Creu Roja i l'ACCD envien 20 tones d'ajut humanitari a Tunísia per assistir la població desplaçada de Líbia


El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, amb Enric Morist (Creu Roja a Catalunya)

L'enviament es farà dimarts que ve per via marítima des de Catalunya i consta de materials d'alberg i aixopluc per a 5.000 persones desplaçades pel conflicte.

Aquest enviament és possible gràcies al conveni d'acció humanitària signat per Creu Roja amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

La Creu Roja i l’ACCD han presentat avui dijous des del Magatzem d’Acció Humanitària i d’Emergències de la Creu Roja a Catalunya, ubicat a l’Anoia, l’enviament humanitari via marítima des de Catalunya de 20 tones de material d’alberg i aixopluc per a les persones desplaçades a la frontera entre Líbia i Tunísia, arran del conflicte que afecta la zona. El material de refugi i alberg d'emergència consisteix en 2.000 tendals, 1.000 kits de cuina i 5.000 mantes per a 5.000 persones.
 
L’enviament es farà dimarts que ve i és possible gràcies a l’execució del conveni d’acció humanitària signat amb l’ACCD l’any passat. També hi col·labora l’Ajuntament de Terrassa.
 
El director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Carles Llorens, ha explicat que “Catalunya, com a actor de la comunitat humanitària internacional, no podia quedar impassible davant d’aquesta emergència al nord d’Àfrica. En aquest sentit, és important vetllar per la garantia del dret internacional humanitari i dels drets humans de les persones afectades pel conflicte i reduir la seva vulnerabilitat”.
 
Es calcula que a hores d’ara més de 40.000 persones ja han creuat la frontera de Líbia amb Tunísia, i unes 60.000, la majoria egipcis, són a la frontera d'Egipte. Una bona part de les persones que fugen dels enfrontaments a Líbia són ciutadans de la Xina, del sud-oest asiàtic i de l'Àfrica subsahariana, a més de persones autòctones dels països afectats pels disturbis en el nord d'Àfrica i Pròxim Orient.


Cercador

Cercador

Departament