Dijous, 31 de març de 2011 | 21:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

Geli assegura que retallar un 10% podria suposar el comiat de 15.000 persones

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La tisorada a la Sanitat
Geli assegura que retallar un 10% podria suposar el comiat de 15.000 persones
31/03/2011 11:30
marina geli
L’exconsellera de Salut, Marina Geli, assegura que la retallada del 10% en la despesa dels hospitals no s’aconsegueix tancant plantes i amb altres mesures similars, i que serà “inevitable” un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) sobre el sector, una cosa que la Conselleria espera que no sigui necessària.
En declaracions a la Cadena Ser, ha xifrat el nombre de personal que hauria de ser acomiadat per complir amb la retallada en els 15.000 professionals. Aquest dijous acaba el plaç per tal que els hospitals presentin els seus plans de xoc.

Més tard, a COM Ràdio, ha assegurat que les xifres que s’estan posant damunt la taula suposen “tornar al pressupost del 2008. Amb reformes, plans d’austeritat no és suficient. Clarament caldrà treure prestacions o deixar de fer coses. I també vol dir un expedient de regulació d’ocupació”.

La diputada socialista ha reclamat al Govern que “parli clar. Si hi ha un canvi, vol dir que s’ha trencat un acord tàcit des del Govern Tarradellas. Però que l’expliquin. És legítim... van guanyar les eleccions. Si no hi ha un canvi de model, han d’explicar que un 10% en un any de retallada afecta clarament la qualitat assistencial i és inassumible”.

“Em dol molt que en 100 dies s’està generant desconfiança, por i neguit tant als professionals com als ciutadans. En aquests moments de tantes dificultats, hem generat una opinió com si no hi hagués més remei que perdre qualitat del sistema”, ha afegit Geli.
Resposta de la Conselleria

El secretari de Coordinació i Estratègia del Departament de Salut, Francesc Sancho, confia que s’eviti la reducció de plantilla dels hospitals catalans amb la retallada del 10% del pressupost. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Sancho ha defensat l’aplicació d’un pla de xoc d’un any amb una disminució d’ingressos per als treballadors que després puguin recuperar: “No és el mateix perdre una sèrie de llocs de treball que poder parlar en un escenari absolutament temporal perquè estem parlant d’un pla de xoc d’acords que siguin momentanis i que puguin recuperar determinades qüestions al cap del temps”.

La Conselleria de Salut posarà sobre la taula una sèrie de mesures per negociar amb els hospitals. El secretari de Coordinació i Estratègia del Departament ha esmentat algunes d’aquestes mesures destinades a aconseguir reduir el 10% del pressupost: “Renunciar per exemple als dies de lliure disponibilitat perquè d’aquesta manera no afecti els llocs de treball. O poder parlar de rebaixar les hores extraordinàries i no afectar els llocs de treball. O que determinats serveis en determinats moments que sabem que no tenen utilitat perquè resulta que el seu ús és mínim i que no afecten qüestions assistencials es poguessin eliminar”.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1