Dijous, 31 de març de 2011 | 21:56
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Espanya publicarà a la tardor la balança fiscal de 2009

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
PSOE, CiU i ERC pacten al Congrés fer-la pública cada tres anys
Espanya publicarà a la tardor la balança fiscal de 2009
Economia 29/03/2011 22:39
EP.- El Ple del Congrés dels Diputats ha aprovat una moció pactada entre PSOE, CiU i ERC que exigeix al Govern que adopti "normativament" la publicació i actualització "almenys cada tres anys" de les balances fiscals entre l'Administració Central de l'Estat i les comunitats autònomes, començant per les de 2009.
Vista panoràmica del Congrés dels diputats
La iniciativa, originalment una proposta d'ERC, que ha comptat amb l'abstenció del PP i el vot en contra d'UPyD, assenyala que les balances les elaborarà l'Institut d'Estudis Fiscals d'acord amb la metodologia de "càrrega-benefici" i de "flux monetari", definides en l'informe del Grup de Treball sobre metodologia de càlcul de les balances fiscals de 27 de setembre de 2006.

Així mateix, reclama el "compliment de tots els compromisos derivats" del nou model de finançament, però no la concessió de les bestretes de tresoreria corresponent a fons i recursos addicionals per 2011, no inclosos als Pressupostos Generals de l'Estat, sobre la base del "principi de lleialtat institucional", tal com reclamava inicialment ERC.

Aquest, precisament, era un dels arguments que el PP ha esgrimit per presentar un recurs contra els comptes públics davant el Tribunal Constitucional (TC), si ben l'Executiu sosté que la reforma de la Llei de Finançament Autonòmic, que s'aplica "íntegrament" en 2011, fa innecessaris aquestes bestretes.

El text final planteja que es respectin les inversions que estipula la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut, en particular quant a la liquidació dels anys ja vençuts, d'acord amb la metodologia acordada en el marc del grup de treball del Ministeri d'Economia i Hisenda i la Generalitat.

Lleialtat institucional amb Catalunya

Així mateix, el PSOE es compromet a "garantir i quantificar" el principi de lleialtat institucional en les polítiques estatals amb incidència tant als Pressupostos de la Generalitat i la Llei Orgànica de Finançament Autonòmic (LOFCA).

A més, el Govern dóna "compliment íntegre" de les mesures incloses en l'Acord de Racionalització del sector públic empresària, aprovat fa gairebé un any pel Consell de Ministres, "amb la finalitat d'augmentar la seva eficàcia i reduir la despesa pública que comporta".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1