Dijous, 31 de març de 2011 | 21:56
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Informatius o Champions?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El CAC recomana no modificar els horaris del TN pel futbol
Informatius o Champions?
31/03/2011 17:19
9ramon-font-cac-informi
EP.- El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha recomanat a les televisions públiques catalanes que les retransmissions esportives no haurien d'alterar l'horari fix dels informatius, després d'analitzar l'impacte de la informació esportiva en els informatius dels canals públics.
Segons l''Informe sobre el pluralisme en la informació esportiva en la televisió', presentat en roda de premsa pel president de la institució, Ramon Font, i la consellera, Dolors Comas, el futbol ocupa el 64% del temps de les notícies esportives, i les retransmissions d'aquest esport comporten la modificació de l'horari dels informatius.

Comas ha advertit que, encara que els mitjans públics hagin de fer el possible per tenir àmplies audiències, i recórrer als esports per la seva rentabilitat econòmica i espectacularitat, la televisió pública "no ha de deixar d'emetre espais de referència com els informatius".

A TV3, el canvi d'horari dels telenotícies ha succeït en una vintena d'ocasions en el període analitzat -el primer trimestre de 2010- amb partits de la Champions League, la Copa del Rei i de la primera divisió de la Lliga Professional de Futbol, el que ha generat algunes queixes per part de teleespectadors, vehiculades a través del CAC i de les cartes al director dels periòdics.

En aquest sentit, Font ha assenyalat l'oportunitat que ofereix, en el cas de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el nou canal Esport 3, que podria "canalitzar i alliberar" aquestes retransmissions i deixar TV3 per a programes generalistes, com els informatius.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1