Vota
Resultat:
21 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 22/03/2011 a les 01:23h

Tindrem currículums exactes

Alguna cosa s'haurà aconseguit -modestament- a través d'aquest diari. I és que tot indica que, a partir d'ara, els currículums dels polítics hauran de ser exactes i precisos. No és poc, vista la tradició que s'havia instaurat en aquest país al llarg dels últims anys.

Un polític no necessita cap qualificació especial per fer la seva feina, per a això ja hi ha els tècnics. Ni tampoc ha de ser universitari, només faltaria. Essencialment ha de tenir un projecte -clar i engrescador, si pot ser- per a la ciutat/país on es presenta i, sobre tot, ser honest. És per aquest cantó que els currículums confusos posen en qüestió la carrera política dels seus propietaris, no pas pel fet de no haver completat la carrera.

Sentint-ho molt, aquesta exigència és aplicable als polítics en especial perquè ells són els qui demanen la confiança de la societat. No és equiparable, per tant, a un sol·licitant que exagera en el nivell d'anglès o en les responsabilitats que hagi tingut en empreses anteriors.

Una mica més d'exigència, en aquest àmbit, és, també, una mica més de democràcia.

COMENTARIS

+1
-1
prou caspallà ja
Tifossi, 22/03/2011 a les 17:30
xerreu català, coi!
+1
-6
Es mejor no tener formacion universitaria
Anacoreta, 22/03/2011 a les 13:55
En general es mejor no disponer de formación universitaria para acceder a cargos de responsabilidad, ya sea en la empresa privada o en lo público. Obviamente, para las principales magistraturas ( Presidencia del Gobierno, Generalitat, alcaldias de grandes ciudades...) es casi indispensable poseer una formación de licenciado o similar, aunque no indispensable. Una persona capacitada y con formación académica es siempre un rival al que hay que eliminar. A la competencia mejor ahogarla. Una premisa básica
+6
-0
Els títols importen
Príncep Sis, 22/03/2011 a les 13:19
Es ridícul dir que és igual "tenir" o "no tenir" carrera universitària. Cal, com a mínim, saber que els interessats tenen la capacitat necessària com per diferir les satisfaccions, fer un esforç. Calen persones amb formació, però precisament quan en surt algun, la gent no l'accepta perquè els fa sentir inferiors sense que s'ho proposi.


http://img694.imageshack.us/i/montsenebrera.jpg/
+3
-3
Resumin
Anònim, 22/03/2011 a les 13:03
Resumin, que con tal siguin uns bons xarlatans, ja n,hi ha prou. En definitiva com els que tenim.
+2
-6
El mal olor de la política
Anacoreta, 22/03/2011 a les 12:22
Paretiendo de la consideración de que la política es un noble arte, necesario e inevitable, tambien cabe afirmar que su ejercicio no está exento de malos olores. Los partidos políticos estan infectados de arribistas de toda laya, que fieles a la máxima que afirma que todo se hace en beneficio propio, y nada por los otros, sólo ansian el lucro,y elacomodo personal. Nada más. Para ello es imprescindible la adulación a los jefes del partido, la militancia incondicional y el abandono del espíritu crítico. Pero lo peor de todo es que esa ha sido y es la ley básica, desde siempre. No hay margen para prosperar si no se es adulador, falso e hipócrita. Esas condiciones básicas son tambien exportables al resto de las organizaciones humanas
+6
-1
És perillós
Anònim, 22/03/2011 a les 11:48
És perillós per a la democràcia tenir tanta gent dedicada a la política i que no tenen cap ofici. Els que arriben a alcaldes, consellers, ministres i presidents de la Generalitat es recol·locaran com assessors o els pagarem un sou per a tota la vida. Però què en farem dels altres?
+8
-2
Dimissió
Anònim, 22/03/2011 a les 09:49
Quan dimitirà aquesta impostora? AUUUUUUUUUUUUUUUUUU (HERMANO LOBO)
+8
-9
Totalment d´acord
Anacoreta, 22/03/2011 a les 08:42
Totalmente de acuerdo. Una titulación universitaria, aunque sea el doctorado en física cuántica (!dios, puede existir algo más indescifrable en el universo del saber!) no habilita "per se" para el desempeño de cargos públicos. El político ha de ser una persona con don de gentes, comunicador, y con un proyecto bajo el brazo, amén de un ambicioso. Un político sin ambiciones es un ser nocivo para la sociedad. Sin esas premisas el políctico se vuelve gris y funcionarial, asemejándose peligrosamente al técnico subalterno, pero sin los conocimientos de este. Abundan mayoritariamente políticos grises que necesitan currículums académicos para subsanar su déficit personal. El "cursus honorum" romano, donde la oratória y la retórica tenían que ser dominadas a la perfección por los políticos de aquella época, podría ser el elemento a considerar, veinte siglos más tarde, más que los curriculums de pacotilla de licenciados en psicologia

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: