Vota
Resultat:
0 vots
Diari de la Crisi | Actualitzat el 28/03/2011 a les 19:41h

Unnim es «refusiona»

Dóna prioritat a fer una operació de fusió per arribar a l'índex de solvència marcat pel Banc d'Espanya, sense descartar convertir-se en banc.



Unnim ha ensenyat les cartes. Finalment la entitat financera, resultat de la fusió de Caixa Terrassa, Sabadell i Manlleu, ha decidit  en quina direcció treballarà fins el setembre per poder augmentar la seva solvència i obtenir així l'autorització per operar per part del Banc d'Espanya.

El consell d'administració de l'entitat ha presentat el seu pla de capitalització que desplegarà els pròxims mesos i ha indicat al regulador que per millorar la solvència preveu treballar en la conversió de l'entitat en un nou banc, que buscarà capital amb l'entrada de socis de capital privat o demanant diners al FROB 3, o bé, i aquesta és l'opció ''preferent'' que es proposa l'entitat, en la ''integració en un grup financer ja existent'', sempre i quan s'asseguri ''en tot moment'' el respecte pels valors de proximitat.

El consell d'administració d'Unnim ha acordat presentar al Banc d'Espanya ''dues opcions diferents'' per tal d'augmentar la seva solvència i complir d'aquesta manera amb els requeriments del decret llei del pla de reforçament financer. El 31 de desembre les caixes que formen part d'Unnim (Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu) tenien un ''cor capital'' del 6,7%, lluny del 10% que requereix el Banc d'Espanya.

Aquest diferencial entre el 6,7% i l'exigència del 10% suposa una necessitat de capital de 568 milions. D'aquesta quantitat s'han de restar 200 milions concedits recentment per la segona edició del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB2), per la qual cosa el capital necessari per arribar al 10% és de 368 milions, segons un portaveu de l'entitat.

A partir d'aquest moment, Unnim obre un període per estudiar aquestes dues opcions, convertir-se en banc o protagonitzar un procés de fusió.

En relació amb l'opció del procés de fusió, Unnim preveu la possibilitat de fer una operació corporativa que acabi amb la constitució d'una nova entitat a través d'una ''fusió freda'' o SIP, incorporar-se a una SIP existent. Tot i això, en la mateixa nota emesa després del consell d'administració els directius d'aquesta entitat s'inclinen ''especialment'' o ''preferentment'', com puntualitza l'entitat, per ''la integració en un grup financer ja existent'' que respecti els valors de proximitat d'Unnim i l'esperit i programa de l'Obra Social.

Nous càrrecs

El consell d'administració també ha aprovat el relleu de l'actual president i director general, Salvador Soley i Enric Mata, respectivament, i ha nomenat a Jaume Ribera i Jordi Mestre com nou president i director general, respectivament.

Navega per les etiquetes

fusió caixesunnimmercat financer

COMENTARIS

+2
-0
Quina pena....
Anònim, 29/03/2011 a les 12:30
Quina pena, quin malbaratament d`esforços....Van dir que la fusió de Caixa Manlleu era necesaria, peró per qui? Ara serà un banc, amb la motxilla carregada per culpa de les altres caixes que van jugar a promotors, i quan Caixa Manlleu tenia els deures fets. I ara qui vols que compri accions del Banc \\\"unnim\\\"? que és unnim? Si us hagessiu esperat i ara fos comprar participacions del \\\"Banc de Manlleu\\\", a la comarca hi hauria gent que en compraria peró, d´unnim??? Qui va pendre la desició de despersonalitzar la caixa de Manlleu, de desarrelar-la? algú que va ser escollit a dit i tenia aspiracions de Mario Conde, i ara també li balla la cadira. Perquè quan sigui un Banc i funcioni amb criteris privats, tu seràs el primer a qui faran fora. A casa del "herrero" cuchilo de palo.
+1
-0
Caixa Manlleu, adéu
Anònim, 29/03/2011 a les 17:15
Caixa Manlleu, cada vegada més lluny. Ara ja no hi té gaire res a veure, i quan s'acabi aquest procés, la vinculaciò amb la comarca s'haurà perdut. Enhorabona per la liquidació de més d'un segle d'història!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
S'han de limitar els mandats dels alcaldes?
      Vots emesos: 59
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: