Vota
Resultat:
6 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 18/03/2011 a les 07:31h

Seva homenatja el pilot Pep Bassas

El municipi reconeix aquest dissabte la tasca d’un altre dels seus veïns il•lustres, mort fa dos anys.

Pep Bassas.

Per iniciativa de l'Ajuntament de Seva, el proper dissabte 19 de març s'inaugurarà al casc urbà del municipi un monòlit i bust en homenatge a Josep Pep Bassas. El pilot de ral.lis i veí d'aquesta població va morir el 28 de juny de 2008 després d'una vida dedicada a l'automobilisme de competició amb un important palmarès.
 
Com es va fer en el seu moment, com a reconeixement i testimoniatge, amb un altre il•lustre veí de Seva, Àlex Crivillé, el monòlit amb la figura de Pep Bassas s'instal•larà a la rotonda de Sant Antoni, propera al lloc on residia el pilot. L'acte d'inauguració, amb el descobriment del bust, tindrà lloc a les 11:30 hores i serà presidit per l'alcalde de Seva, Josep Palmarola, al qual acompanyaran familiars, autoritats i persones de l'entorn del pilot, com ara el president del RACC, Sebastià Salvadó, o alguns dels copilots que van estar al seu costat en la algun moment de la seva carrera esportiva, entre d’altres amics i coneguts. Tot seguit, hi haurà una entrega de records i un vermut popular.
 
Josep Palmarola defineix al seu il•lustre conciutadà com “una persona única, que sempre estava alegre, era lleial, ordenat, meticulós, exigent, generós i agraït, però encara era millor persona”. I afegeix: “El Pep sempre estava somrient, amb il•lusió, sempre un cavaller, sempre combatiu i un campió disposat a ajudar a qualsevol encara que fos el seu rival o competidor”.

Aquesta iniciativa va ser aprovada en ple municipal. El monument està format per un pilar de pedra damunt del qual s'erigeix un bust de bronze de 60 centímetres d'alçada. L'autora és la reconeguda escultora Marta Solsona, persona que defineix el seu estil en base a una línia figurativa i realista, compromesa amb els principis i valors de qui esculpeix i reflecteix, en aquest cas el pilot de Seva.
 
Paral•lelament, per fer més gran aquest esdeveniment, s'estan organitzant diferents actes per iniciativa privada, com una concentració de cotxes clàssics esportius que pretén reunir el màxim nombre de muntures, pilots i aficionats a Seva.
 
A més de per la seva carrera esportiva com a pilot de curses, en la qual destaca un títol de Campió de Catalunya, tres campionats d'Espanya i diversos subcampionats, Pep Bassas sempre es va lliurar al seu poble i al seu país. Amb aquest gest de reconeixement, Seva vol recordar amb admiració a un dels seus veïns més famosos.

Navega per les etiquetes

Pep Bassasmotor

Referències a Internet

Pep Bassas

COMENTARIS

+8
-1
Si la cosa va bene...
Anònim, 14/03/2011 a les 13:17
Potser estava fotudíssim, però encomanava alegría per tots costats.
Pep, vas deixar petjada.
+0
-0
Enhorabona
Anònim, 18/03/2011 a les 12:29
Enhorabona per aquesta iniciativa promoguada pel Ajuntament de Seva i el seu Batlle Josep Palmarola, persona que sempre ha demostrat estar al costat de l'esport del motor.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Què farà Solidaritat a les municipals, sense Laporta?
      Vots emesos: 153
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: