Vota
Resultat:
18 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 26/03/2011 a les 00:45h

El rei Sol

La fireta és la mida del país que tenim. És el problema de seure en una taula per manar i adonar-te que ets una gestoria amb certa simbologia. Només tens poder per dur la remesa de les nòmines al banc un cop el veritable amo l'ha signada, conformada i segellada. I, a més, mires de fer-ho aviat, no fos cas que l'interventor estigui esmorzant i el xicot en pràctiques de la finestreta tingui el dia ximple i no pari de posar pegues.

Per això, quan s'esdevé l'oportunitat es munta un tinglado, amb logotips, compareixences i amb un nom que atorgui certa pàtina que es cou alguna cosa important. Per exemple, una cimera. Per uns moments organitzes un acte d'estat amb la imatge protocol·lària d'un Liceu, però amb la fortalesa d'un teatret de putxinel·lis comprat en una botiga de xinesos de Badalona.

Convides els amics de facultat, els del gimnàs i la casta d'aquest petit teatret de set vegueries. En un palau rònec -símbol històric d'uns vividors-, curses invitació per a aquells que també aspiraven a la gestoria i no van treure prou nota a l'examen i ara s'han de conformar a fiscalitzar si el gestor porta bé les nòmines al banc. Un cop tens tot això, hi afegeixes uns quants mossos amb anoracs ben vistosos i un càtering frugal, i llestos.

Després de set hores de festa arribaran els resultats; els quals, de fet,  no importen. No cal organitzar una cimera per concloure que s'ha de flexibilitzar el món dels autònoms i les pimes, per empènyer el corredor mediterrani, gestionar l'aeroport del Prat, potenciar la formació professional o racionalitzar els impostos. Qualsevol que rondi per Catalunya els darrers deu anys farà deu anys que escolta el mateix rotllo. Al capdavall, si fas un cop d'ull de tot el que proposes per sortir de la misèria, saps que res no és a les teves mans, sinó a les de l'amo. I aquest no afluixa la mosca si no té una febrada molt alta i tu ets l'únic que té l'antipirètic o bé el mates i intentes que no ressusciti.

Però, de moment, hem fet els Pastorets, ens hem distret i ens hem entretingut jugant a les nines amb personatges que s'han fet la barba d'or a còpia d'eternitzar els peatges. Lluís XIV, el Rei Sol, va imposar la moda de l'acte d'estat  -“l'Estat sóc jo”, deia cofoi- i quan menys estat es té, es té més síndrome de fer veure que ets el Rei Sol.  Per tant, entenc aquells que divendres li recordaven a l'amfitrió que l'estat, per desgràcia, no és ell.

Navega per les etiquetes

artur mascimeracrisi

COMENTARIS

+0
-0
"JU JU JU"
innisfree, 26/03/2011 a les 21:20
CHORRADAS

Anònim, 26/03/2011 a les 15:12
JU JU JU


Senyors, em trec el barret.
Quina gran aportació!
+5
-0
Srta Pepis
liffey.cat, 26/03/2011 a les 17:02
S'ha de reconèixer que el Pujol li posava més pompa i en algun moment va semblar que el Govern de la Generalitat pintava alguna cosa.
+5
-0
revolta
Anònim, 26/03/2011 a les 16:53
La revolta comença els 2 d'abril 18:00 a la plaça del rei de BCN
+2
-3
CHORRADAS
Anònim, 26/03/2011 a les 15:12
JU JU JU
+7
-0
Clavat
Anònim, 26/03/2011 a les 14:37
Molt ben explicat Quico.
+8
-0
Salut i revoltes
postfederalista, 26/03/2011 a les 12:25
Ja ser que no es porta per aquestes contrades, però cal que comencem a mirar als veins del Sud. Catalunya te tradició de revoltes.Fem memoria historica. Qui no plora no mama.SALUT I REVOLTES. Les revoltes son solidaritat.
+3
-10
Més bona voluntat
Daniel Forést, 26/03/2011 a les 09:52
Tenim molts savis a Catalunya que no aportan res per el ben estar dels catalans. Sols critican i també molts insults gratuits. Per lo menys, en Mas posa bona voluntat i ideas per apropar-nos i per surtir de la crisis. O, pot ser no ha sigut així la cimera ?. Fora els malpensats i resentits!
+14
-2
a la presó
innisfree, 26/03/2011 a les 09:47
"...amb personatges que s'han fet la barba d'or a còpia d'eternitzar els peatges."

Ara t'escolto!
Cony, que és una vergonya que aquesta colla d'escanyapobres hagin fet una proposta per escanyar encara més la gent, però hagin callat com uns putes sobre la manera com s'han omplert les butxaques a base de destruir el país i la seva economia productiva, enganyant incauts donant-los crèdits que no podien pagar per comprar-se uns pisos que els feien creure que valien el que no valien. I els oligopolis energètics que esbomben els seus grans beneficis mentre tenen unes xarxes obsoletes i ofereixen uns serveis penosos. I els banquers que un dia ens refreguen pels nassos els gran beneficis que tenen i l'endemà correm-hi tots, que se'ns enfonsen.
A la presó, haurien d'anar tots si hi hagués justícia de debò!

(no confonguis "sentir" i "escoltar": "farà deu anys que sent el mateix rotllo"; no facis servir "quan" en comptes de "com": "com més estat es té...")
+9
-4
Mas, enganys i tonteries diaries
Anònim, 26/03/2011 a les 06:46
Aquest homenet Mas, a part de fer el ridicul tot el dia, que sap fer? Ortega farsant, supressió Impost de Successions a partir del gener 2010 engany, Pacte de fireta, i en Mas continua rient i enganyant, fins quan? Esperem que UDC faci un pensament i exigeixi al pallaso Mas a complir i parar de riure tot el dia!!
+16
-2
Bèeeeeeee
Joan Crosta, 26/03/2011 a les 05:21
Sr. Sallés, quins c... te tota la raò.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: