Dijous, 31 de març de 2011 | 21:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Baix Llobregat mostra la seva preocupació pels efectes de les retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Consell Comarcal demana al Govern la creació d’una taula de representació política
El Baix Llobregat mostra la seva preocupació pels efectes de les retallades
31/03/2011 15:03
Consell Comarcal Baix Llobregat
El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha mostrat la seva preocupació envers les retallades de la Generalitat i ha advertit del perill que aquestes suposin la paralització de la construcció d’infraestructures essencials per a mantenir i millorar la competitivitat del nostre territori.
Els Alcaldes i les Alcaldesses del Baix Llobregat s’han reunit aquest dijous i han debatut sobre les principals preocupacions que afecten a la comarca, entre les que destaca els efectes que poden tenir a la zona les mesures de racionalització i contenció.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha volgut deixar clar que donen el seu suport al Govern en l’exercici de responsabilitat que ha de fer la Generalitat en el context global de crisi econòmica. En aquest sentit, han volgut recordar la històrica contribució de la comarca, que “ha acollit i ha impulsat sectors productius que han tingut una decisiva incidència en el desenvolupament del país”.

Els alcaldes han mostrat, això si, la preocupació que aquestes retallades “suposin la paralització de la construcció d’infraestructures essencials per a mantenir i millorar la competitivitat del nostre territori”.

Per altra banda, el Consell Comarcal també ha mostrat la seva preocupació per les conseqüències que tindran, per a la ciutadania de la comarca i per a la convivència i la cohesió social dels seus municipis, els ajustos pressupostaris que afectin la dotació d’equipaments sanitaris, educatius i socials, i també les que suposin la disminució de prestacions socials, com ara les beques menjador i les polítiques ocupacionals, en un context de greu crisi econòmica.

El Consell ha expressat la seva compressió i el seu suport al Govern, a qui ha demanat la creació d’un òrgan, o taula, de representació política, presidit i coordinat per la Vicepresidenta del Govern, on hi siguin presents responsables dels departaments de la Generalitat que assegurin la necessària transversalitat administrativa, prioritàriament els d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació.

Aquest nou òrgan que es proposa suposaria, pels alcaldes del Baix Llobregat, un canal de comunicació estable, eficaç i bidireccional entre el Govern de la Generalitat i la comarca.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1