Vota
Resultat:
0 vots
Redacció | Actualitzat el 24/03/2011 a les 20:52h

«El paisatge a la cassola» obre divendres a la sala Plana de l'Om

La mostra fa un retrat de com interaccionen cuina i paisatge i segueix la filosofia de la Fundació Alícia i dels horts de Món Sant Benet

Toni Massanés explica l'exposició. Foto: Pauta

La sala d'exposicions de la Fundació Caixa Manresa, a la Plana de l'Om, inaugura demà divendres, 25 de març, a les 8 del vespre, "El paisatge a la cassola", una exposició que retrata, per primera vegada, com interaccionen cuina i paisatge.
 
L'exposició, organitzada per Fundació Caixa Manresa i la Fundació Alícia, amb la col·laboració d'Arts Santa Mònica, segueix la filosofia de la Fundació Alícia i dels Horts de Món Sant Benet i explica com la cuina és un instrument únic per mostrar la relació de l'home amb el paisatge.  
 
Aquest migdia ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de l'exposició, a càrrec del director de la Fundació Caixa Manresa, Pere Fons; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés; i el responsable dels Horts de Sant Benet, Bernat Martí.
 
Pere Fons ha destacat que l'alimentació és un dels eixos principals de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, i aquesta exposició n'és un bon exemple: "la mostra ha estat ideada per la Fundació Alícia i vol divulgar la seva activitat a l'entorn del patrimoni agroalimentari". Per la seva banda, Toni Massanés ha assegurat que l'exposició té per objectiu "fer un repàs de com ens relacionem amb el nostre entorn, i que la gent que vingui es pregunti després què fa en relació al paisatge i l'alimentació".
 
Una de les finalitats de la mostra és recuperar el calendari cíclic dels aliments i també el producte de temporada. En aquest sentit, Toni Massanés ha afirmat que "a Catalunya som molt infidels amb el nostre producte. No exercim gens la identitat pel que fa als aliments". D'altra banda, a l'entorn de la mostra s'han establert sinergies amb els productors i restaurants de la zona, per tal que els visitants puguin tastar alguns dels plats o productes que es poden veure a la mostra. També es donaran receptes per fer a casa.
 
Bernat Martí ha recordat que en el marc de l'exposició hi haurà diverses activitats paral·leles i que el servei educatiu ofereix visites per a grups.
 
La mostra és una aproximació a la relació històrica de la humanitat amb l'entorn per garantir-se l'alimentació. Des del moment en què dels boscos en van sortir camps i  dels pendents feixes, cada zona geogràfica va fomentar unes produccions que van desenvolupar una cultura gastronòmica pròpia: blat de moro a Amèrica, arròs a l'Àsia, la trilogia del blat, l'oli i el vi a la Mediterrània.
 
La inauguració de l'exposició tindrà lloc demà, divendres dia 25 de març, a les 8 del vespre. L'acte inclourà la conferència inaugural "El paisatge i la cassola", a càrrec de Toni Massanés, i la xerrada "Tipicitat i terrer en els vins del Bages", a càrrec de Joan Soler, enòleg. Posteriorment hi haurà una degustació de vins de la DO Pla de Bages.

Navega per les etiquetes

plana de l'omagendaexposició

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
L'actualitat al #Bages i a #Manresa, al minut
Enquesta
Esteu d'acord amb l'alcalde en que 'els socialistes han pogut transformar la ciutat'?
      Vots emesos: 435


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: