Dijous, 31 de març de 2011 | 22:02
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Agricultura agilitzarà el procés de registre dels productes fitosanitaris

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tarruella (Unió) celebra que es millori aquest procediment
Agricultura agilitzarà el procés de registre dels productes fitosanitaris
Economia 31/03/2011 21:35
La ministra d’Agricultura, Rosa Aguilar, ha anunciat a requeriment de la portaveu d’Agricultura de CiU, Conxita Tarruella, que regularà a través d’un reial decret llei l’agilització del registre de productes fitosanitaris per a facilitar el seu accés als agricultors i reforçar així la protecció de les seves collites davant de plagues.
Conxita Tarruella en el Congreso
La diputada de CiU ha recalcat la necessitat de facilitar als agricultors l’accés a aquests productes fitosanitaris per a la protecció eficaç i segura dels seus cultius, mitjançant herbicides, fungicides o insecticides, que combaten les plagues amb ingredients de baixa toxicitat i ecològics. “Aquests productes resulten clau per garantir collites competitives”, ha afirmat.

Però en l’actualitat, ha afegit, hi ha un problema que dificulta l’accés a aquest tipus de productes i és que no es pot comercialitzar si no s’han registrat prèviament. Aquest últim procediment, puntualitza la portaveu d’Agricultura de CiU, és excessivament burocràtic i rígid, el que dificulta i demora la seva sortida al mercat.

El procediment és “molt burocràtic i dispers”, puntualitza, i fa que Espanya estigui al “capdavant dels països on més temps es trigui a registrar un producte fitosanitari, 60 mesos (5 anys), molt allunyat dels competidors europeus com Regne amb 12 mesos, França 15 mesos, Holanda 17 o Alemanya 30 mesos”.

Per la seva banda, la ministra Aguilar ha recollit el guant i ha anunciat que el govern està preparant un projecte de reial decret que modificarà la normativa dels producte fitosanitari perquè Espanya, mitjançant un sistema més àgil i ràpid, s’adapti a les noves exigències comunitàries i als terminis fixats.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1