Dijous, 31 de març de 2011 | 21:53
Vostè es troba a: Inici > De bloc a bloc >

"La utilització de noves tecnologies resulta estimulant per a l'alumnat"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
JOSEP M GUIU. ‘CIÈNCIES DE LA NATURALESA'
"La utilització de noves tecnologies resulta estimulant per a l'alumnat"
11/03/2011 12:42
Josep Maria Guiu
CatalunyaPress.- Josep Maria Guiu és un professor d'institut català que va idear un blog per motivar als seus alumnes i facilitar-los l'accés a informacions relacionades amb els temes que donen en classe. Després de celebrar l'entrada de l'ordinador a les aules, ara lamenta que la nova consellera paralitzi el programa.
-- Nom complet: Josep Maria Guiu Belmonte

-- Bloc: 'Ciències de la naturalesa'

-- D’on va sorgir la idea de crear el bloc?
-- Va sortir de la necessitat de fer accessible a l'alumnat informacions relacionades amb els temes que estàvem estudiant.

-- Als teus alumnes els motiva més a l'hora de fer l'assignatura el fet que puguin col·laborar activament en el teu bloc?
-- Penso que la utilització de noves tecnologies resulta estimulant per l'alumnat. No podem oblidar que es tracta d'una generació que ha nascut envoltada de màquines: mòbils, videoconsoles i ordinadors.
-- T'imagines actualment un ensenyament sense l'ús de les noves tecnologies?
No es pot tornar al passat! L'ordinador no és només una eina nova qualsevol sinó que és una eina d'una potència no coneguda a les aules fins ara. Es clar que encara hem d'aprendre a usar-la, i, si bé a l'alumnat li resulta molt fàcil, al professorat, entre el que em compto, no tant.

-- Com valores l’entrada de l’ordinador a les aules i l’aturada en la implantació impulsada per la consellera Rigau?
La meva valoració és positiva. Per primera vegada des de que em dedico a aquesta feina (ja fa 30 anys) el Departament d'Educació presentava un pla que no anava destinat a una èlit sinó a tot l'alumnat i a tots els centres públics que volguessin. A més, aquest pla, no obligava a ningú, no s'imposava i, per si fos poc, anava acompanyat de recursos econòmics (cosa gens habitual en aquest Departament massa acostumat a canvis sense diners). És evident que un pla tan ambiciós havia de presentar força problemes, però, en el darrer any aquells que més ens preocupaven -els tècnics- s'han anat resolent.

Sobre l'aturada impulsada per la consellera Sra Rigau em limitaré a transcriure una frase que vaig llegir al Periódico de Catalunya (perdoneu però no recordo de qui és): "La senyora Rigau pretén que professorat del segle XX ensenyi a nois i noies del segle XXI amb eines del segle XIX". Penso que en aquesta frase es resumeix de forma magistral la meva opinió sobre l'aturada. Només una cosa més: Si no hi ha dinés, perquè ens diu que mirarà de concertar el batxillerat a l'escola privada?
Anna Maria
16/03/2011
Endavant amb la tasca docent i amb el bloc!
Elies
12/03/2011
Felicitats per l'entrevista. Amb professors com tu, l'alumnat ha d'aprendre molt per força!
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1