8 de març: avui es compleix el centenari de la celebració del Dia Internacional de les Dones

Avui fa cent anys que celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data que recorda, un cop l'any, que hi ha moltes dones al món que fan de la seva vida diària una lluita pels seus drets i per la promoció de l'equitat entre dones i homes. Avui també celebrem que fa 30 anys de l'entrada en vigor de la CEDAW, Convenció per a l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra les Dones.

En un dia com avui, 8 de març, la cooperació catalana al desenvolupament vol fer palès el seu compromís amb els drets i l'apoderament de les dones i la promoció de l'equitat entre dones i homes. Aquest compromís és un dels eixos definidors de la política pública de cooperació al desenvolupament d'ençà de l'aprovació de la Llei de cooperació al desenvolupament el 2001.

Fruit d'aquest compromís la Generalitat de Catalunya ha adoptat les Directrius d'Equitat entre les dones i els homes en la cooperació al desenvolupament, que constitueixen el principal instrument per desplegar aquest objectiu en les nivells estratègic, operatiu i institucional.

Aconseguir nivells equivalents de benestar per a dones i homes no és només un assumpte de justícia, sinó que és essencial per a l'assoliment del desenvolupament humà sostenible. És per això que la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat de Catalunya continuarà treballant per promoure l'equitat entre les dones i els homes i l'apoderament de les dones tant als països socis con en la feina feta a Catalunya amb els actors de la cooperació al desenvolupament.


Cercador

Cercador

Departament