Vota
Resultat:
1 vots
Quico Sallés /Vic | Actualitzat el 27/03/2011 a les 17:53h

«El dia de la ira és a tocar»

PxC celebra el seu cinquè congrés a Vic reorientant el missatge cap a "obrers, pensionistes, pares de famílies i botiguers que pateixen la invasió de la immigració i els especuladors que dominen l'economia". El partit d'Anglada presentarà 90 candidatures.

Galeria de fotos (Adrià Costa)



Míting de Josep Anglada, al 5è congrés de la PxC. Foto: Adrià Costa

75.321. Aquest és el nombre de vots assolits pel partit de Josep Anglada, Plataforma per Catalunya, a les eleccions del passat 28 de novembre. Una xifra que omple l'haver del compte de resultats de la polèmica formació. I en el mercat de futurs -el més immediat és afrontar les eleccions municipals del 22 de maig- cal fidelitzar la clientela i buscar-ne de nova. La greu crisi social que avança sense miraments és brou i fondo per a la formació de Josep Anglada i, per tant, cal reorientar la tàctica.

Amb aquesta intenció, la PxC ha clausurat el congrés celebrat aquest diumenge a Vic. Aprofitant el conclave ha aprovat les 90 candidatures del partit que concorreran el proper 22 de maig.  Amb l'objectiu de multiplicar la xifra dels 17 regidors actuals a tot Catalunya, el think-tank d'Anglada ha variat l'orientació del dret però no la munició. Com Ikea, ha redecorat el seu discurs buscant nou públic aprofitant l'avinentesa de la xacra de l'atur i del menyspreu que pateix la classe política tradicional.

Seguint l'exemple de la ultradreta europea i nord-americana els darrers anys, Anglada dirigeix el seu discurs a un target més concret: els obrers - "red-neck" o "blue-neck" en terminologia política-, els pensionistes, els pares de família i els botiguers.  "Uns perquè veuen que han perdut la feina; d'altres perquè veuen retallada la seva pensió; els altres perquè veuen que les escoles estan plenes d'immigrants; els joves perquè veuen les places convertides en lloc de violència i bandes llatinoamericanes, i els botiguers perquè pateixen la competència deslleial", ha argumentat Anglada en el seu discurs. "Són els catalans els qui estan patint la invasió de la immigració i dels dirigents de l'economia basada en l'especulació", ha reblat.

És a dir, PxC entèn que els seus enemics són la immigració i l'economia especulativa. "La immigració amenaça la Catalunya tal i com l'hem coneguda: plena de mesquites, basars xinesos i bandes llatines", ha sentenciat. "Els que han vingut a aprofitar-se de la nostra democràcia que marxin: alliberarem Catalunya de la invasió que tenim", ha dit Anglada després que el representant del Front Nacional francès el definís com el "combatent de la resistència catalana contra la islamització d'Europa, el capitalisme cosmopolita i el liberalisme mundialista".

Segons Anglada, la solució no són "aprenents de bruixot amb la immigració com Garcia Albiol o Vila d'Abadal - que són una mala còpia meva- sinó nous dirigents capaços d'afrontar aquesta catàstrofe, aquesta invasió que destrueix els nostres drets socials i que arruïna el sistema de la seguretat social i educatiu".

PxC ha cosit aquest diumenge un discurs que omple de tòpics el vell eslògan de "primer, els de casa". Abraonat i impulsat per la recol·lecció de vots del passat novembre i per les llegendes urbanes que s'escampen com la pólvora sobre la immigració, ha recollit el guant del convidat del partit austríac FPÖ Harald Vilimsky: "El dia 22 de maig serà el dia de la ira". Paradoxal, el nom de les revoltes del nord d'Àfrica bategen una perillosa lluita política contra aquells que les han encetat. Les trinxeres de les municipals, més que fer guanyar PxC, poden deixar l'adversari polític atrapat al fangar del seu discurs.

Navega per les etiquetes

jospe angladamunicipals 2011pxc

Notícies relacionades

COMENTARIS

+18
-25
PIU
Anònim, 27/03/2011 a les 20:41
Solament té un tema electoral. Un futur alcalde de Vic hauria de parlar de quelcom més que immigració. Decepcionant!!
+10
-20
50-60-70-80-90
Caminallum, 27/03/2011 a les 21:07
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-16
la raza humana
Ricard Sánchez, 27/03/2011 a les 23:44
Fa setmanes vaig llegir un manifest a la Roigesfera encapçalat per Rita Levi-Montalcini , la important neuròbiologa i premi Nobel de medicina , que te el nom de Sólo existe una raza :la raza humana . És un manifest contra el racisme , per ...la igualtat i contra els prejudicis , a més de ser un manifest molt didàctic . Comença el primer punt del manifest . Les races humanes no existeixen . L'existència de les races humanes és una abstracció que es deriva d'una falsa interpretació de petites diferències físiques que els nostres sentits poden percebre ,erròniament associats a diferències "psicològiques" i interpretat sobre la base de prejudicis seculars . Aquestes abstractes subdivisions , fonamentades en la idea que els éssers humans constitueixen grups biològics i hereditàriament molt diferents , són una invenció que sempre s'ha utilitzat per classificar arbitràriament homes i dones en "millors i pitjors" i , d'aquesta manera, discrimina els últims (sempre els mes dèbils) , després d'haver-los atribuít que són clau de tots els mals en tots els moments de crisi.

En aquest primer punt d'aquest important manifest contra la ignorància i el racisme queden patents molts prejudicis de la nostra societat , i només es el primer punt del manifest .

La població catalana té el 15% de persones de diverses procedències , i això es veu en la diversitat als centres de treball , a les escoles i als barris .etc.

Però encara hi ha qui no veu el que té davant i no pot admetre aquesta diversitat , que va ser la resposta a les necessitats d'un model de crexement basat en la presència de mà d'obra intensiva , en massa casos precària i submergida .

Aquest canvi en la configuració de la societat ha estat molt ràpid i molts sectors d'activitat quotidiana com són els centres de treball han viscut en aquests temps una incorporació creixent de treballadors i treballadores immigrants en les seves plantilles.

Malauradament , molt sovint aquesta diversitat en el si de la societat és vista com una font de conflictes , per le repercussió econòmica actual , per diferents prejudicis culturals , pèr dificultats de la comunicació ,etc. Això passa perquè malgrat anys de creixement continuat , no hi hagut un increment substancial dels recursos destinats a la millora del nostre estat benestar equiparable a l'increment de població que ha viscut al nostre país els darrers anys . També passa perquè aquesta situació comporta reptes , tant per a les administracions locals com per a les empreses , que encara no s'han assolit , massa vegades per falta de voluntat política i compromís , i depenent molt de l'administració local i l'empresa , que no donen la importància que realment té la cohesió social al carrer i al treball.

La presència d'una població nova també genera canvis . Això es coneix bé , ja que una bona part de l'actual classe treballladora és producte de la immigració dels anys 50 i 60 . La immigració és una realitat , una necessitat i una riquesa per a la nostra societat , i per resoldre les dificultats no es tracta d'enfrontar-se o de rebutjar el nouvingut ,sinó de desenvolupar i aprofundir en mesures socials que facilitin la seva incorporació ciutadana al nostre país . I per aconseguir-ho no podem descartar la necessària implicació directa de les empreses en la gestió d'aquesta diversitat i l'elaboració de plans específics , com comencen a fer empreses i concesions públiques amb l'obligació d'un compromís públic per lluitar contra la discriminació i contra les actituds racistes i xenòfobes : la carta de la diversitat és un exemple a seguir , va començar a Alemanya i es va començar a estendre per diferents paisos , i dóna molt bons resultats , segons sindicats i altres organitzacions socials que participen a les comissions de seguiment .

Avui més que mai cal apostar per contruir un model de societat cohesionat i just socialment , amb una cultura pública comuna i on tots i totes siguem ciutadans.
+18
-18
anna
Anònim, 28/03/2011 a les 10:19
programa electoral buit, només un tema, segueix essent un partit racista. No entenc perquè és portada a osona.com.No cal que l'ajudem a guanyar vots. Molts dels que estaven al Sucre eren immigrants que varen patir les ires racistes als anys 60. Increíble


+22
-14
Realisme
Francesc, 28/03/2011 a les 10:37
Tan em fa el passat de l'Anglada. El que si m'interesa és que defensi i denuncïi les bestieses que estem patin per part de molts immigrants (no tots, evidentment). Lladres, incivics i pre-potents. Que se'n vagin ja !! I si dir aixó, per alguns, és a ser racista, doncs si... ho sóc !! Aixó és realisme.
+21
-12
Elifot Llastima
Anònim, 28/03/2011 a les 11:01
Feu una mica de llastima... Multiculturalistes ploraners, que només sabeu que criticar a l'oposició. Tenim tot el dret a votar qui creguem convenient i haurieu de saber respectar el vot dels demés.

Tanta crítica barata que feu a aquest senyor, només aconseguiu que els que pretenem votar-lo estiguem més emprenyats i amb més ganes de votar-lo.

A la llarga, obrireu els ulls i veureu que el futur passa per regular patates calentes com l'inmigració.
+24
-13
si a Anglada
Joan, 28/03/2011 a les 11:10
Tranquil anglada,et vaig votar i et tornaré a votar. Veí del Remei. Será per la raó que sigui peró Anglada es el unic que diu en veu alta lo que la mayoria pensa i calla.
+17
-3
quina pooor
un, 28/03/2011 a les 12:08
De debò no hi havia unaltre foto per posar, a la portada?
+4
-12
Per Joan
Anònim, 28/03/2011 a les 21:43
Ja el pots votar tan cops com vulguis però ... realment creus que l'Anglada pot fer alguna cosa contra la inmigració? ja t'ho dire ... no, no pot fer res perque les lleis venen del govern central ,per tant el que fa aquest "senyor" es enganyar a gent con tu !!
+3
-4
omg
Anònim, 29/03/2011 a les 03:13
Doncs jo estic cansat dels dos: de la immigració i de l'Anglada.
+2
-2
Fotografia
Pere, 29/03/2011 a les 13:13
Excelent fotografia, trasmet el discurs del senyir Anglada amb una sola imatge, felicitats al fotograf
+1
-0
piu piu
Joan Canal, 29/03/2011 a les 14:24
Mira Piu Piu si llegeixis una miqueta veuràs que l'Anglada a Vic ha presentat durant 4 anys més de 60 Mocions al Ple de les quals només 6 parlen d'immigració.
Un altre cop mirem abans d'escriure.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
S'han de limitar els mandats dels alcaldes?
      Vots emesos: 59
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: