Vota
Resultat:
7 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 19/03/2011 a les 17:01h

Reivindiquen a Vic la creació d'un canal de televisió públic per als Països Catalans

Una seixantena de persones es concentra a la Plaça Major contra l'apagada de TV3 al País Valencià.


Concentració a Vic en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià Foto: Adrià Costa

Una seixantena de persones s'han concentrat aquest divendres a la plaça Major de Vic en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià i per reivindicar la creació d'un canal de televisió públic que doni cobertura arreu dels Països Catalans. A més, també s'ha demanat la reciprocitat de tots els canals autonòmics arreu del territori.

La CUP, convocant de l'acte, ha volgut deixar palès els constants entrebancs als quals se sotmet als catalans “siguin d'on siguin”. A la protesta s’hi han adherit Òmnium Cultural Osona, Tona Decideix, la CUP de Seva, la CUP de Manlleu, el casal Boira Baixa, el casal La Traca de Tona i els Maulets.

La cap de llista de la CUP a Vic, Georgina Rieradevall, ha assegurat que la creació d’un canal als Països Catalans “enfortiria els lligams entre els diferents territoris que configuren la nació catalana i serviria com a eina de reafirmament nacional i cultural”. Rieradevall ha explicat que aquest acte era “obert a tothom” perquè es tractava d'una “causa comuna que cal defensar”.

La candidata de la CUP ha assenyalat que “si nosaltres no ens mobilitzem, no ho faran ni l'Estat espanyol ni l'Estat francès”. En aquest cas, “si es pot veure un canal xinès, evidentment també s'ha de poder veure la televisió en català”, ha afegit.

A més, ha destacat que la televisió s'ha convertit en un dels mitjans de comunicació “més utilitzats” i prohibir-ne les emissions “per raons polítiques” demostra que “no es pot abandonar la defensa dels drets dels catalans”.

Òmnium Osona, a banda de sumar-se a l'acte, també està organitzant autobusos per anar a la manifestació del pròxim 16 d'abril a València en defensa de TV3 al País Valencià.


-----------------------
NOTA DE PREMSA
CUP DE VIC

CONCENTRACIÓ EN DEFENSA D’UNA TELEVISIÓ PÚBLICA CATALANA ARREU DELS PAÏSOS CATALANS


Avui, dia 18 de març de 2011, a les 8 h del vespre, ha tingut lloc a la Plaça Major de Vic la Concentració en defensa d’una televisió pública catalana arreu dels Països Catalans convocada per la CUP de Vic i amb les adhesions explícites de: Òmnium Cultural d’Osona, Maulets, la CUP de Seva, la CUP de Manlleu, la CUP de Montesquiu, Tona Decideix, el Casal Independentista Manel Viusà de Vic, el Casal La Traca de Tona i el Casal Boira Baixa de Manlleu.

La Georgina Rieradevall i Tarrés, candidata de la CUP de Vic a les properes eleccions municipals, ha llegit un manifest on s’explicaven breument els motius pels qual ens hem concentrat:

“La CUP de Vic hem convocat aquesta concentració en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià, així com també de la reciprocitat de tots els canals autonòmics dels Països Catalans arreu d'aquest territori.  Amb aquest acte volem fer front i palesar els constants entrebancs als quals ens veiem sotmesos els catalans, siguem d'on siguem, i demostrar que malgrat aquests impediments no cessem en el nostre afany de créixer com a poble i com a cultura. La televisió és, actualment, un dels mitjans de comunicació més utilitzats i prohibir-ne les emissions és una decisió política feixista que demostra una vegada més que no podem abandonar la defensa dels nostres drets individuals i col•lectius.

Per aquest motiu, també reivindiquem la creació d'un canal de televisió pública d'abast nacional, com a eina fonamental per enfortir els lligams nacionals i culturals entre els diferents territoris que conformen els Països Catalans”.

A continuació, en Xevi Rovira, membre d’Òmnium Cultural d’Osona, ha informat de l’organització d’autocars per anar a la manifestació convocada a València a favor de l’emissió de TV3 al País Valencià, el proper 16 d’abril.

S’ha finalitzat l’acte amb el cant dels Segadors.

Vic, a 18 de març de 2011.


Anar al web de la CUP Vic

L’apagada de TV3 al País Valencià





Concentració a Vic en defensa de les emissions de TV3 al País Valencià Foto: Adrià Costa 

Navega per les etiquetes

TV3catalàPais ValenciàCUP

Referències a Internet

CUP

COMENTARIS

+1
-0
molt be cup
Anònim, 20/03/2011 a les 21:49
Sort de la cup que parla de Països Catalans que si no ni aixo.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Què farà Solidaritat a les municipals, sense Laporta?
      Vots emesos: 214
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: