Vota
Resultat:
0 vots
Actualitzat el 19/03/2011 a les 00:01h

La crisi i la responsabilitat de cadascú

Estem en un moment  que la paraula crisi està en boca de tothom, i per desgràcia afecta molta gent. Crisi que no sabem o, millor dit, no volem saber, ben mirat, qui l’ha provocada. Igual que la culpa, que és borda i ningú no la vol, la crisi per a uns és culpa dels qui ens governen, per a d’altres de les entitats financeres, dels especuladors, del capitalisme ferotge, del consumisme, etc.; i així podríem anar ennumerant una llarga llista de culpables, en moltes ocasions sense noms ni cognoms concrets, ni cara o cares conegudes.

De tota manera, ens hem parat a pensar quina part de responsabilitat tenim cada un de nosaltres en aquesta situació? O millor dit, en la nostra situació personal? Compràvem coses que no necessitàvem per impressionar gent que no coneixíem  i amb diners que no teníem. Sí, sí, diners que no teníem i de ben segur que no tindrem mai més.

Toca, doncs, una reflexió exhaustiva de cap on anem o volem anar, i de quina forma hem d’aconseguir-ho. Ara tothom s’omple la boca de la paraula “esforç”, com si molta de la gent que avui se li ha rebaixat el seu sou o està sense feina no s’ha esforçat prou, i si en determinats casos pel seu propi mal seny es troba en una situació límit, en la gran majoria dels altres és pel mal cap o mala gestió d’altres persones.

I si bé des de les institucions s’ha d’intentar ajudar les persones que estan necessitades, persones que fins fa uns mesos eren desconegudes i avui en dia ja afecta de ple als nostres amics i familiars, amb noms i cognoms, perquè els coneixem i fins i tot hi convivim, aquestes ajudes han de ser donades de forma responsable i rigorosa per no malbaratar els fons públics, cada dia més escassos, i poder ajudar a qui realment ho necessita i ser del tot intransigents amb aquells aprofitats que volen gaudir-ne de forma indeguda.

Navega per les etiquetes

crisi

COMENTARIS

+3
-0
Raó
Anònim, 19/03/2011 a les 23:52
Tens tota la raó, jo també penso que si les persones no vulguesin aparentar el que no són, la majoria de la gent no s'hagués trobat en una situació tan lamentable, però com saben que sempre algú els ajudarà es lien "la manta a la cabeza" i endavant, a casa meva en van ensenyar que podia gastar el que tinguès però sempre guardant una mica per si havia moments difícils. Som dos germans i vam creixer amb la mateixa educació, però la meva germana ha fet el contrari aparentar tenir més que ningú i fa temps que té problemes, a mi no em sap greu ja que s'ho ha ben buscat. Hem de tocar de peus a terra senyors, que la vida són dos dies i un ja l'hem passat.
+3
-0
Crisi
Anònim, 19/03/2011 a les 18:24
Molt bé aquest escrit. Tots tenim part de culpa. Ojalà que aquesta situació actual serveixi d'exemple a l'hora de prendre decisions arriscades en el pervindre.
De totes formes, crec que els nostres governants haurien d'haver pres mesures de contenció a la ferotge especulació viscuda i no permetre aquest desgavell de crédits sens límit.
+0
-5
no hi estic d´acord sr. Molas
Osonenc, 19/03/2011 a les 16:37
Tot plegat és molt fàcil de dir per algú que va amb un cotxàs i viu a d´alt estanding.

M´agradaria saber quan sous té sr. Molas, i quants d´ells són deguts als seus mèrits.

Article sincerament molt mediocre n´esperava una mica més.
+4
-0
UN BON COMUNICADOR
VICUS, 19/03/2011 a les 03:29

TONI, MOLT BEN DIT I TOT AIXÒ ANIRÀ A MÉS.

FELICITATS PER LA TEVA PARTICIPACIÓ A NACIÓ DIGITAL, AQUÍ HI HA MOLT TEORIC, TU EN CANVI ETS UN HOME QUE CONEIXES A LA GENT I SAPS LES PECULIARITAS VIGATANES.

SALUTACIONS

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Toni Molas
Nascut a Vic el 1961. Advocat en exercici i professor a la Universitat de Vic, i paro en el currículum per evitar errors de transcripció imputables sempre a terceres persones.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: