reclamant oposició dura al govern d'Artur Mas, joc ras i puntada al ventre. I la conclusió és que el PSC fa bandera de la lluita contra les retallades a les quals obliga Zapatero des de l'altre extrem del negociat socialista, i pressionat ell mateix per Durão Barroso i Angela Merkel. “Retallades liberals i neocons”, n'arriben a dir al PSC en declaracions molt celebrades. És d'un tacticisme que tomba d'esquena.

Carme Chacón deu sortir bocabadada de les reunions rau rau del consell de ministres i de l'executiva del PSC. És tan esquizofrènic el posicionament dels socialistes catalans que treballen a Madrid en aquests moments, que no m'estranya gens ni mica que la ministra s'estigui plantejant canviar el carrer Nicaragua pel carrer Ferraz. Tan sacseig en el relat polític no l'aguanta ni una admiradora (fins ara) de Zapatero. Sort doncs a Carme, que se les haurà davant d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

Navega per les etiquetes

PSOEPSCCarme Chacón

COMENTARIS

+0
-0
si Bou
Anònim, 19/03/2011 a les 16:24
Bou, l'has clavada, sí senyor!
+1
-0
Mentidera entre mentiders
Manifestat, 19/03/2011 a les 11:29
L'important és que ja ningú parli d'un doctorat inexistent i que els Catalans continuïm pagant els 50 milions d'euros al dia que costa mantenir l'exèrcit de l'estat que ens va en contra dia sí i dia també.
+0
-0
Ser català i espanyol és incompatible
Anònim, 19/03/2011 a les 11:16
Això ho estan veient els del PSC. CiU, PP, ERC, no ténen cap problema, perqè ténen les idees clares.
+1
-0
El PSC està fet un embolic
Pep Tomal, 19/03/2011 a les 09:54
El PSC està fet un embolic des de fa temps. Només fa que exclamar-se per les retallades, però són deutes del Montilla!!! Es pensen que així fan vots, però no som burrus!!
+2
-0
Au va
MANEL JANÉ, 19/03/2011 a les 02:01
I tu et penses que parlen de retallades ?
De l'únic que parlen és de les seves tàctiques maquiavèl·liques per a aconseguir més poder, no fotem Sr Bou, que ja fa dies que m'afaito.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Lluís Bou
És cronista polític. Ha estat cap de la secció de política catalana del diari Avui. Ha treballat també a Europa Press, en el confidencial de l'agència, la secció de política municipal i la nominació olímpica de Barcelona. Ha redactat les entrades de política catalana i espanyola de l'Enciclopèdia Catalana.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: